Din kundvagn är tom

Bättre ljud till din hembioreceiver

Med hjälp av ett slutsteg till din hembioreceiver kan du få ännu bättre ljudkvalitet till din anläggning. Vi går igenom hur det funkar och tittar på alternativ från amerikanska Emotiva.
Varför?

Även om det är bra att ge extra förstärkning till alla kanaler, så är det viktigt att i synnerhet förstärka dina frontkanaler. Dessa tar trots allt hand om större delen av ljudbilden. Vi på Hembiobutiken rekommenderar helt klart slutsteg med minst tre kanaler, med centern inkluderad, i och med att fronthögtalarna och centerhögtalaren samspelar så pass intimt. De mår bra av samma klang och förstärkning. Centerhögtalaren ska aldrig underskattas, då den i princip bär hela filmens mellanregister.


Hur gör man?

På vissa hembioreceivers finns dedikerade Pre Out-utgångar. Fördelen med dessa utgångar är möjligheten att koppla vidare till ett effektslutsteg som istället driver dina högtalare om man känner att förstärkaren/receivern inte har tillräckligt med kraft och effekt för ens högtalare. Receivern kan i lugn och ro sköta avkodningen av bild/ljud, och slutsteget kan i sin tur enbart fokusera på att driva högtalarna. Pre Out kan finnas för 2 kanaler, 7 kanaler eller fler beroende på receivermodell.


Emotivas slutsteg

XPA Gen3-serien
Emotivas största serie av slutsteg heter XPA. Det är en modulär serie, som alltid utnyttjar full kraft beroende på hur många högtalare du har inkopplade. Om du exempelvis använder två högtalare på ett trekanals slutsteg, så kommer all kraft att tilldelas de två kanalerna. Alla produkter i XPA-serien är byggda i samma chassi. Detta innebär att du som redan har ett tvåkanals slutsteg kan komplettera detta med upp till totalt 11 slutsteg. Vill ni expandera ett XPA-steg med fler slutstegsmoduler kontaktar ni oss på Hembiobutiken för pris och tillgång.


BasX-serien

Emotiva har också en lite enklare serie med stereo- och multikanalsteg. Dessa går under namnet BasX och ni kommer att bli mäkta förvånade över vad de lyckas prestera för en sådan penning. I BasX-serien kan man förvänta sig exceptionell ljudkvalitet som andas hi-end utan att behöva tänka på att behöva vinna på Triss eller få 13 rätt på Stryktipset för att ha råd med det. Produkterna i BasX-serien är garanterade att leva upp till förväntningarna, och är designade av grundaren Big Dan och Emotiva-teamet.
XPA-1 Monoblock

Flaggskeppet i våra butiker är dock Emotivas monoblock, XPA-1. Detta innebär i korta drag ett slutsteg per högtalare. Vi rekommenderar alla som kan att komma in och lyssna på vilken upplösning, dynamik, atmosfär och kontroll som helt plötsligt uppstår i ljudet. Detta tar verkligen redan välskapta högtalare till en helt ny nivå tack vare en monstruös ringkärnetransformator, exemplarisk byggkvalitet, samt en rejäl effekt med 60W ren klass A, eller 600W (8 Ohm) i klass A/B-drift.

260510