Din kundvagn är tom

Bättre ljud till din hembioreceiver

bild till Bättre ljud till din hembioreceiver

Med hjälp av ett slutsteg till din hembioreceiver kan du få ännu bättre ljudkvalitet till din anläggning. Vi går igenom hur det funkar och tittar på utvalda alternativ som vi kan rekommendera.
Varför?

Även om det är bra att ge extra förstärkning till alla kanaler, så är det viktigt att i synnerhet förstärka dina frontkanaler. Dessa tar trots allt hand om större delen av ljudbilden. Vi på Hembiobutiken rekommenderar helt klart slutsteg med minst tre kanaler, med centern inkluderad, i och med att fronthögtalarna och centerhögtalaren samspelar så pass intimt. De mår bra av samma klang och förstärkning. Centerhögtalaren ska aldrig underskattas, då den i princip bär hela filmens mellanregister.


Hur gör man?

På vissa hembioreceivers finns dedikerade Pre Out-utgångar. Fördelen med dessa utgångar är möjligheten att koppla vidare till ett effektslutsteg som istället driver dina högtalare om man känner att förstärkaren/receivern inte har tillräckligt med kraft och effekt för ens högtalare. Receivern kan i lugn och ro sköta avkodningen av bild/ljud, och slutsteget kan i sin tur enbart fokusera på att driva högtalarna. Pre Out kan finnas för 2 kanaler, 7 kanaler eller fler beroende på receivermodell.


Rekommenderade slutsteg

Vi erbjuder slutsteg från flera olika tillverkare, men ett par märken står ut när det kommer till prestanda per krona. Här går vi igenom Emotivas prisvärda lösningar och avslutar med referenssteg från anrika Krell.

XPA Gen3-serien
Emotivas största serie av slutsteg heter XPA. Det är en modulär serie, som alltid utnyttjar full kraft beroende på hur många högtalare du har inkopplade. Om du exempelvis använder två högtalare på ett trekanals slutsteg, så kommer all kraft att tilldelas de två kanalerna. Alla produkter i XPA-serien är byggda i samma chassi. Detta innebär att du som redan har ett tvåkanals slutsteg kan komplettera detta med upp till totalt 11 slutsteg. Vill ni expandera ett XPA-steg med fler slutstegsmoduler kontaktar ni oss på Hembiobutiken för pris och tillgång. I XPA-serien finns även DR-modellerna, där varje steg utnyttjar dubbla modulplatser och därmed ökar effekten. Riktiga kraftmonster som driver det mesta!


260570
260600
260610

BasX-serien

Emotiva har också en enklare serie med stereo- och multikanalsteg. Dessa går under namnet BasX och ni kommer att bli mäkta förvånade över vad de lyckas prestera för en sådan penning. I BasX-serien kan man förvänta sig hög ljudkvalitet som andas hi-end utan att behöva tänka på att behöva vinna på Triss eller få 13 rätt på Stryktipset för att ha råd med det. Produkterna i BasX-serien är garanterade att leva upp till förväntningarna, och är designade av grundaren "Big Dan" och Emotiva-teamet.260280
260270
260300

260320
260390


326470
326480
326500


Krell

Krell har en bred linje med slutsteg och det som är unikt är deras iBias samt XD-teknologi vilka verkligen ger underverk för ljudet, samtidigt som strömförbrukningen hålls så låg som möjligt och håller ned värmeförluster. Stegen finns i olika storlekar och antal kanaler.
Till multikanal-slutsteg

Till stereo-slutsteg

Till mono-slutsteg