Din kundvagn är tom

Temasidor

Välkommen till Hembiobutikens temasidor. Här visas alla temasidorna

Vad händer i våra butiker?

Vi är glada att kunna inbjuda dig till en rad spännande och roliga evenemang i våra butiker framöver. Här får du möjligheten att kostnadsfritt delta i våra demonstrationer av de senaste produkterna på marknaden, uppleva produktjämförelser av olika ljudkombinationer, träffa leverantörer och mycket mer. Varje vecka presenterar vi våra senaste produktlanseringar och aktuella kampanjer och ger dig en hans att upptäcka och prova våra varor på riktigt. Vårt drop-in events är gjorda för att ge dig en inspirerande och informativ upplevelse där du kan ställa frågor, få expertråd och lära dig mer om hur produkterna passar dina behov. Så håll ett öga på denna eventsida framöver. Vi finns som vanligt till för dig och du är självklart välkommen även när vi inte har event. Kom förbi butiken för inspiration och kaffe. Du är varmt välkommen in.
Kompakta streaming och multirumsförstärkare

Kompakta förstärkare för streaming och multirum blir allt populärare och får bättre och bättre prestanda. Här kommer en kort liten guide till de mest populära produkterna i detta segment.
Vilken streamer skall man välja?

Hifi streamers är en produktgrupp som ökat lavinartat i popularitet hos oss. Genom att ha en separat streamer, (kallas även nätverksspelare) ökar du ljudkvaliteten, får tillgång till populära streamingtjänster som Spotify, Tidal, Qobus och får en smidig hantering för val av musik som ska spelas upp. För de som verkligen vill ha låg eller okomprimerad musikuppspelning så har de även möjlighet att spela upp lokalt lagrade musikfiler. Det finns många olika streamers på marknaden vilket kan göra det svårt att välja. För att göra köpbesultet lättare för dig så listar vi nedan ett antal populära modeller som vi tycker sticker ut genom extra hög ljudkvalitet och funktionalitet. Listan är uppdelad i olika prisnivåer.
Perlisten Audio lanserar nya subwoofers i testvinnande R-serien!

Perlisten, känd för sina banbrytande högtalare och subwoofers, introducerar nu en spännande uppsättning nya slutna subwoofers, som kompletterar den aktuella linjens testvinnande push-pull varianter. Med teknik hämtad från deras flaggskeppsmodeller i D-serien, har Perlisten utvecklat helt nya subwoofers som bygger på ett enda kraftfullt baselement i slutet kabinett. I serien finns modeller med element från 10 tum ända upp till 18 tum. Perfekt för både biorum och högklassiga hifi-anläggningar med behov av rapp och distorsionsfri bas.
Öppet hus med M&K Sound!

Välkommen till vårt öppna hus i Stockholmsbutiken den 16 och 17 maj! Tillsammans med representanter från M&K Sound erbjuder vi två dagar fulla av möjligheter att utforska och uppleva skillnaderna mellan olika högtalare och subwoofers från M&K Sound. Det är gratis att delta, och vi välkomnar alla hembio- och musikälskare att vara med. Under evenemanget bjuder vi på läsk och läckra popcorn. Glöm inte att anmäla dig till vår tävling när du besöker oss! Mer information finns längre ner på sidan.
SVS lanserar en ny högtalarserie, Ultra Evolution!

Högtalarserien Ultra Evolution stiger upp som tillverkarens nya flaggskeppsserie och representerar höjdpunkten av SVS framsteg inom ljuddesign, för att uppnå prestanda som är svårslagen i sin prisklass.
Bättre bild till gaming?

Att fördjupa sig i spelvärlden kräver mer än bara en kraftfull konsol eller en toppmoderna dator. Ditt val av skärm spelar en avgörande roll, och valet mellan en TV-apparat och en projektor kan påverka din spelupplevelse på olika sätt. Här lyfter vi fram några av våra favoritprodukter inom TV-apparater och projektorer som verkligen kan maximera känslan när du spelar!
Bättre gaming med bra ljud!
Hembiobutikens Livesändningar

På den här sidan kan du ta del av våra tidigare livesändningar.
Hembiobutikens utmärkelser genom tiderna!

Vi strävar alltid efter att skapa den ultimata upplevelsen för dig som kund på Hembiobutiken. Det gläder oss extra mycket när vi ser att våra ansträngningar inte bara märks, utan också uppskattas av er. Vi är stolta över att ha erhållit flera prestigefyllda utmärkelser på grund av de positiva omdömen vi fått från våra kunder. För oss är detta en tydlig indikation på att vi går i rätt riktning, och vi lovar att fortsätta sträva efter högsta kvalitet och kundnöjdhet i framtiden. Tack för att du väljer Hembiobutiken – där din upplevelse är vår främsta prioritet.
Boka Gaming-bio helt utan kostnad!

Träda in i en förtrollad värld av spel, där varje ögonblick förvandlas till en episk saga. Känn pulsen av spänning och äventyr när du ger dig in i den hypnotiska atmosfären av att spela på en PS5 eller Nintendo Switch i ett helt optimerat biorum för gaming.
Triangle presenterar nya Borea Connect

Prisvinnande franska tillverkaren av hifi-högtalare, Triangle, introducerar Borea Connect! En uppgraderad serie aktiva högtalare som kan anslutas direkt till din TV, telefon, streamer eller vinylspelare och som tar ljudupplevelsen till nya höjder!
Livesändning - Bättre ljud till din TV

Är du också trött på det tråkiga och platta ljudet från din TV? Saknar du den verkliga bioupplevelsen i ditt vardagsrum? Eller du kanske funderar på att skaffa dig ett riktigt biorum? Eller du kanske undrar vad egentligen Dolby Atmos handlar om? Då ska du inte missa denna livesändning som handlar just om detta. Håll ögonen öppna för överraskningar, specialerbjudanden och kanske till och med några tävlingar under livesändningen. Det kommer att vara en kväll fylld med kunskap, inspiration och möjligheter att förbättra ljudupplevelsen hemma hos dig. Ta hand om dig och din ljudupplevelse!
Formulär för Dirac Live kalibrering

När du beställt din Dirac kalibrering så fyller du i detta formuläret så vi kan förstå vilka förutsättningar och vilket mål du har med din anläggning. Detta hjälper oss kunna ge dig så bra resultat som möjligt. Har du någon fråga innan så kan du ta med den i meddelandet via formuläret nedan.
EverSolo DMP-A8 - Förhandsboka nu!

Det har gått rykten en tid om en lite tyngre modell av den omåttligt populära musikstreamern EverSolo DMP-A6. Det visade sig mycket väl stämma och nu i december släpps det nya tillskottet DMP-A8.
Vinyl workshop - torsdag 26 oktober

Är du nyfiken på den fascinerande världen av vinyl? Har du drömt länge om att börja samla på vinylskivor och komma igång med att njuta av det varma ljudet? Då är det här evenemanget något för dig! Gratis deltagande!
What Hi-Fi? Awards - 2023 - här är vinnarna!

Världsledanden What Hi-Fi? Som guidar tusentals människor till rätt köp av rätt produkt efter behov har sagt sitt. Varje år testas, jämförs och tilldelas utmärkelsen ”Best Buy” till en rad olika produkter i olika kategorier runt om i världen. Vi på Hembiobutiken är otroligt stolta över att våra produkter kan listas i kategorin ”Best Buy”.
Göteborgsbutiken gör sig redo för Hembiodagarna 2023!

Välkommen till oförglömliga dagar under Hembiodagarna i vår Göteborgsbutik 22-30 september. Det här evenemanget är en riktig fest för alla hemmabioentusiaster.
BIORUM I PREMIUMNIVÅ

Välkommen till Hembiobutikens avdelning för biorum i premiumsegmentet. Detta är avdelningen för dig som söker en partner för att skapa ett hemunderhållningssystem där budgeten inte sätter begräsningar. För att leverera detta samarbetar vi med några av världens bästa tjänste- och produktleverantörer med helt skräddarsydda lösningar för ändamålet.
Stockholmsbutiken gör sig redo för Hembiodagarna 2023!

Boka in dig på Hembiodagarna hos oss! Ett event att se fram emot med spänning. Det är en tid då vi hyllar de bästa och senaste inom hemmabiovärlden och ger våra kunder chansen att uppleva det bästa inom underhållning och teknik.
EISA Award vinnarna 2023-2024 är utsedda!

Experterna inom ljud och bildsegmentet har sagt sitt! I över 40 år har journalisterna runt om i världen testat, jämfört och bedömt en stor mängd intressanta produkter i den här kategorin. Det gör också oss extra stolta att de varumärken som vi valt att arbeta med återfinns på så många positioner. EISA Award är en av de mest prestigefyllda utmärkelserna en produkt kan få. Här nedan finner du ett urval av vinnarna. Du kan läsa mer om varje och finna motiveringen till att de vann på vår hemsida. Har du frågor om våra produkter är du välkommen att höra av dig till oss!
Eversolo och Krell

I vårt highendrum i Frölunda har vi haft Perlisten´s golvhögtalare S7t ihop med Krell elektronik ett tag. Det har låtit magiskt och ljudet har verkligen omfamnat en. Det är lätt att förstå varför Perlisten är en av de mest prisade högtalarna vi har och Krells för och slutstegskombination ger de allra bästa förutsättningarna för dem att blomma ut. Produkterna som drivit dessa högtalare är som sagt ifrån Amerikanska High-End tillverkaren Krell. Vi har använt deras försteg i form av Illusion II. Denna är ackompanjerad av deras slutsteg Chorus 7200 XD som lämnar 200 watts uteffekt i iBias Class A. Det är en riktig best vi pratar om. Kraft och kvalite har funnits i överflöd. Streaming till försteget har skett via Arcams ST60. Nu har vi testat en alternativ lösning, för att utvärdera en ny populär streamer med inbyggt försteg. Eversolo DMP-A6 Master Edition. Klarar den att leverera ens i närheten av vad Krells försteg ihop med Arcam ST60 gjorde? Vilket är vårt intryck av spelaren?
Perlisten Audio S7t - Limited Edition
Livesändning - Maxad bildupplevelse!

Välkommen att delta i vår nästa Livesändningen. Den här gången kommer det att handla om TV-apparater, projektorer, ISF-Kalibrering och allt som har med bild att göra. Och som alltid har du möjlighet att ställa dina frågor direkt till Victor och Johannes.
Inspiration och kundreferenser

Inspireras av bilderna nedan. Läckra Hifi och Hemmabioanläggningar från våra kunder, oss själva och leverantörer runt om i världen. Vill du synas nedan? Maila dina bilder till [email protected] så kanske vi tar med dem i vårt urval.
Livesändning - Subwoofer + placering

Torsdagen den 27 april kör vi igen! Nu var det dags igen att bjuda in er till ännu en spännande livesändning med våra experter. Den här gången kommer vi att snacka genom subwoofers och gå genom olika subwoofersplaceringar för den optimala upplevelsen. Du har också möjlighet till att ställa dina frågor i livesändningen direkt till oss.
Livesändning - Dolby Atmos & Högtalarplacering

Vad är Dolby Atmos och hur ska jag placera mina högtalare? Onsdagen den 29:e mars kl. 18:15 är det dags att bjuda in er alla fantastiska människor till en mycket spännande Livesändning som kommer att handla om Dolby Atmos och högtalarplacering. I den här Livesändningen kommer vi försöka att hjälpa dig att uppnå känslan om Dolby Atmos.
Inbyggnadshögtalare

Vill du ha riktigt bra ljud, men samtidigt en näst intill osynlig högtalarinstallation. Då är det inbyggnadshögtalare som är rätt melodi för dig. Med in inbyggnadshögtalare i vägg eller tak så får du det bästa av två världar. Både snygg installation och om du väljer rätt modell och om installationen utförs korrekt så blir det ett riktigt bra ljud från lösningen. På den här sidan förklarar vi allt du behöver veta om inbyggnadshögtalare och visar upp produkter som våra experter rekommenderar. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till oss.
Ultrakompakta HiFi-produkter från iFi Audio

iFi Audio är en av de mest välrenommerade tillverkarna av ljudutrustning på marknaden idag, och deras produkter har fått beröm från både kritiker och ljudentusiaster över hela världen. Här är fyra skäl till varför iFi Audio-produkter är det perfekta valet för alla som vill ha den bästa ljudupplevelsen.
Livesänding - Hembioreceivers

Ingenting slår ljudupplevelsen för film och TV och bra ljud börjar med en hembioreceiver. Men en receiver kan ge dig mycket mer än så. Vi kommer att guida dig genom de viktigaste och coolaste funktionerna så att du vet vad du ska leta efter i våran livesändning om just detta.
Kalibreringssystem för hembioförstärkare och försteg/processorer

Det finns mängd olika kalibreringssystem på marknaden idag. De korrigerar inte alltid samma saker och det är lätt att tänka att en kalibrering löser allt men det stämmer tyvärr inte. Här har vi gjort en sammanställning av de vanligaste kaliberingssystemen för att guida dig rätt i djungeln.
Projekt och rådgivning!
Livesänding - Dirac Live rumskalibrering

Dirac Live är inte ett magiskt trick, det är ett kraftfullt verktyg. Det är en enkel och lättanvänd programvara, men när det gäller att tolka grafer, skapa målkurvor och finjustera för bästa möjliga ljud behövs erfarenhet. I de rätta händerna kan Dirac Live användas för att skapa en helt sammanhängande, fullomfångande och helt dynamisk ljudbubbla som lyfter ljudupplevelsen till nya nivåer.
Företagskunder

Hembiobutiken erbjuder flera möjligheter att handla hos oss för ditt företags räkning. Via vår vanliga onlinekassa kan du välja olika fakturerings och betalningsupplägg men vi har även fler möjligheter som du kan läsa om nedan.
Inbyteskampanj - Perlisten Audio Signature- och Reference serie!

Majestätiska högtalare för dig som är ute efter högtalare i referensnivå! Perlisten Audio må vara relativt nya inom HiFi-världen men få, om ens någon tillverkare, har fått så många utmärkelser och priser för sina högtalare under så kort tid som tillverkaren har varit aktiv. Vi tar in dina gamla HiFi-utrustning! Med hjälp av vår inbyteskampanj har du nu det perfekta tillfället att bli ägare till några av de mest omtalade HiFi-högtalarna i världen. Välkommen att kontakta oss via mail, telefon eller formuläret på sidan för offert!
Inbyteskampanj - Triangle Magellan 40th och Signature serie!

Sugen på nya High-End högtalare från Triangle? Vi tar in dina gamla HiFi-utrustning som inbyte. Exklusiv möjlighet för dig som bara älskar ett äkta och kristallklart HiFi-ljud! Kontakta oss via mail eller fyll i formuläret på sidan för offert. I över 40 år har det populära franska varumärket Triangle noggrant ritat och byggt exklusiva högtalare av och med de finaste materialen och komponenterna. Målet är att lyfta fram själen och känslan i musiken och få ditt favoritband att spela just bara för dig. Att lyfta fram känslan i varje musikstycke och realistiskt reproducera varje nyans i varje instrument och röst är en självklarhet när du väljer High-End högtalare från Triangle.
Onkyo - Äntligen åter i Sverige
What Hi-Fi? Awards - 2022 - här är vinnarna!

Världsledanden What Hi-Fi? Som guidar tusentals människor till rätt köp av rätt produkt efter behov har sagt sitt. Varje år testas, jämförs och tilldelas utmärkelsen ”Best Buy” till en rad olika produkter i olika kategorier runt om i världen. Vi på Hembiobutiken är otroligt stolta över att våra produkter kan listas i kategorin ”Best Buy”.
Marantz 2022/2023-års hembio lineup

Nu är det äntligen dags premiär av Marantz 2022/2023-års modeller av hembioförstärkare, försteg/processor och flerkanals slutsteg. Hela serien består av inte mindre än sju olika produkter varav fem integrerade förstärkare, ett 15.4-kanals försteg och ett 16-kanaligt monsterslutsteg!
EISA Awardvinnarna 2022-2023 är utsedda!

Experterna inom ljud och bildsegmentet har sagt sitt! Varje år i 40 år har journalisterna runt om i världen testat, jämfört och bedömt en stor mängd intressanta produkter den här kategorin. Det gör också oss extra stolta att de varumärken som vi valt att arbeta med återfinns på så många positioner. EISA Award är en av de mest prestigefyllda utmärkelserna en produkt kan få. Här nedan finner du ett urval av vinnarna. Du kan läsa mer om varje och finna motiveringen till att de vann på vår hemsida. Har du frågor om våra produkter är du välkommen att höra av dig till oss!
Sonos Soundbar

För många hushåll så står bättre ljud från TV:n högst upp på önskelistan. De flesta av oss vill känna när det händer något i en scen, höra klara och tydliga dialoger. Dagens TV-apparater blir tunnare för varje år som går. Bildkvaliteten blir bättre och bildytan blir större, vilket är mycket uppskattat hos många kunder. Men för att kunna lyckas med detta blir ofta ljudkvaliteten tyvärr lidande. De inbyggda högtalarna kan helt enkelt inte leverera den dynamik som krävs och leverera den känsla som många är ute efter. Ofta måste man höja volymen för att höra något för att sedan sänka om det blir för högt. Vi på Hembiobutiken tycker att en soundbar från Sonos är en smidig och enkel lösning om du vill uppleva ett klarare, fylligare och bättre bioljud från din TV, dessutom är Sonos soundbars väl designade och smälter in i de flesta hem.
Vilken Sonos högtalare ska jag köpa?

Har du gått runt och funderat länge men inte vet vilken Sonos-högtalare du ska välja? Valen är många och det kan kännas knepigt att veta på förhand vilken högtalare som passar just dina behov. I den här artikeln förklarar vi kortfattat de olika modeller som Sonos erbjuder så du enklelt och tryggt kan hitta din favorit.
Maximera din Sonos-upplevelse!

Hur ska jag placera mina högtalare? Hur kopplar jag ihop mitt Sonos-system? Vilken Sonos-högtalare ska jag köpa? Hur kopplar jag ihop mina högtalare? Japp, som ni ser kan frågorna vara många och våra Sonos-experter har gjort det enkelt för dig. På den här sidan har vi samlat våra bästa och hetaste tips & tricks för att du ska kunna njuta av en stämningsfull upplevelse hemma hos dig.
Nya Klipsch Reference Premiere II 2022

Klipsch har precis lanserat den uppdaterade Reference Premiere II-serien och vi bjuds på en omfattande line up med hela elva olika modeller, med en hel del nytt på såväl utsida som insida.
HiFi - Vi berättar lite om vad Hi-Fi innebär

Hi-Fi, eller High-Fidelity, är en term som används för att beskriva en system eller utrustning som kan återge ljud med högsta möjliga kvalitet. Hi-Fi-system är utformade för att kunna spela upp ljud med högsta möjliga precision och reproduktion, vilket innebär att ljudet ska vara så nära originalkällan som möjligt. En typisk Hi-Fi-anläggning består av flera komponenter, inklusive förstärkare, högtalare, CD-spelare eller skivspelare och kablar för att ansluta alltihop. Hi-Fi-system är utformade för att ge lyssnaren en hög grad av kontroll över ljudet, inklusive volym, bas och diskant, vilket möjliggör en mer personlig ljudupplevelse. För att uppnå högsta möjliga ljudkvalitet bör Hi-Fi-system använda högkvalitativa komponenter som är optimerade för att arbeta tillsammans, med minimal förlust av ljudkvalitet. Detta inkluderar högtalare som är utformade för att leverera högsta möjliga ljudkvalitet, förstärkare som är utformade för att leverera effektiv ström till högtalarna och kabla
Invigning av Frölundabutikens Perlisten-rum!

Upplev en oförglömlig kväll i vårt nya Perlisten-rum!
Våra första intryck av Sonys nya laserprojektorer, VPL-XW5000ES och XW-7000ES

Besök hos Sony i Weybridge och ett första intryck av laserprojektorerna VPL-XW5000ES och VPL-XW7000ES.
Nya native/äkta 4K UHD laserprojektorer från Sony

Nu har Sony äntligen släppt på locket kring de nya laserbaserade 4K Native projektorerna.
Nytt och fräscht: Triangle AIO 3 Limited Edition 2022

Den uppdaterade versionen och exklusivt designade streaminghögtalaren från franska Triangle har landat hos Hembiobutiken! Lättplacerad och i en rad vackra färger att välja mellan - denna högtalare är ett måste i det moderna hemmet.
Tåliga utomhushögtalare!

Nu är det dags att njuta av sommaren och värmen! Några av oss har längtat efter den varma och lena sanden mellan tårna, medans andra har räknat ner dagar till att campa ute i naturen. Oavsett äventyr tycker vi att musiken är en självklarhet som ska hänga med. Här har vi samlat några av våra bästa tips när det kommer till bärbara bluetooth-högtalare som tål väder och vind. Scrolla ner och läs mer!
Hörlurar till träning!

När termometern börjar visa plusgrader, och kanske till och med tvåsiffrigt, så börjar det bli dags att ta sig ut! En näst intill ovärderlig attiralj att ha med sig då är ett par riktigt bra hörlurar till träningen. På den här sidan förklarar vi behovet och visar upp några av våra favoriter! Har du frågor är du välkommen att höra av dig till oss via mail eller telefon.
Technics hos Hembiobutiken!

Vi på Hembiobutken är mycket stolta och glada över att kunna erbjuda alla våra kunder produkter från välrenommerade Technics. Det hyllade varumärket har sedan ett tag tillbaka gjort en stark comeback och imponerar både på den kräsna lyssnaren och HiFi-journalisterna runtom i världen. Technics största fokus är välbyggda och snyggt designade produkter som bänkar dig på första raden i konserten – hemma hos dig!
Hembiobutiken + Teknikpartner

Behöver du hjälp med installation, elektriker, ett styrsystem eller konferensrum till företaget. Hembiobutiken har skapat ett långtgående samarbete med företaget Teknikpartner, proffs på avancerade och kundanpassade installationer för både privatpersoner och företag. Detta samarbete innebär att Hembiobutiken spetsar till sitt utbud gällande bl.a. A/V-installation och driftsättning av HiFi-utrustning och biorum i Västsverige.
THX Dominus certifierade subwoofers från Perlisten Audio

Perlisten Audio är ett företag grundat av entusiaster som tillverkar High-End audio för entusiaster, oavsett om det är ljud för den rena musikanläggningen eller den stora hemmabion. Perlisten är det första företaget i världen som fått sina högtalare och subwoofers certifierade för THX absolut tyngsta certifiering THX Dominus!
Perlisten Audio nu hos Hembiobutiken!

Perlisten Audio är ett företag grundat av entusiaster som tillverkar High-End audio för entusiaster, oavsett om det är ljud för den rena musikanläggningen eller den stora hemmabion. Perlisten är det första företaget i världen som fått sina högtalare certifierade för THX absolut tyngsta certifiering THX Dominus!
EISA Awardvinnarna 2021-2022 är utsedda!

Varje år i 35 år har experter från 61 tidningar specialiserade på ljud och bild valt ut de bästa produkterna inom hemelektronik. Att journalisterna som har som jobb att jämföra och testa en stor mängd produkter utser vilken produkt som är bäst inom respektive segment gör utmärkelserna extra prestigefyllda. De gör också oss extra stolta att de varumärken som vi valt att arbeta med återfinns på så många positioner. Här nedan finner du ett urval av vinnarna. Du kan läsa mer om varje och finna motiveringen till att de vann på vår hemsida. Vill du hitta fler vinnare så klicka på länken här nedan.
SVS gör det igen, dubbelt EISA Award belönade 2021-2022!

Vi hade det på känn när SVS lanserade sin SB-1000 Pro förra året att här har vi årets EISA Awardvinnare 2021-2022...när dessutom den extremt kompakta 3000 Micro lanserades trodde vi det skulle bli en maktkamp mellan de två väldigt potenta basarna. SVS tog inte hem ett pris utan lyckades pricka in dubbla, för bästa kompakta subwoofer samt bästa köp i kategorin hemmabiobasar!
Sjunde generation av Monitor Audios Silver-serie

Idag (2021-08-10) lanseras den efterlängtade 7e generationen av Monitor Audios Silver högtalarserie. I Silver-serien hittar vi våra genom tiderna mest populära högtalare och efterlängtas av många ljudentusiaster. Vi kommer demonstrera modellerna så snart de finns att tillgå.
AUSounds, hörlursspecialister från andra sidan atlanten!

Det senaste stjärnskottet från andra sidan atlanten är hörlursspecialisterna AUSounds. Bakom företaget står ett antal eldsjälar som tidigare arbetat med utveckling för stora företag som Beats, JBL, Bose och Sennheiser. Tillsammans med en egen hörlursfabrik så har de full kontroll på både design och produktion. Allt för att skapa klassledande och väldesignade hörlurar med modern teknik. Dessutom i tätt samarbete med musikproducenter för att få fram rätt ljudkaraktär och prestanda. Ett kvitto är CES Innovation award som de fick som utmärkelse 2020.
Nya basar från tyska Velodyne

Tyska Velodyne Acoustics har länge varit kända för att producera basar med bra prestanda och hög finish. De har dock de senaste åren varit ganska anonyma och när det äntligen var dags att släppa lite nytt slog Covid-19 till med full kraft. Nu, äntligen, ser vi en ljusning i mörkret och SPL-X serien ser snart dagens ljus!
Det nya biorummet i Sundbyberg

Biorummet i Sundbybergsbutiken har blivit totalrenoverat, vi rev ner det gamla och byggde upp det nya från grunden. Ett projekt som tagit längre tid än vad vi räknade med, men blev riktigt bra i slutändan och som både varit roligt och utmanande!
SVS - Världens mest topptestade subwoofers!

Amerikanska SVS har länge varit en av de absolut främsta tillverkarna av subwoofers, både för HiFi och hemmabio. Här har vi samlat utmärkelser, tester och recensioner som de olika basarna fått i tester världen över. Läs och njut!
Hembiobutiken proudly presents legendariska Cerwin Vega

Det är nog få, om ens några, hifientusiaster som inte känner till den legendariska högtalartillverkaren Cerwin Vega. I över 65 år har den amerikanska tillverkaren levererat högtalare till såväl proffssidan som hemmamarknaden. Kännetecknande för deras högtalare är att du kan spela högt...riktigt högt, för att få till den rätta partykänslan eller sugas in i filmens handling när det smäller på som mest.
Bättre ljud ur dina högtalare - Emotiva BasX slutsteg

Ett slutsteg på en, två, tre eller flera kanaler är ett kostnadseffektivt sätt höja prestandan på din anläggning och få ut det mesta ur dina högtalare. Med ett separat slutsteg får du bättre ljud med mer dynamik och detaljer samt bättre head room. Slutstegen kopplas enkelt in från din förstärkares pre-out utgångar med RCA-kablar. Nu har fem splitternya slutsteg i den prisvärda BasX-serien har sett dagens ljus. Serien har hämtat inspiration från referensmodellerna i XPA-serien men optimerats för en lägre prisnivå. Med BasX får du topprestanda för prisklassen och du kan välja mellan 2 och upp till 7 kanaler.
Polk Reserve, en ny högtalarserie från Polk Audio

Polk Audio har lanserat en ny serie högtalare som de benämner Reserve. I serien finns allt från stativhögtalare till atmosmodell. Toppmodellen R700 kostar ca. 22.000:-. I serien hämtas inspiration från Legend-serien. Flera av modellerna finns i både svart och vitt utförande.
Focal Custom 1000 Utopia

Focal Custom 1000 är franska tillverkarens referensserie av inbyggnadshögtalare och innefattar bland annat Utopiamodeller. Serien är designad för att kunna utrusta allt från små vardagsrum till stora dedikerade biorum.
Triangle firar 40 år som högtalartillverkare och släpper exklusiva jubileumsmodeller!

Triangle firar 40 år som högtalartillverkare och två ikoniska högtalare återuppstår i limiterade utgåvor!
Premiär för SVS 1000 Pro-serien!

Från den amerikanska basgiganten SVS kommer nu ännu ett par subwoofers i deras otroligt populära Pro-serie!
Wharfedale Heritage serien

Hos Hembiobutiken kan du köpa högtalare från Wharfedale Heritage-serien. I serien hittar vi bland annat Linton och Denton-modellerna.
Monitor Audio Bronze 6G serien

Här tittar vi närmare på Monitor Audios hyllade och i många fall testvinnande Bronze-serie av högtalare. En serie som lanserades under 2020 och som innehåller stativhögtalare, golvhögtalare, centerhögtalare, subwoofer samt Atmoshögtalare.
Premiär för nya Emotiva Airmotiv+ serien
Årets butik inom ljud, bild & musik för andra året i rad!
Mångsysslare på marknadsstolen

Måste man vara hifi-expert för att jobba på Hembiobutiken? Eller blir det till och med lättare att förstå och prata med många kunder om man inte är tekniker ut i fingerspetsarna? Sasha Motekalemi är Hembiobutiken färskaste medarbetare. Hans bakgrund från hotellbranschen, digital marknadsföring, sälj, kundtjänst, grafisk produktion och foto skiljer sig en hel del från många av kollegernas. Och han ser det som en fördel.
Tidsbokning Hembiobutiken

Boka ett kostnadsfritt personligt möte med oss! Hos oss på Hembiobutiken kan du få experthjälp utan extra kostnad inför ditt nästa köp. Boka ett personligt möte med oss på video, telefon eller i någon av våra butiker. Det behöver inte vara krångligt för att det ska bli bra.
Manuell hantering ökar säkerheten
EISA Årets bästa TV för hemmabio 2020-2021

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 29 länder har utsett 2020-2021 års bästa produkter och Philips 65OLED935 har utsetts till bästa TV för hemmabio.
EISA Årets bästa mediaspelare för hemmabio 2020-2021

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 29 länder har utsett 2020-2021 års bästa produkter och Zappiti Pro 4K HDR har utsetts till bästa mediaspelare för hemmabio.
E-handel är ett hantverk
EISA Årets bästa hembioslutsteg 2020-2021

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 29 länder har utsett 2020-2021 års bästa produkter och Emotiva XPA Gen3 utses till bästa hembioslutsteg.
EISA Årets bästa projektor 2020-2021

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 29 länder har utsett 2020-2021 års bästa produkter och Optoma CinemaX UHZ65UST utses till bästa projektorn.
EISA Årets bästa storbilds-TV 2020-2021

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 29 länder har utsett 2020-2021 års bästa produkter och Samsung QE75Q950 utses till bästa storbilds-TV.
EISA Årets bästa premium OLED TV 2020-2021

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 29 länder har utsett 2020-2021 års bästa produkter och LG OLED65GX utses till bästa premium OLED TV.
EISA Årets bästa High End hembioprodukt 2020-2021

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 29 länder har utsett 2020-2021 års bästa produkter och Trinnov Altitude utses till den bästa High End plattformen för hemmabio.
EISA Årets bästa High End stereoförstärkare 2020-2021

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 29 länder har utsett 2020-2021 års bästa produkter och Musical Fidelity M8xi utses till bästa High End stereoförstärkare.
EISA Årets bästa smarta soundbar 2020-2021

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 29 länder har utsett 2020-2021 års bästa produkter och Harman Citation Multibeam 700 utses till bästa smarta soundbar.
EISA Årets bästa högtalarsystem för hemmabio 2020-2021

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 29 länder har utsett 2020-2021 års bästa produkter och Triangle Borea utses till bästa köp i kategorin högtalarsystem för hemmabio!
EISA Årets bästa RIAA-förstärkare 2020-2021

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 29 länder har utsett 2020-2021 års bästa produkter och Primare R15 utses till årets bästa RIAA-förstärkare.
EISA Årets bästa audiotillbehör 2020-2021

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 29 länder har utsett 2020-2021 års bästa produkter och Pro-Ject VC-E utses till årets bästa audiotillbehör.
EISA Årets mest prisvärda DAC 2020-2021

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 29 länder har utsett 2020-2021 års bästa produkter och iFi Audio ZEN DAC utses till mest prisvärda DAC.
EISA Årets bästa högtalare 2020-2021
EISA Årets mest prisvärda skivspelare 2020-2021!

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 29 länder har utsett 2020-2021 års bästa produkter och Pro-Ject T1 utses till årets mest prisvärda skivspelare.
EISA Årets bästa High End skivspelare 2020-2021

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 29 länder har utsett 2020-2021 års bästa produkter och Thorens TD 1601 utses till bästa High End skivspelare.
EISA Årets bästa stereoförstärkare 2020-2021

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 29 länder har utsett 2020-2021 års bästa produkter och Arcam SA30 utses till bästa stereoförstärkare.
EISA Årets bästa bokhyllehögtalare 2020-2021

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 29 länder har utsett 2020-2021 års bästa produkter och Monitor Audio Bronze 100 utses till bästa bokhyllehögtalare.
EISA Årets bästa bas för hemmabio 2020-2021
FEM SAKER ATT LYSSNA EFTER NÄR DU VÄLJER EN SUBWOOFER
Vardagsrum största utmaningen
Det brummar i min stereo eller subwoofer - Hur löser jag det?

När man kopplat in sin nyinköpta stereo/bio/subwoofer-anläggning och skall avnjuta sin första film eller låt så kan det lägga sordin på stämningen om man har ett mer eller mindre kraftigt brus eller brummande i rummet. Ibland kommer det ifrån högtalarna och ibland själva elektroniken. Vad beror det på? Kan man göra något åt det? Nedan så ger vi lite tips på hur man kan komma tillrätta med detta.
2001
SÅ FÅR DU BÄTTRE LJUD HEMMA - PLACERING AV SUBWOOFER
SÅ FÅR DU BÄTTRE LJUD HEMMA - AKUSTIK
KRELL TRIO 300 XD TOPPTESTAD AV HIFI & MUSIK
DÄRFÖR BEHÖVER DU EN BRA FÖRSTÄRKARE
BÄST SUBWOOFER
Philips OLED+, en upplysande upplevelse med Ambilight!

Philips OLED+ har tagit TV-tittandet till en helt ny nivå tack vare en fantastisk bild- och ljudåtergivning samt deras unika Ambilight belysning.
Triangle Secret - högpresterande inbyggnadshögtalare

Med Triangles högtalarserie Secret så finns inbyggnadsmodeller för varje rum. Diskreta tak eller vägghögtalare som spelar engagerande och bra till både musik och Atmos-högtalare. Nu lanseras även hemmabiomodellen LCR7. Perfekt för att göra diskreta biollösningar.
Triangle Borea - Utsedda till bästa prisvärda högtalarsystem

Update 2020-08-31 : Triangles nya Borea-serie har utsetts till vinnare av EISA - award 2020 i kategorin mest prisvärda högtalare.
Denon Home - Ny serie av multiroomhögtalare

Små kompakta högtalare med omfattande streaming- och multirumsstöd blir allt mer populära och nu lanserar Denon en ny serie kallad Home.
Inbyggnadshögtalare under 7 cm djup

Många husbyggare är i behov av infällt ljud för sitt hem och väljer ofta takhögtalare på grund av att det är enklare att installera och att måtten för vägghögtalare inte passar installationsskiktet. Det finns dock en smart lösning från Monitor Audio på det problemet.
JBL högtalare

JBL har ett brett sortiment av högtalare, allt från aktiva bluetoooth högtalare till JBL Synthesis professionella biohögtalare. Därför tänker vi förklara lite mer kring dem och de olika inriktningar de har.
BÄSTA SUBWOOFERN!
EISA årets bästa brusreducerande hörlurar 2019-2020

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 29 länder har utsett 2019-2020 års bästa produkter och Sony WH-1000XM3 utses till bästa brusreducerande hörlur. WH-1000XM3 får priset för sin kombination av fantastiskt bra brusreduceringsfunktion och ljudkvalitet tillsammans med en suverän passform som lätt kan justeras efter huvudtyp. Med en batteritid på hela 30 timmar är du garanterad njutning och komfort även på den längsta av flighter.
Anrika Krell nu hos Hembiobutiken

Det är med stor glädje och inte så lite stolthet som vi nu kan avslöja att vi på Hembiobutiken kan erbjuda produkter från en av de stora giganterna inom high-end segmentet, nämligen Amerikanska Krell!
EISA årets bästa projektorköp 2019-2020

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 29 länder har utsett 2019-2020 års bästa produkter och BenQ CineMate W2700 får priset för årets bästa projektorköp. W2700 ger storbildsunderhållning i vardagsrummet utan att kompromissa med prestandan eller tömma plånboken. Man har använt sig av det senaste DLP-chippet för 4K som kopplats ihop med ett specialanpassat färghjul och fabrikskalibrerat den för att ge DCI-P3 färgrymd direkt ur kartongen för att kunna återge bilder precis som skaparen tänkt sig. Intuitiva menyer ger god kontroll över de avancerade bildinställningsmöjligheterna och tillsammans med den skarpa och färgrika bilden har du en av de bästa projektorerna i sin klass.
EISA årets bästa hembioprojektor 2019-2020

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 29 länder har utsett 2019-2020 års bästa produkter och BenQ CinePrime W5700 får priset för årets bästa hembioprojektor. W5700 får priset för sin fina 11-segments glasoptik, korrekta färgåtergivning som till 100% återger DCI-P3 färgrymden för optimal HDR-matchning, flexibla monteringmöjligheter med 1.6 x zoom och både horisontell- och vertikal lensshift. Det antireflexbehandlade mattsvarta chassit lägger den sista designmässiga touchen på en ytterst potent hembioprojektor.
EISA årets bästa hörlurar 2019-2020

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 29 länder har utsett 2019-2020 års bästa produkter och Focal Elegia får priset för årets bästa hörlurar. Elegia är Focals första slutna lurar och mycket teknik har hämtats från de tyngre modellerna i deras sortiment av hörlurar. Elegia får priset för sin förmåga att återge ljudet med en härlig dynamik, från den djupaste basen till de mest delikata nyanserna i musiken. Lurarna är dessutom lättdrivna och bekväma att använda, även vid längre lyssningstillfällen.
EISA årets bästa trådlösa stereohögtalare 2019-2020

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 29 länder har utsett 2019-2020 års bästa produkter och KEF LSX har utsetts till årets bästa trådlösa stereohögtalare 2019-2020. KEF LSX får priset för att man lyckats ta konceptet från sina prisvinnande KEF LS50 Wireless och applicerat detta på en kompaktare högtalare i ett lägre prissegment. Företagets expertis i element- och förstärkarteknik samt streamingteknologi kombinerat med en läcker design med flera olika färgval gör detta till en värdig vinnare.
EISA årets bästa stereosystem 2019-2020

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 29 länder har utsett 2019-2020 års bästa produkter och Primare CD35/I35 Prisma har utsetts till årets bästa stereosystem. Systemet får priset för sin fantastiskt välljudande och kraftfulla modularuppbyggda förstärkare I35 i kombination med CD35 Prisma med sin fina CD-drive och nätverksstöd som ger tillgång till tusentals streamingtjänster. Framtidens system för högupplöst Hi-Fi helt enkelt!
EISA årets bästa universalspelare 2019-2020

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 29 länder har utsett 2019-2020 års bästa produkter och Pioneer UDP-LX500 har utsetts till årets bästa universalspelare. UDP-LX500 får utmärkelsen för sin höga prestanda som tillfredsställer både hembio- och hifientusiastens behov av en mångsidig uppspelare för både bild- och ljud. På ljudsidan erbjuder den en detaljerad- och exakt uppspelning av CD-, SACD- och DVD-Audio-skivor, plus högupplösta filer inklusive DSD medans UHD-skivor återges med perfekt skärpa och färger. Underbart tyst i drift med en härlig byggkvalitet är grädden på moset.
EISA årets bästa HiFI-uppgradering 2019-2020

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 29 länder har utsett 2019-2020 års bästa produkter och IsoAcoustics GAIA får priset för årets bästa HiFi-uppgradering. GAIA får priset för sin förmåga att förbättra prestandan på dina högtalare genom isolera kabinettet från vibrationer och förhindrar tendenser till rörelse i högtalarna. Detta ger effekten av ett avsevärt sänkt brusgolv, förbättrat stereoperspektiv och uppstramad bas. En rejäl uppgradering av ditt system som varmt rekommenderas, dessutom ser de fantastiskt bra ut.
EISA årets bästa kompakta stereosystem 2019-2020

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 29 länder har utsett 2019-2020 års bästa produkter och Marantz Melody X (M-CR612) har utsetts till årets bästa kompakta stereosystem. Melody X får priset för sin kombination av enkelt handhavande, slående prestanda och flexibilitet med massor av uppspelningsmöjligheter som CD- och nätverksuppspelning, streamingtjänster som Spotify och Tidal, internetradio, DAB+/FM radio, digitala- och analoga anslutningar samt röststyrning via Alexa/Google Assistant/Siri.
EISA årets bästa stativhögtalare 2019-2020

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 29 länder har utsett 2019-2020 års bästa produkter och Monitor Audio Gold 100 5G-series har utsetts till årets bästa stativhögtalare. Gold 100 får utmärkelsen för sin förmåga att återge musiken responsivt och detaljerat med kraftfull- och fast bas i ett kompakt kabinett. Addera Monitor Audios noggrant uträknade konstruktion med avancerade material i deras element och valet av flera vackra färger så är detta en stativhögtalare att ta en extra noga titt och lyssning på.
EISA årets bästa bas för hemmabio 2019-2020

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 29 länder har utsett 2019-2020 års bästa produkter och SVS SB-3000 blir utsedd till årets bästa bas för hemmabio. SB-3000 får utmärkelsen för att man lyckats överföra sin prisvinnande teknik till en lägre prisnivå utan att rucka på kvalitén och det nyutvecklade 13.5 tums elementet tillsammans med 800W Sledge DSP-förstärkaren levererar bas med djup, hastighet, kontroll och kraft i ett väldigt kompakt format. SVS Bluetooth-kontrollapp ger möjlighet att snabbt justera ljudnivå och ljudinställningar. En fantastisk subwoofer för dig som söker en bas med både kraft och precision.
EISA årets bästa Allt i ett ljudsystem för musik 2019-2020

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 29 länder har utsett 2019-2020 års bästa produkter och Naim Mu-So 2nd generation blir utsedd till årets bästa allt i ett musikanläggning. Mu-So 2nd generation får utmärkelsen för funktionalitet, ljudkvalitet och sitt breda stöd för högkvalitativa streamingtjänster. I enheten kan du spela upp från både Tidal och Spotify, med hjälp av den inbyggda D/A-omvandlaren kan du spela upp musikfiler ända upp till 384kHz/32-bit. Dessutom kan du använda Mu-So till din TV tack vare HDMI-ingång med Audio Return Channel.
Premiär för SVS Prime Pinnacle

Amerikanska SVS lanserar nu det senaste flaggskeppet i deras omtyckta Prime-serie. En ståtlig golvhögtalare med muskler, dynamik och en förträfflig musikalitet!
Solid Tech Hybrid - modulär HIFI-möbel

Solid Tech Hybrid är en serie Hi-Fi-rack / AV-möbler som du kan skräddarsy efter eget behov. Du bygger upp möbeln genom att köpa de komponenter du behöver för tillfället och möjligheten finns att bygga om eller till möbeln efter hand. Ett flertal materialval finns och en serie tillbehör gör att du kan få speciallösningar som sido- eller vinylspelar-hylla. Kort och gott en serie produkter för den riktiga Hi-Fi-entusiasten som dessutom gillar god design.
Citation från Harman Kardon

Citation-serien från Harman Kardon ger dig både läcker design likväl som testvinnande prestanda och smart funktionalitet i en och samma produktserie. Citation ONE vann till exempel test mot Sonos motsvarighet under slutet av 2018. Vi kan verkligen intyga att med Citation har Harman skapat en riktigt bra produktserie.
Monitor Audio - Gold - Generation 5

I januari höll vi i det nordiska lanseringseventet för nya Gold-serien tillsammans med Monitor Audio. Nu har vi äntligen fått in dem i butikerna och har både hunnit spela in dem och lyssna in oss. Vi vill därför nu bjuda in dig för att visa vad ingenjörerna och hantverkarna på Monitor Audio har utvecklat och förfinat under de sista åren. Längst ner på sidan finns ett formulär för att kontakta oss och boka en tid.
SVS introducerar 3000-serien

SVS lanserar äntligen sin 3000-serie! Högpresterande subwoofers som lägger sig strax under 4000-serien med brutal kraft och kontroll. Nytt framtaget 13 tums element som drivs av ett kraftfullt slutsteg på 800W RMS, 50 Mhz DSP och den innovativa SVS smartphone-appen som ger dig tillgång till styrning och EQ-justering.
Hembiobutikens biorum - Frölunda

Biorummet i Frölunda-butiken fick en genomgående renovering och uppgradering under 2018. Ny baffelvägg, akustikreglering och elektronik har sett till att vi idag kan demonstrera ett av de häftigaste biorummen i Sverige!
Hembiobutikens projektavdelning

I vår projektavdelning så hjälper vi dig som har ett behov av en komplett lösning där installation eller konfigurering ingår. Vi skräddarsyr system efter ditt behov och kan leverera allt från paketförslag till nyckelfärdigt ljud och bildsystem. Exempel på projekt är multizon ljudsystem för villor / offentlig miljö eller privata biografer. Vi löser det mesta, så tveka inte att kontakta oss med ditt behov.
Naim - exklusiva streaminghögtalare
Klipsch Reference Premiere (RP) ny högtalarserie 2018

Klipsch lanserar i september 2018 sin nya Reference Premiere-serie och här går vi igenom lite av nyheterna och förändringarna jämfört med den gamla Reference Premiere (RP). Reference Premiere förkortas i produktnamnet till RP, till exempel RP-8000F
Klipsch Reference - ny högtalarserie 2018

Klipsch nya enklare serie, Reference lanseras nu på marknaden i september 2018. Vi går igenom lite grand om vad som är nytt i serien och dess olika komponenter.
Göteborg Hifi show 2018 - Tack till alla besökare

Göteborg Hifi show 2018 är till ända och vi vill tacka alla tusentals besökare som fått uppleva fantastiska hifi och hembio-anläggningar.
DIAPASON Årets bästa HI-FI högtalare 2018 - Triangle Signature Delta

Det anrika Hi-Fi-magasinet Diapason utser årsvis de bästa produkterna inom olika segment. För 2018 har nu en av våra absoluta favorithögtalare utsetts till årets högtalare för dess exceptionella ljudkvaliteter.
Hembiobutiken välkomnar Ecosse Cables

Som enda representant i Sverige är vi fantastiska stolta över att ingå samarbete med skotska Ecosse Cables!
EISA årets bästa nätverksstreamer 2018-2019

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 25 länder har utsett 2018-2019 års bästa produkter och Pro-Jects Stream box S2 Ultra blev utvald till bästa streamer av digitala ljudkällor som Tidal, Spotify, Internetradio och lokalt lagrad musik i digitalt format.
EISA årets bästa stereo-förstärkare 2018-2019

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 25 länder har utsett 2018-2019 års bästa produkter och Primare I15 anser de vara den bästa 2-kanalsförstärkaren som lanserats under året.
EISA årets bästa hörlur 2018-2019

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 25 länder har utsett 2018-2019 års bästa produkter och Sennheisers HD 660 S hörlurar anser de är bäst i låg till mellansegmentet.
EISA årets bästa projektor för hembio 2018-2019

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 25 länder har utsett 2018-2019 års bästa produkter och Sonys VW760 4K laserprojektor till världens bästa projektor för hembio.
EISA årets bästa prisvärda hembioreceiver 2018-2019

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 25 länder har utsett 2018-2019 års bästa produkter och Pioneers VSX-933 har blivit utsedd till den mest prisvärda hembioreceivern.
EISA årets bästa DAC 2018-2019

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 25 länder har utsett 2018-2019 års bästa produkter och en av våra favorit DACar har blivit utsedd till årets bästa DAC. Nämligen Chords Hugo 2.
EISA årets bästa prisvärda förstärkare 2018-2019

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 25 länder har utsett 2018-2019 års bästa produkter och Pioneers nya 2-kanalsförstärkare A-40AE är utsedd till den som är mest prisvärd och ett rekommenderat insteg till Hi-Fi-världen.
EISA årets bästa high-end hörlur 2018-2019

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 25 länder har utsett 2018-2019 års bästa produkter och en av våra stora favoriter, Focal Clear utses välförtjänt till den bästa nya high-end hörluren.
EISA årets bästa högtalare 2018-2019

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 25 länder har utsett 2018-2019 års bästa produkter och Q Acoustics nya 3000-serie står som vinnare. Golvhögtalaren Q 3050i (ej att förväxlas med gamla 3050) har fått utmärkelsen som bästa prisvärda högtalare.
EISA årets bästa portabla DAC / hörlursförstärkare 2018-2019

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 25 länder har utsett 2018-2019 års bästa produkter och iFi Audios xDSD blev utsedd till årets bästa portabla DAC och hörlursförstärkare.
EISA årets bästa subwoofer 2018-2019

Över 50 Hi-Fi och Hembio-tidningar från 25 länder har utsett 2018-2019 års bästa produkter och för andra året i rad står en SVS-subwoofer högst upp på prispallen.
EMOTIVA XPA GEN 3 - OSLAGBARA SLUTSTEG

Emotiva har länge varit det tyngsta namnet bland kostnadsmedvetna audiofiler. Deras slutsteg erbjuder extremt mycket för pengarna och har hyllats av recensenter och användare såväl som skeppats världen över till kräsna forumrävar. Här berättar vi lite mer om vad som gör XPA-serien unik.
Köp TV i Göteborg

Vi på Hembiobutiken är specialister inom bild och ljud och kan erbjuda de senaste TV-apparaterna för ditt behov. Vi erbjuder även installation och kalibrering mot en kostnad tillsammans med viktiga tillbehör som abonnemang, fästen och kablar.
Roon - den ultimata musiktjänsten

Tjänsten som samlar all din musik på ett bekvämt och informationsrikt sätt!
Tips - Fem bra högtalare för Dolby Atmos

Letar du högtalare för att komplettera din anläggning med Dolby Atmos, då har du kommit rätt. Här tipsar vi om fem bra Atmos-högtalare för olika budgetar och användningsområden.
Placering av Atmos-högtalare

Med introduktionen av Dolby Atmos får man möjligheten att ha fler högtalare i sitt lyssningsrum via s.k ”höjd-högtalare”. Dessa kan placeras olika beroende på rummet och vilka möjligheter man har med antal högtalare. För absoluta bästa ljudupplevelse rekommenderas det att sätta högtalare i eller på taket för att förstärka den tredimensionella känslan. I nedanstående artikel går vi igenom grundläggande principer och vad man ska tänka på när det gäller placering av högtalarna för bästa Dolby Atmos-upplevelse.
Reservdelselement till din högtalare eller subwoofer

Här kan du kontakta oss kring reservdelsförfrågningar för högtalare och subwoofers.
ISF-kalibrering hos Hembiobutiken

Hembiobutiken har utbildad och certifierad personal för ISF-bildkalibrering i både Stockholm och Göteborg.
SVS PRIME

SVS Prime är högtalarserien som ärvt teknik och egenskaper från referensserien Ultra. Dock, med en nedbantad prislapp, vilket gör dem extremt prisvärda. Med Prime-serien kan du bygga både kompakta hembiosystem och även upp till kompletta lösningar för ordentliga filmupplevelser.
Skyddar din utrustning och ger bättre ljud och bild!
4000-serien äntligen lanserad från SVS!
Bättre ljud till din hembioreceiver

Med hjälp av ett slutsteg till din hembioreceiver kan du få ännu bättre ljudkvalitet till din anläggning. Vi går igenom hur det funkar och tittar på utvalda alternativ som vi kan rekommendera.
Popcornmaskin för restaurang, bar eller förening

Söker du en popcornmaskin till din förening, bar, eller ditt hotell. Här erbjuds stora maskiner med hög kvalitet till bra priser.
MusicCast - Musik i alla rum

Att strömma digital musik har snabbt blivit en standard de senaste åren. Streamingtjänster som Spotify, Apple Music och Tidal är en del av ens vardag där man snabbt kan skicka musiken vidare via nätverk eller Bluetooth. Musik som vi samlat på oss genom åren ligger lagrade på en server eller NAS och kan enkelt spelas upp via diverse appar i sin anläggning. Man kanske t.o.m har kvar sin gamla CD/vinyl-samling för en härlig nostalgitripp till 90-och 80-talet eller ännu längre tillbaks i tiden när håret sträckte sig ner till nacken och bootcut jeans var det senaste.
Hifiman HE400i - hörlurar att förälska sig i!

Vi gillar de, kritikerna gillar de, och våra kunder älskar de. Man kan lätt tro att Hifiman HE400i är en hörlur i 10.000 kr-klubben när man lyssnar på de. Den öppna och stora ljudbilden blandat med dynamiskt mellanregister, kristallklara toppar, och naturlig basåtergivning känns genuint och får en att snabbt återupptäcka sin favoritmusik.
Home Cinema Modules - Exklusiva biofotöljer / recliners

Ett dedikerat biorum är ren och skär njutning för hembioentusiaster. Bilden och ljudet bidrar till en helt annan inlevelse i filmen tillsammans med det stora formatet. Däremot är det inte helt komplett utan matchande komfort med riktiga reclinerfåtöljer som är anpassade för just ditt rum. Home Cinema Modules är ett företag som specialiserar sig på hembiointeriör och har modulanpassade fåtöljer där man har flera alternativ när det gäller klädsel, färg, tillbehör och antal stolar i rak eller kurvad linje. Vi går igenom vad man ska tänka på och vilka alternativ som finns.
Monitor Audio Silver 6G - testvinnande högtalarserie

Bra har blivit ännu bättre! Monitor Audios omtycka Silver-serie kliver in i sin sjätte generation med omarbetad design, nyutvecklad diskant, och ett lyft i ljudbilden med mer närvaro och livekänsla. Monitor Audios ingenjörskonst har sett till att ge ett lyft så både ögon och öron får njuta till fullo! Utsedd till årets bästa högtalarpaket på What Hifi! Awards 2018.
Byt ut blecken på dina högtalare!

En av de enklaste uppgraderingarna för ljudkvaliteten du kan göra är att vända på högtalaren och titta på baksidan. Där sitter det oftast fyra stycken högtalarkontakter och ett metallbleck dem emellan. En standardlösning som de flesta högtalartillverkare anammat av någon outgrundlig anledning. Vi visar i den här artikeln hur du på ett superenkelt sätt kan få bättre ljud ur dina högtalare med en pengamässigt försumbar investering. Detta gäller naturligtvis både för 2-kanals Hifi och multikanals hembio.
Bildgalleri för Australe EZ toppmodell i Esprit EZ högtalarserien

Bildgalleri över Australe EZ, högtalaren som tar high-end ljudkvalitet och som fyller ett rum med väljud ned till rimliga pengar.
Så påverkar Kemikalieskatten dig

1 juli införs Kemikalieskatten i Sverige. Det är en skatt som läggs på elektronikprodukter för att minska användandet av vissa flamskyddsmedel vid tillverkningen. Priserna kommer därmed stiga kraftigt på många varor och det kan därför vara bra att genomföra planerade inköp redan nu. Här berättar vi mer om vilka varor det påverkar och hur det påverkar dina priser.
MESH-system - effektivt och funktionellt nätverk hemma

MESH-system är framtidens nätverk och en stabil grund när det ska streamas film och musik trådlöst i större hem. Istället för att ha en router med begränsad räckvidd och extra accesspunkter jobbar systemet sömlöst i hela hemmet med perfekt täckning.
Integrera ljud och bild i ditt nya hem - styrsystem och installationsprodukter

Ett byggprojekt är både spännande och utmanande. Därför finns vi som trygg partner för ljud, bild, nätverk och styrsystem för både belysning och andra produkter. Med våra lösningar kan du få ett modernt hem som är lätt att använda. Kontakta oss så skräddarsyr vi gemensamt ett system anpassat efter ert behov.
MyDlink Home

Mydlinkhome är D-links Smarta Hem system, få avancerad automatik samt övervakning. Lätt att installera och du hittar rökdetektorer, rörelsedetektorer, övervakningskameror, sirener mm i systemet.
Triangle Esprit Antal EZ - den franska juvelen

Triangle Esprit Antal EZ är den största modellen i Esprit-serien. En 1.1 meter hög trevägshögtalare som integrerar Triangles senaste innovationer. Byggda i ett stadigt och elegant kabinett med bottenplatta i glas, Triangles berömda hornladdade diskant, ett nytt mellanregister med cellulosa-kon, och dubbla 6.5 tums basar i glasfiber bidrar helheten till en musikalisk åktur som kommer få dig att dra på smilbanden.


Utomhushögtalare - musik i trädgård och på altanen!

Snyggt och designat utomhusljud är underskattat. Mycket av tekniken hemma hamnar innanför husets väggar där hembio och multirum fylls i de olika rummen. Det är lätt hänt att man glömmer av det största "rummet", nämligen ens egna trädgård eller uteplats. Vi tar upp viktiga punkter att tänka på, samt ett urval av högtalare som vi varmt kan rekommendera.
Varför dubbla subwoofers?

Har du funderat kring om du ska ha en eller två subwoofers, då skall du läsa den här artikeln som förklarar några av fördelarna med detta.
Hembioklubben

Hembioklubben är vår exklusiva klubb för alla som delar vår passion för ljud och bild - eller som bara vill handla till extra bra priser! Som medlem får du tillgång till våra klubbpriser, får förtur till evenemang som hembiodagar och lanseringsevent och får vårt medlemsbrev med specialerbjudanden och tips. Alla som handlar på vår sida blir automatiskt medlem men du kan också gå med utan att handla något. Det är givetvis gratis och ger dig tillgång till alla fördelar.
Bygg in högtalarna i badrummet, utomhus eller annan tuff miljö

Söker du högtalare som skall sitta i en miljö som är utsatt för fukt mm så behöver du välja en lösning som tål detta. Vi listar här ett antal högtalare som passar bra för badrum, eller sitta utomhos och som inte rostar sönder inom ett par år vilket är ett vanligt problem i andra fall.
Monitor Audio Platinum PL 300 II testad i Stereophile

Robert Deutsch testade PL300II och fann att han inte vill skiljas från dem. Hela testen leder fram till slutsatsen "A new Reference".
Triangle Genese Jubileum

Vi kan stolt presentera en återuppstådd gammal hyllad modell från Franska High-end högtalartillverkaren Triangle HIFI.
Popcornmaskin till mässa och event

Bästa sättet att locka mässdeltagare till din monter!
Bästa högtalarstativen

Bra högtalarstativ är inte helt lätt att hitta. Därför samlar vi våra favoriter på den här sidan. Vi hittar testvinnare, specialfästen och utvalda stativ för diverse behov.
AmericanPopcorn

American Popcorn! Riktiga amerikanska popcorn, smörsmak och popcornsalt. Poppade till perfektion via Great Northern Popcorns testvinnande popcornmaskiner. Sortiment från små modeller för hemmet till stora kommersiella maskiner. Utsedd till bästa popcornmaskin av Smarto. Inget går upp mot äkta Nypoppade biopopcorn!