Din kundvagn är tom

EISA Awardvinnarna 2022-2023 är utsedda!

bild till EISA Awardvinnarna 2022-2023 är utsedda!

Experterna inom ljud och bildsegmentet har sagt sitt!

Varje år i 40 år har journalisterna runt om i världen testat, jämfört och bedömt en stor mängd intressanta produkter den här kategorin. Det gör också oss extra stolta att de varumärken som vi valt att arbeta med återfinns på så många positioner. EISA Award är en av de mest prestigefyllda utmärkelserna en produkt kan få.

Här nedan finner du ett urval av vinnarna. Du kan läsa mer om varje och finna motiveringen till att de vann på vår hemsida.
Har du frågor om våra produkter är du välkommen att höra av dig till oss!

Årets bästa högtalarserie, Perlisten S-serie

Perlisten har fått en kanonstart med sin debut i S-serien, en exklusiv serie bestående av fem modeller. Nyckeln till dess oklanderliga ljudkvalitet är den skräddarsydda Directivity Pattern Control array (DPC), ett elementkluster med berylliumdiskant och mellanregisterkupoler av kolfiber som är precisionskonstruerade för kontrollerad spridning och exakt placering. En funktion gemensam för alla modeller i serien, är att Perlistens DPC ger exceptionell detaljering och nyansering till filmer och musik, och stöds av klippfast bas från baselementen. Från den överlägsna S7t-golvaren till monitor-, mittkanal-, stativ- och höjd/surround-alternativ får man härlig design och enastående byggkvalitet, vilket gör den här serien till en säker vinnare.





Bästa subwoofer för hemmabio, Perlisten D215S

En flaggskeppssubwoofer konstruerad för att leverera prestanda i referensklass i ett stort biografutrymme – och THX Dominus-certifierad –låter Perlistens D215s lika målmedveten och kraftfull som den ser ut. Med två xutombyggda 15-tums baselement i en kraftutsläckningskonfiguration, drivna av ett 3000W förstärkarsteg, är det ingen överraskning att denna sub går djupt och slår hårt hårt. Vad som kanske är mer anmärkningsvärt är kontrollen och noggrannheten det ger filmljudsmixar och musikmaterial, egenskaper som understryker kvaliteten på Perlistens låd-design och tillämpning av avancerad DSP. Appbaserad parametrisk EQ och drift, omfattande anslutningar och en smart pekskärm i färg är ytterligare skäl att älska denna premiumbas.



Bästa mediaspelare, Zidoo NEO S

Oavsett om du använder Neo S som en 4K-mediakälla eller musikspelare och hörlursförstärkare, kommer prestandan från optimering av varje komponent och uppmärksamhet på detaljer. Den känns mer som avancerad hi-fi än en vanlig mediaspelare, med dess aluminiumchassi frontat av en OLED-skärm, och kontaktmångfald inklusive digitala ingångar, obalanserade/balanserade ljudutgångar och dubbla hörlursuttag, inklusive 4,4 mm balanserade. När den är ansluten till nätverk är Neo S skicklig på att lägga till filer till sitt app-kontrollerade bibliotekssystem, som kan spelas upp via HDMI till en TV med kompatibilitet för 4K HDR, inklusive HDR10+ och Dolby Vision. Musikuppspelningen går upp till 768kHz/32-bitars PCM och DSD512, plus Bluetooth i LDAC- och aptX-varianter, vilket gör Neo S till en riktig allrounder för mediauppspelning.



Mest prisvärda trådlösa högtalare, SVS Prime Wireless Pro Powered Speakers

Genom att foga samman fördelarna av aktiv högtalardesign med flertaliga strömningsmöjligheter i ett mycket kostandseffektivt erbjudande, blir SVS:s Prime Wireless Pro Powered Speakers ett briljant tillägg i det amerikanska märkets katalog – och ditt lyssningsrum. De båda 2-vägshögtalarna med 2x100W inbyggd effekt vardera, är inte större än konventionella bokhyllehögtalare, men producerar ett stort, kraftfullt och rumsfyllande ljud. En utgång för subwoofer ger möjlighet till valfri uppgradering, där den EISA-belönande SVS 3000 Micro känns som ett logiskt val. Integrationen av DTS Play-Fi:s högupplösta plattform öppnar upp för en hel värld av musiktjänster, men SVS har inte sparat in på fysiska ingångar heller, som inkluderar optisk digital, analog linjenivå samt HDMI ARC för TV:n. Det här är verkligen en allroundlösning som kommer glädja musikälskare.


Bästa trådlösa golvhögtalare, KEF LS60 Wireless

KEF:s slanka LS60 Wireless känns verkligen revolutionerande, och visar oss hur framtidens hifi kan komma se ut. Den använder en hel rad av märkets egna innovationer, som den platssparande Uni-Core-tekniken hämtad från subwoofern KC62, 12:e generationen av Uni-Q-element och en enda, uppenbar ljudkälla från den här mäktigt smala konstruktionen. LS60 Wireless erbjuder otrolig bas, påtaglig kraft och en oantastlig ljudbild. Och mer ändå, eftersom den bygger på samma mjukvaruplattform som KEF:s LS50 Wireless II stativhögtalare, betyder att den har samma uttömmande uppsättning av strömningsmöjligheter, som exempelvis AirPlay 2 och Roon, plus användarvänlig, app-baserad hantering. Kort sagt: det finns inget tillnärmelsevis jämförbart på marknaden. Allt köparen behöver göra är att välja sin favoritfärg…



Bästa smarta förstärkare, Marantz Model 40n

Marantz rika historia innehåller många klassiska förstärkare, och Model 40n passar perfekt in i det arvet. Ja, den är härlig att titta på i endera svart eller silver/guld-finish, men ännu mer imponerande är hur den gifter ihop märkets “prestanda-först-motto” med en häpnadsväckande radda av funktioner. Strömma digital musik genom HEOS-plattformen, anslut en skivspelare till MM-ingången eller varför inte en TV till HDMI ARC-kontakten – Model 40n känner sig lika hemma med att spela din digitala och analoga musik som att ta TV- och filmunderhålling till nya höjder. Är man ute efter en modern allt-i-ett-förstärkare med fantastiskt ljud, så är det här svaret.



Årets bästa streamingförstärkare, Roksan Atessa Streaming Amplifier

Med en elegant design som återspeglar klassisk Roksan-utrustning men också är en uppfriskande uppgradering av “anslut-bara-högtalare”-konceptet, kunde man luras tro att Attessa Streaming Amplifier enbart handlar om form, inte funktion. Inget kunde vara mer fel. Den här kraftfulla klass AB-förstärkaren fokuserar på att uppfylla alla dina musikaliska krav, såväl via kabel – inlkusive ett excellent MM-RIAA-steg – som den högklassiga BlueOS strömningsplattformen. Till dessa flertaliga digtiala och analoga ingångar adderas app-styrd kontroll och mulrirumsfunktionalitet. Även prestandan är exemplarisk, då förstärkaren har ett fullvuxet ljud som kommer trollbinda dig i timmar, driven av en kraftstation som bara fortsätter leverera.



Bästa stereosystem, Rotel RA-6000 & DT-6000 Diamond Series

Den nya Diamond-serien visar upp Rotel från sin bästa sida. Framtagen för att fira det japanska märkets 60-årsjubileum, innehåller serien en integrerad förstärkare och en CD-spelare/DAC. Den först omtalade, RA-6000, har hämtat teknologi från Rotels high end-märke Michi och erbjuder en spännande blandning av kraft, auktoritet och klarhet. Den matchande DT-6000-modellen ger inte bara en raffinerad återgivning av CD-skivor – den kallas DAC-transport av en anledning – utan här finns en superb 32-bits/384 kHz D/A-omvandlare, som kan anslutas till andra digitala källor med ett fantastiskt slutresultat. Tillsammans som en duo, blir Rotels Diamond-serie ett insiktsfullt men samtidigt dynamiskt musikssytem som kommer sprida både spänning och glädje omkring sig.

351350

Bästa hembioprojektor, Epson EH-LS12000B

Med den rejäla EH-LS12000B ger Epson en fin uppgradering till sin ”4K Pro UHD” pixel-shifting-teknik, och utökar kvalitetshöjningen med en full laser array-ljuskälla som levererar 2700 Lumen för både vitt och färg, tack vare dess 3LCD-panelteknik. Till detta kommer 32-bitars bildbehandling som optimerar realtidsfärg, kontrast, HDR och interpolation upp till 120Hz, medan spel stöds med ingångsfördröjningstider under 20 millisekunder och kompatibilitet med 4K/120Hz-källor. Sammantaget har Epson skapat en projektor som ger en smidig och filmisk storbilds 4K-prestanda, och till och med gör installationen till en lek tack vare ett mångsidigt internt linsförskjutningssystem. Med ett ord: episk.



Bästa Ultra Short Throw projektor, XGIMI Aura

Med en iögonfallande design med välvd topp och ett plånboksvänligt pris, är XGIMI:s Aura attraktiv redan innan du slagit på den. Ändå är det denna ultra-short-throw (UST) projektors bildprestanda som är huvudsaken, framför allt den höga ljusstyrkan – från en laserljuskälla – som gör den till en utmärkt modell för dagtid och en fängslande upplevelse med HDR-innehåll. Svärtan och 4K-bildskärpan imponerar också, liksom det detaljerade, kraftfulla ljudet från Auras inbyggda Harman Kardon högtalarsystem. Smarta funktioner, som tillhandahålls av Android OS, inkluderar video-on-demand-appar och skärmspegling, vilket gör att denna högpresterande UST-projektor lever upp till sitt hemunderhållningslöfte.

337180

Bästa hembioprocessor, Anthem AVM 90

Anthem har med denna flaggskeppsprocessor blandat toppmoderna anslutningsmöjligheter och djupgående kalibrering med en artikulerad, uppslukande och tonalt balanserad prestanda. Med 19 utgångskanaler – inklusive fyra oberoende LFE-utgångar – tillgängliga på balanserade XLR:er för partnerskap med märkets MCA-effektförstärkare, är AVM 90 redo för dedikerade biografrum med omfattande högtalaruppsättningar. Den är också redo för moderna källor, tack vare HDMI 2.1-ingångar/-utgångar som stöder 4K/120 Hz-video och dynamisk HDR. Använd Anthems ARC Genesis rumskorrigering för att finjustera ditt system och förbered dig på att bli överväldigad av en föreställning som visar upp fantastiska detaljer, exakt effektlokalisering och sömlös basintegration.



Bästa skivspelare, Thorens TD 1500

Som en skivspelare i rakt nedstigande led från vinylens finrum, tar Thorens TD 1500 den klassiska sub/chassi-principen – och designstil – från sin föregångare TD 150 och förfinar den för vår moderna tid. Tillsammans med den fabriksmonterade tonarmen och tillhandahållna Ortofon 2M Bronze-pickupen, ger den här spelaren en slagkraftigt tung bas, utsökt attack och ett frodigt mellanregister från LP-spåren. Uppställningen sker på ett kick liksom det dagliga användandet är lättsamt, ger TD 1500 också fördelar av full justering av fjädringsnivån och tonarmshöjd samt smart elektroniskt hastighetsbyte. Även om byggkvalitet, utseende och även prislappen är oemotståndliga, är det ändå ljudkvaliteten som kommer fånga de flesta av oss. Det här är en makalös mix av gammalt och nytt.



Årets bästa DAC, Musical Fidelity M6x

I rakt nedstigande led från den här DAC-pionjären, är Musical Fidelity M6x DAC en fullvärdig efterföljare till Digilog-modellen som startade det hela, redan 1988. Det finns en hel del gömt bakom det oansenliga men fint hantverksmässiga aluminiumchassit, som den omtalade klockningslösningen och ett par av ESS senaste DAC-chips i en dual mono-design, med möjlighet att spela upp hi-res-material upp till 32 bitar/768 kHz och DSD512. När musiken väl spelas upp, levererar den häpnadsväckande insikt, ljudbild och detaljskärpa, med åtta digitalfilter för att finjustera ljudet till din smak. Ingångarna inkluderar USB-B och AES/EBU och kommer täcka in alla upptänkliga digitala källor. Slutligen är M6x DAC inte bara ett excellent tillskott i ett högtalarbaserat hifi-system – här finns också en riktigt fin hörlursförstärkare…



Bästa portabla DAC, iFi Audio xDSD Gryphon

Det är stor konkurrens på marknaden för portabla DAC:ar, men xDSD Gryphon särskiljer sig från mängden tack vare sitt insiktsfulla ljud, en omfattande lista av funktioner och mångsidig kopplilng. Det här är uppföljaren till EISA-vinnande xDSD DAC, nu med iFi Audios nya OLED-skärm, som håller dig informerad om vald ingång, samplingsfrekvens och annat, men här finns också uppdaterad, intuitiv styrning av enheten. På insidan finnns Qualcomms senaste Bluetooth-chip QCC55100 som stödjer i princip alla audiofila format på marknaden, samtidigt som hifi-entusiaster kan spela sin musik via USB- eller S/PDIF-ingångarna. Lägg till detta en imponerande lång batteritid, ett välbyggt och attraktivt hölje samt stöd för såväl balanserad som obalanserad hörlurskoppling, som sammantaget gör xDSD Gryphon till ledaren i den här kategorin.



Bästa streamer, Primare NP5 Prisma MK2

Primares NP5 Prisma MK2 gör det busenkelt att tillföra strömningsmöjligheter till vilken fristående DAC eller förstärkare med digitala ingångar som helst. Den här prisvärda enheten baseras på exakt samma multirumsplattform som det svenska märket använder även till sina dyraste hifi-produkter, vilket konkret innebär lättsam kontroll via den dedikerade Prisma-appen, uppspelning från lokal USB eller nätverkslagrad musik samt streaming via Spotify Connect, Bluetooth, Chromecast och Roon. Genom RS232-kontakten utgör den dessutom en fin uppgradering till Primares äldre apparater, men här finns också stöd för DoP, och MQA, olika samplingsfrekvenser och filer på upp till 24 bitar/192 kHz och DSD128. Den här nätverksbryggan må vara kompakt, men är en bjässe när det kommer till alla olika möjligheter.



Bästa High-End soundbar, Devialet Dione

Med sin debutsoundbar levererar Devialet autentiskt hifi-hemmabioljud från ett elegant bygge som döljer en rad innovationer. De främsta bland dessa är varumärkets egenutvecklade ADH-förstärkning och Active Matching (SAM), som ger både påtaglig kraft och exemplarisk kontroll över Diones åtta oberoende basenheter. Lägg till detta sidriktade och uppåtriktade fullfrekvensdrivers för Dolby Atmos/surrounduppspelning, plus den distinkta Orb-centerkanalen, som kan roteras för att säkerställa bästa prestanda även när soundbaren har väggmonterats. Dione överraskar med sin lågrekventa pondus och slagkraft, suggestiva atmosfär och mjuka detaljåtergivning. Att höra en är att vilja ha en.



Bästa kompakta soundbar, Polk Audio MagniFi Mini AX

Syftet med en kompakt soundbar är att skapa en lyssningsupplevelse som är mycket större än du förväntar dig, ett trick som Polks MagniFi Mini AX-system behärskar med övertygelse. Från dess lättanvända 30 cm breda huvudenhet och diskreta subbas-partner kommer ett detaljerat fullfrekvens-ljudfält, med avsevärd bredd och effektpositionering som tillhandahålls av Polks interna Stereo Dimensional Array (SDA)-behandling. Daglig drift och anslutning är lika tilltalande, denna soundbars ingångar sträcker sig från HDMI eARC till Wi-Fi och Bluetooth, och bra snabbval av ljud inklusive ett läge för att öka dialogens tydlighet från den dedikerade mittkanalen. När utrymmet är litet bör MagniFi Mini AX stå högst upp på din önskelista.



Bästa premium OLED-TV, Sony XR-65A95K

Sonys bästa OLED-TV någonsin har en helt ny QD-OLED-panelteknik, baserad på blåljusdioder och ett Quantum Dot-lager. Tack vare detta erbjuder XR-65A95K:s makalösa bilder djupa svärta, intensiva färger och ljusstyrka över alla förväntningar, allt fulländat av Sonys mångfacetterade Cognitive Processor XR. Film- och TV-innehåll är storslaget, och naturligtvis är denna flaggskeppsmodell redo för spelare med VRR, ALLM och 4K/120 Hz-uppspelning. XR-65A95K cementerar sin status som en avancerad OLED-allrounder med det innovativa ljudsystemet Acoustic Surface Audio+, som ger detaljerat, full-range 2.2-kanalsljud som drar nytta av automatisk kalibrering. Smarta funktioner hanteras av Google TV (inklusive tillgång till BRAVIA Core-filmbiblioteket) och den medföljande Full HD-upplösta BRAVIA Cam som möjliggör videochatt, energibesparing och mer därtill.

347090

Bästa köp OLED-TV, Philips 55OLED807

Philips OLED-maskin i mellanklassen, 55OLED807, erbjuder prestanda och specifikationer som når långt över det överkomliga priset. Genom att kombinera den senaste ”EX”-panelen med högre ljusstyrka med en ny generation av märkets väletablerade och högspecifika P5-processo, blandar denna smart utformade plattskärm – med magnifik Ambilight-belysning och roterande stativ – svartnivå, häpnadsväckande HDR-ljus, skarp 4K-skärpa och autentiska, livfulla färger. Ett omfattande utbud av förinställda bildinställningar matchas av djupgående bildjusteringar, vilket gör 55OLED807 lämpad för både tv-missbrukare och tweakers. Och med anslutningar inklusive dubbla HDMI-ingångar som erbjuder stöd för 120 Hz video och varierande uppdateringsfrekvens, bjuds även gamers in till festen.

350120

Bästa familje-TV, Philips PUS8807

Även benämnd av sin tillverkare Philips som ”The One” tar sig denna 55-tums LED-upplysta LCD-TV an utmaningen att ta allsidig film-, TV- och spelunderhållning till ditt vardagsrum, utan att spränga banken. En betydande uppgradering jämfört med föregångaren riktar sig 55PUS8807 till konsolspelare med ny Game Bar-funktion och HDMI 2.1-anslutningar, medan det omfattande smarta Android TV 11-systemet ger streamingplattformar och musik-on-demand. 4K HDR-uppspelning (inklusive HDR10+ och Dolby Vision) förstärks av setets livfulla färger och höga ljusstyrka, och imponerar även i väl upplysta rum. Dessutom innebär TV:ns breda betraktningsvinkel via S-IPS-panel att alla familjemedlemmar kan njuta av showen.

350190