Din kundvagn är tom

Göteborg Hifi show 2018 - Tack till alla besökare

bild till Göteborg Hifi show 2018 - Tack till alla besökare

Göteborg Hifi show 2018 är till ända och vi vill tacka alla tusentals besökare som fått uppleva fantastiska hifi och hembio-anläggningar.

Göteborg hifi show 2018

Efter ett antal intensiva dagar med otroligt mycket riggande och presentationer så kan vi nu sammanfatta att mässan var en riktig succé!


I bankettsalen på 150 kvadratmeter där vi höll till, så kunde besökarna njuta av två olika inriktningar av välljud (och bild). Vi lät både hifi-entusiasterna likväl som hembio-dito få sitt lystmäte med hjälp av SVS, Triangle, Sony, Ecosse, ifi Audio, Oppo, Arcam, Vicoustic och Emotiva. Resultatet uppskattades och vi har till och med fått feedback från flertalet besökare att de uppskattade vårt rum mest all alla på mässan, vilket så klart värmer våra hjärtan.

För dig som inte var på plats så vill vi gärna visa upp lite bilder och även lista de produkter som vi spelade på i respektive rum, som inspiration för din framtida anläggning :).

Hifi-anläggningen


Den största oron vi hade innan mässan, var ifall rummet vi skulle ha var för stort. Det var avgränsat mot stora bankettsalen enbart med en tunn utdragbar vägg och därmed räknade vi med att bastrycket skulle riskera att bli för tunt. Efter att riggandet var klart så kunde vi dock konstatera att den oron var obefogad (med Chris som gång på annan envisades med att visa upp kapaciteten hos anläggningen via Infected Mushrooms bombarderande bas så fanns det nog inte en besökare som tvivlade på detta de heller). I den stora lokalen kunde verkligen de gigantiska Triangle Magellan Grand Concert blossa ut och visade upp riktigt fina ljudegenskaper, som vi känner igen från modellseriens mindre modeller. Separation, engagemang, naturliga röster, allt fanns där i symbios. Källmaterialet är naturligtvis avgörande och trots tekniskt krångel med nätverket så kunde vi stundvis spela upp från Roon Nucleus kopplat mot iFi Audios Pro iDSD och resultatet var magiskt även om vår backup källa Oppo UDP-205 inte går av för hackor den heller.

Hifi-anläggningen vi visade upp bestod i:
Högtalare : 182590
Högtalarkablar : 281000
Monoblock (4st totalt) :
XLR-kablar : Ecosse La Prima Donna
Försteg : 260720
Streaming :
DAC : 276360
Alternativ källa : 256780


Hembio-tältet


Varför bygger man inte sin hembio i ett tält? Listan kan göras lång kan man tycka, men vi gjorde trots det ett tappert försök och lyckades faktiskt riktigt bra, om vi får säga det själva. I tältet kunde vi ljuskontrollera tillräckligt bra för att visa upp Sonys nya monster-laserprojektor som nästan brände hål i duken, sjukt ljustryck och riktigt bra svärta och skärpa, detta är verkligen en av världens bästa projektorer för hembio och som snart finns för demo i butik också. Duken fick vi influgen från USA, en Projecta med HD progressive-material som gjorde sitt till naturligtvis. Ingen bioupplevelse utan riktigt bra ljud, detta stod SVS och Emotiva för, med Dirac-kalibrering via Arcam 860 försteget. Även här stod Oppo som källa. Ljudet blev riktigt bra och precis rätt bastryck och tydlighet i ljudet samt rappt och korrekt ljud i hela registret, tyvärr hann vi inte demonstrera några Blu-ray-konserter men filmsekvenserna gav verkligen mersmak.

Hembioanläggningen vi visade upp bestod i:
Projektor: 280840
Projektorduk :
Kablage :
Front och surroundhögtalare (5st) :
Atmoskanaler (4st) :
Surround (2st) :
Subwoofer front (2st) :
Subwoofer back (2st) :
Försteg : 271440
Slutsteg 1 :
Slutsteg 2 :