Din kundvagn är tom

Skyddar din utrustning och ger bättre ljud och bild!

bild till Skyddar din utrustning och ger bättre ljud och bild!

Supras "no nonsense" filosofi

Supra har alltid varit kända för att ta fram prisvärd och högkvalitativa produkter med deras "no nonsense" filosofi. Produkterna de erbjuder är uppbyggda på ett sunt sätt och är välkonstruerade. De är tillverkade av högkvalitativa, kommersiellt tillgängliga material som ger utmärkta elektriska egenskaper, störningsfrihet samt ljud- och bildkvalitet i toppklass. För att uppnå detta, har Supra valt att utveckla och tillverka alla sina produkter i deras egna faciliteter i Ljungskile. När de behöver gå djupare in i detaljer, samarbetar de med svenska tekniska högskolor för att få insikter och analyser.

Skyddar din utrustning

Supra har flera olika grenuttag i sitt sortiment, alla med den gemensamma nämnaren att de är välbyggda och funktionella. Grendosorna är, beroende på modell, byggda för att skärma, filtrera och skydda din utrustning från alla de fält, strålningar, radiosignaler och överspänningar (exempelvis vid åska) som omger oss. Modellerna med tillägget SP (Surge Protection, överslagsskydd) är försedda med trevägs överslagsskydd och framtagna för att skydda din utrustning vid åsknedslag eller plötsliga strömförändringar i nätet. Observera att vi aldrig kan garantera att detta ger ett 100 procentigt skydd men det är en ganska billig investering som ger ett bättre skydd än inget alls.

LoRad-konceptet från SUPRA

Vad är LoRad? Vad är RFI? Vad är EMI? Vad är egentligen störningar? Frågorna är många och inte lätta att klura ut själv alla gånger. Vi kan börja med att reda ut vad namnet LoRad står för. Det står för Low Radiation = på ren svenska ”låg strålning”. Om man nu ska kalla det strålning, man får lätt tankar till Tjernobyl…

Vi tycker det är bättre att kalla det för elektromagnetiska fält och hamnar dessa där de inte ska vara, kallar vi dem för störningar. Elektromagnetiska fält finns i en uppsjö av varianter. I ett litet frekvensområde är det vårt synliga ljus. Hos tandläkaren kan det ”lysa” igenom våra tänder som röntgenvågor och från SVT’s antenner kommer TV-utsändningar. Hemma använder vi trådlösa nätverk, bluetooth och mobiltelefoner. Alla dessa elektromagnetiska fält påverkar våra ljud- och bildanläggningar på ett eller annat sätt.

Det finns också magnetiska fält. Allt som leder en ström, alstrar ett magnetfält runt ledaren. Ju högre ström, desto högre magnetfält. Det är när dessa fält hamnar där de INTE ska vara, vi får olika problem. Enligt de myndighetsdirektiv som finns får inte en apparats funktion störa en annan så den slutar fungera, eller själv vara så känslig att den inte funkar. Men det är väldigt kryptiskt var gränsen går om den fungerar tillräckligt bra.

Om man klumpar ihop alla de fält vi berättade om heter det ”RFI” = Radio Frequence Interference = på svenska; ”radiostörning”. EMI = Electro Magnetic Interference, är egentligen samma sak. När radiofälten hamnar fel, stör dom utrustningen, så kallad interferens. Generellt kan man säga att ju enklare utrustningen är, desto mindre pengar på avstörning.

Knepet är alltså att hålla de störande fälten borta från där de inte hör hemma. Och fälten är mästare på att hitta vägar in. Supra AC Sensor är ett utmärkt hjälpmedel att både se och höra hur mycket störningar de flesta elektriska apparater sprider omkring sig och sina kablar.

Jag provade att gå runt och lyssna på mina högtalare och subwoofer hur de lät när en film är i pausläge. Det jag kunde höra var att subwoofern brummade tydligt. Jag bytte ut alla mina strömkablar mot Supras och införskaffade denna och gjorde om testet. Nu är subwoofern helt tyst.


JUST NU FÅR DU EXTRA BRA PRIS PÅ SUPRAS LORAD-PRODUKTER

Grenuttag med extra funktionalitet

Supra LoRad MDxx (xx = antal uttag) med eller utan överspänning-/åskskydd (/SP), skärmar ute störningar, håller magnetfält inne och har ett milt RFI-filter som dämpar upp till 40dB.

Med överspänningsskydd


Har köpt två ex av Supras DC-Blocker till min musikanläggning. En från början bra anläggning förtjänar alltid att då tillfälle ges få en uppdatering. Supras produkter blev lyftet mot bättre dynamik och djupare samt stramare basåtergivning den här gången.Utan överspänningsskyddSkärmad kabel med inbyggt filter


Kopplar man in ovan grenuttag med en Supra LoRad strömkabel på exempelvis 1.5 meter, läcker mycket mindre störningar ut från kabeln, samt väldigt lite störningar kommer in i kabeln och vidare till anläggningen. Dessutom dämpar kabeln själv upptill 12 dB RFI störningar som kan komma med strömmen ut ur vägguttaget.

Kablarna finns i olika varianter. Med rak eller vinklad nätkontakt, med silverplätterade ledare eller för anslutning till de större 16A grenuttagen.


Följ Supra Cables bakom kuliserna och se hur de tillverkar sina grendosor!