Din kundvagn är tom

Temasidor

Välkommen till Hembiobutikens temasidor. Här visas alla temasidorna

 

Biorummet i Frölunda-butiken fick en genomgående renovering och uppgradering under 2018. Ny baffelvägg, akustikreglering och elektronik har sett till att vi idag kan demonstrera ett av de häftigaste biorummen i Sverige!
I vår projektavdelning så hjälper vi dig som har ett behov av en komplett lösning där installation eller konfigurering ingår. Vi skräddarsyr system efter ditt behov och kan leverera allt från paketförslag till nyckelfärdigt ljud och bildsystem. Exempel på projekt är multizon ljudsystem för villor / offentlig miljö eller privata biografer. Vi löser det mesta, så tveka inte att kontakta oss med ditt behov. 

Klipsch lanserar i september 2018 sin nya Reference Premiere-serie och här går vi igenom lite av nyheterna och förändringarna jämfört med den gamla Reference Premiere (RP).
 

Klipsch nya enklare serie, Reference lanseras nu på marknaden i september 2018. Vi går igenom lite grand om vad som är nytt i serien och dess olika komponenter.
Göteborg Hifi show 2018 är till ända och vi vill tacka alla tusentals besökare som fått uppleva fantastiska hifi och hembio-anläggningar.
Det anrika Hi-Fi-magasinet Diapason utser årsvis de bästa produkterna inom olika segment. För 2018 har nu en av våra absoluta favorithögtalare utsetts till årets högtalare för dess exceptionella ljudkvaliteter.
Som enda representant i Sverige är vi fantastiska stolta över att ingå samarbete med skotska Ecosse Cables!
Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 25 länder har utsett 2018-2019 års bästa produkter och Pro-Jects Stream box S2 Ultra blev utvald till bästa streamer av digitala ljudkällor som Tidal, Spotify, Internetradio och lokalt lagrad musik i digitalt format.
Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 25 länder har utsett 2018-2019 års bästa produkter och Primare I15 anser de vara den bästa 2-kanalsförstärkaren som lanserats under året.
Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 25 länder har utsett 2018-2019 års bästa produkter och Sennheisers HD 660 S hörlurar anser de är bäst i låg till mellansegmentet.
Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 25 länder har utsett 2018-2019 års bästa produkter och Sonys VW760 4K laserprojektor till världens bästa projektor för hembio.
Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 25 länder har utsett 2018-2019 års bästa produkter och Pioneers VSX-933 har blivit utsedd till den mest prisvärda hembioreceivern.
Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 25 länder har utsett 2018-2019 års bästa produkter och en av våra favorit DACar har blivit utsedd till årets bästa DAC. Nämligen Chords Hugo 2.
Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 25 länder har utsett 2018-2019 års bästa produkter och Pioneers nya 2-kanalsförstärkare A-40AE är utsedd till den som är mest prisvärd och ett rekommenderat insteg till Hi-Fi-världen.
Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 25 länder har utsett 2018-2019 års bästa produkter och en av våra stora favoriter, Focal Clear utses välförtjänt till den bästa nya high-end hörluren.
Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 25 länder har utsett 2018-2019 års bästa produkter och Q Acoustics nya 3000-serie står som vinnare. Golvhögtalaren Q 3050i (ej att förväxlas med gamla 3050) har fått utmärkelsen som bästa prisvärda högtalare.
Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 25 länder har utsett 2018-2019 års bästa produkter och iFi Audios xDSD blev utsedd till årets bästa portabla DAC och hörlursförstärkare.
Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 25 länder har utsett 2018-2019 års bästa produkter och för andra året i rad står en SVS-subwoofer högst upp på prispallen.
 

Söker du den bästa TV-apparaten så är det oss du ska tala med. Med nästan tjugo års erfarenhet från att utvärdera TV-apparater och ge rätt råd till kunder så titulerar vi oss gärna som en av de främsta i landet på detta område. Med vår inriktning på toppsegmentet av vad marknaden har att erbjuda så är vi mer eller mindre i en helt unik position i denna nisch och är i vår mening då helt rätt inköpsställe för dig som ställer lite högre krav. Nu har 2018 års modeller precis kommit in i våra butiker och vi har djupdykt i dessa under de senaste veckorna för att kunna ge dig som kund, rätt råd för din TV-investering.
 

Emotiva har länge varit det tyngsta namnet bland kostnadsmedvetna audiofiler. Deras slutsteg erbjuder extremt mycket för pengarna och har hyllats av recensenter och användare såväl som skeppats världen över till kräsna forumrävar. Här berättar vi lite mer om vad som gör XPA-serien unik.
Vi på Hembiobutiken är specialister inom bild och ljud och kan erbjuda de senaste TV-apparaterna för ditt behov. Vi erbjuder även installation och kalibrering mot en kostnad tillsammans med viktiga tillbehör som abonnemang, fästen och kablar.
 

Tjänsten som samlar all din musik på ett bekvämt och informationsrikt sätt!
Letar du högtalare för att komplettera din anläggning med Dolby Atmos, då har du kommit rätt. Här tipsar vi om fem bra Atmos-högtalare för olika budgetar och användningsområden.
Med introduktionen av Dolby Atmos får man möjligheten att ha fler högtalare i sitt lyssningsrum via s.k ”höjd-högtalare”. Dessa kan placeras olika beroende på rummet och vilka möjligheter man har med antal högtalare. För absoluta bästa ljudupplevelse rekommenderas det att sätta högtalare i eller på taket för att förstärka den tredimensionella känslan. I nedanstående artikel går vi igenom grundläggande principer och vad man ska tänka på när det gäller placering av högtalarna för bästa Dolby Atmos-upplevelse.
Här kan du kontakta oss kring reservdelsförfrågningar för högtalare och subwoofers.
Hembiobutiken har utbildad och certifierad personal för ISF-bildkalibrering i både Stockholm och Göteborg.
 

SVS Prime är högtalarserien som ärvt teknik och egenskaper från referensserien Ultra. Dock, med en nedbantad prislapp, vilket gör dem extremt prisvärda. Med Prime-serien kan du bygga både kompakta hembiosystem och även upp till kompletta lösningar för ordentliga filmupplevelser.
 

Här har vi översatt Vicoustics guide till rumsakustik, skriven av Frederick Norén. Vicoustics är ett av de ledande företagen inom rumsakustik som tagit sin plats på marknaden genom väldesignade produkter både till utseendet och funktion. 
Med hjälp av ett slutsteg till din hembioreceiver kan du få ännu bättre ljudkvalitet till din anläggning. Vi går igenom hur det funkar och tittar på alternativ från amerikanska Emotiva.
 

Söker du en popcornmaskin till din förening, bar, eller ditt hotell. Här erbjuds stora maskiner med hög kvalitet till bra priser.
Att strömma digital musik har snabbt blivit en standard de senaste åren. Streamingtjänster som Spotify, Apple Music och Tidal är en del av ens vardag där man snabbt kan skicka musiken vidare via nätverk eller Bluetooth. Musik som vi samlat på oss genom åren ligger lagrade på en server eller NAS och kan enkelt spelas upp via diverse appar i sin anläggning. Man kanske t.o.m har kvar sin gamla CD/vinyl-samling för en härlig nostalgitripp till 90-och 80-talet eller ännu längre tillbaks i tiden när håret sträckte sig ner till nacken och bootcut jeans var det senaste.
 

Vi gillar de, kritikerna gillar de, och våra kunder älskar de. Man kan lätt tro att Hifiman HE400i är en hörlur i 10.000 kr-klubben när man lyssnar på de. Den öppna och stora ljudbilden blandat med dynamiskt mellanregister, kristallklara toppar, och naturlig basåtergivning känns genuint och får en att snabbt återupptäcka sin favoritmusik.
Ett dedikerat biorum är ren och skär njutning för hembioentusiaster. Bilden och ljudet bidrar till en helt annan inlevelse i filmen tillsammans med det stora formatet. Däremot är det inte helt komplett utan matchande komfort med riktiga reclinerfåtöljer som är anpassade för just ditt rum. Home Cinema Modules är ett företag som specialiserar sig på hembiointeriör och har modulanpassade fåtöljer där man har flera alternativ när det gäller klädsel, färg, tillbehör och antal stolar i rak eller kurvad linje. Vi går igenom vad man ska tänka på och vilka alternativ som finns.
 

Bra har blivit ännu bättre! Monitor Audios omtycka Silver-serie kliver in i sin sjätte generation med omarbetad design, nyutvecklad diskant, och ett lyft i ljudbilden med mer närvaro och livekänsla. Monitor Audios ingenjörskonst har sett till att ge ett lyft så både ögon och öron får njuta till fullo! Utsedd till årets bästa högtalarpaket på What Hifi! Awards 2018.
En av de enklaste uppgraderingarna för ljudkvaliteten du kan göra är att vända på högtalaren och titta på baksidan. Där sitter det oftast fyra stycken högtalarkontakter och ett metallbleck dem emellan. En standardlösning som de flesta högtalartillverkare anammat av någon outgrundlig anledning. Vi visar i den här artikeln hur du på ett superenkelt sätt kan få bättre ljud ur dina högtalare med en pengamässigt försumbar investering. Detta gäller naturligtvis både för 2-kanals Hifi och multikanals hembio.
Bildgalleri över Australe EZ, högtalaren som tar high-end ljudkvalitet och som fyller ett rum med väljud ned till rimliga pengar.
 

Stilrent, modernt, coolt. Intrycken från Triangles nya paketlösning med läcker vinylspelare tillsammans med de aktiva golv eller bokhyllehögtalarna i Elara-serien ger ett grymt snyggt intryck samtidigt som de låter fantastiskt bra. En lösning för det moderna hemmet med de ingångar som krävs för strömmande media likväl som den retroälskandes vinylentusiasten.
1 juli införs Kemikalieskatten i Sverige. Det är en skatt som läggs på elektronikprodukter för att minska användandet av vissa flamskyddsmedel vid tillverkningen. Priserna kommer därmed stiga kraftigt på många varor och det kan därför vara bra att genomföra planerade inköp redan nu. Här berättar vi mer om vilka varor det påverkar och hur det påverkar dina priser.
 

MESH-system är framtidens nätverk och en stabil grund när det ska streamas film och musik trådlöst i större hem. Istället för att ha en router med begränsad räckvidd och extra accesspunkter jobbar systemet sömlöst i hela hemmet med perfekt täckning.
Ett byggprojekt är både spännande och utmanande. Därför finns vi som trygg partner för ljud, bild, nätverk och styrsystem för både belysning och andra produkter. Med våra lösningar kan du få ett modernt hem som är lätt att använda. Kontakta oss så skräddarsyr vi gemensamt ett system anpassat efter ert behov.
Mydlinkhome är D-links Smarta Hem system, få avancerad automatik samt övervakning. Lätt att installera och du hittar rökdetektorer, rörelsedetektorer, övervakningskameror, sirener mm i systemet.
Triangle Esprit Antal EZ är den största modellen i Esprit-serien. En 1.1 meter hög trevägshögtalare som integrerar Triangles senaste innovationer. Byggda i ett stadigt och elegant kabinett med bottenplatta i glas, Triangles berömda hornladdade diskant, ett nytt mellanregister med cellulosa-kon, och dubbla 6.5 tums basar i glasfiber bidrar helheten till en musikalisk åktur som kommer få dig att dra på smilbanden.


 

Snyggt och designat utomhusljud är underskattat. Mycket av tekniken hemma hamnar innanför husets väggar där hembio och multirum fylls i de olika rummen. Det är lätt hänt att man glömmer av det största "rummet", nämligen ens egna trädgård eller uteplats. Vi tar upp viktiga punkter att tänka på, samt ett urval av högtalare som vi varmt kan rekommendera.
Har du funderat kring om du ska ha en eller två subwoofers, då skall du läsa den här artikeln som vi fritt översatt från subwoofer-experterna SVS.
 

Vi firar popcornens dag med massor av erbjudanden på vårt breda sortiment av popcornmaskiner, popcorn och andra tillbehör.
 

Söker du högtalare som skall sitta i en miljö som är utsatt för fukt mm så behöver du välja en lösning som tål detta. Vi listar här ett antal högtalare som passar bra för badrum, eller sitta utomhos och som inte rostar sönder inom ett par år vilket är ett vanligt problem i andra fall.
 

Robert Deutsch testade PL300II och fann att han inte vill skiljas från dem.
Hela testen leder fram till slutsatsen "A new Reference".
Lagom till Halloween och inom vårt 15års jubileum kan nu stolt presentera en återuppstådd gammal hyllad modell från Franska High-end högtalartillverkaren Triangle Electroacoustiqe.
 

Bästa sättet att locka mässdeltagare till din monter!
Bra högtalarstativ är inte helt lätt att hitta. Därför samlar vi våra favoriter på den här sidan. Vi hittar testvinnare, specialfästen och utvalda stativ för diverse behov.
 

I Augusti 2013 slog vi upp portarna för American Popcorn. Affärsidén är enkel, vi vill distribuera de bästa popcornmaskinerna med de bästa tillbehören. Snygga och hållbara maskiner med enkla portionsförpackningar från popcornens hemland: USA!