Din kundvagn är tom

 

Marantz 2022/2023-års hembio line up

bild till Marantz 2022/2023-års hembio line up

Nu är det äntligen dags premiär av Marantz 2022/2023-års modeller av hembioförstärkare, försteg/processor och flerkanals slutsteg. Hela serien består av inte mindre än sju olika produkter varav fem integrerade förstärkare, ett 15.4-kanals försteg och ett 16-kanaligt monsterslutsteg!

2022/2023-års hembiokomponeter från Marantz

Det är inte direkt några små förändringar vi ser på 2022/2023-års modeller ur sortimentet av hembioförstärkare och försteg från den anrika tillverkaren. Den tidigare designen, som kom redan 2009, har fått sig en rejäl uppfräschning och följer det moderna formspråket som introducerades med stereoförstärkarna Model 30 och 40n men samtidigt visar dess tydliga arv från grundaren Saul Marantz design på 50-talet. Förstärkarna osar härlig lyx och levererar ett varmt och dynamiskt ljud, precis som vi vant oss vid från tillverkaren. Med den nya lineupen kan du skapa allt från ett 7.2 system upp till hela 15.4 (9.4.6) kanaler för en total bioupplevelse. Man har frångått sin tidigare rangordning där modellen med högst nummer var flaggskeppsmodell och nu är ordningen som följer: på toppen kommer för- och slutstegen Cinema AV10 och AMP 10 följt av Cinema 40, Cinema 50, Cinema 60/60DAB och slutligen minstingen Cinema 70.HDMI 2.1 med 8K passthrough på flera ingångar

Med årets produkter kommer en välkommen nyhet i form av det kraftigt utökade stödet för HDMI 2.1 med 4K@120Hz/8K@60Hz. De mindre modellerna Cinema 70 och 60/60DAB har 8K-stöd på tre av sina HDMI-portar medans de större har support på samtliga. Ingångarna stödjer även ALLM (Auto Low Latency Mode), QFT (Quick Frame Transport) och VRR (Variable Refresh Rate).

Kalibreringssystemet Dirac Live till utvalda modeller

Marantz har länge använt sig av sin omtyckta och lättanvända Audyssey kalibrering och nu ges även möjligheten på utvalda förstärkare att uppgradera till ett av marknadens bästa kalibreringssystem, nämligen svenska Dirac Live. Förstärkarna är förberedda för detta men licensen köps till separat. Cinema AV10, Cinema 40 och Cinema 50 är de enheter som har stöd för Dirac Live.


Stöd för multipla subwoofers

På modellerna Cinema 40 och 50 samt försteget AV10 har du möjlighet att ansluta upp till fyra aktiva subwoofers. I menyerna har du dessutom möjlighet att låta alla basar få hela lågfrekvenssignalen (Standard) eller, om du vill, dirigera om lågfrekvenssignalen från högtalaren som står närmast en specifik subwoofer till just den subwoofern (Directional). Cinema AV10 Cinema 40 och 50 samt AV10 har även Bass Shaker Output där en av subwooferutgångarna kan användas för att ansluta ett separat slutsteg och bass shakers. De mindre modellerna Cinema 60/60DAB och Cinema 70 har dubbla parallella subwooferutgångar.Uppdaterat användargränssnitt

Det grafiska interfacet har även detta fått sig en översyn och har bättre anpassats för dagens högupplösta 4K- och 8K-bildvisare. Även fjärrkontrollerna är omdesignade och känns nu mer premium.Omfattande stöd för objektbaserade ljudformat

Samtliga modeller har stöd för minst Dolby Atmos och DTS:X, de vanligaste objektbaserade ljudformaten som förhöjer din bioupplevelse till en helt ny nivå där du verkligen känner att du befinner dig mitt i filmens handling. Modellerna Cinema AV10, Cinema 40 och Cinema 50 har även stöd för formaten IMAX Enhanced och Auro 3D. Samtliga modeller kan hantera Dolby Atmos Height Virtualization samt DTS Virtual:X, som ger ett objektbaserat ljud trots att man inte kör med dedikerade höjd-kanaler. Dessa två upp-mix-program simulerar helt enkelt in den objektbaserade informationen. Självklart låter det ännu bättre att använda dedikerade högtalare, men det är en bra funktion för dem som inte kan eller vill ha avsedda höjdkanaler i rummet.

Pre-Amplifier Mode

2022/2023-års Cinema förstärkare har något som kallas Pre-Amplifer Mode. I det här läget fungerar din förstärkare som ett försteg med en renare signalväg och får högre toleranser mot clipping i ljudet då de interna slutstegen stängs av. Du kan även välja att stänga av stegen för utvalda kanaler om du t.ex vill driva dina primära högtalare med ett externt slutsteg. Förstärkaren kan då driva surround- och Atmoshögtalare med bättre kontroll samtidigt som signalen som skickas via Pre-Out är renare.

Omfattande streaming- och multirumsstöd

Precis som hos föregående generation har 2022/2023-års modeller den inbyggda streaming- och multirumsplattformen HEOS inbyggd. HEOS är ett trådlöst multirumsystem för att njuta av sin musik i hela hemmet. Med hjälp av HEOS-appen konfigurerar du dina rum med kompatibla högtalare, och kan sen välja att spela samma eller olika musik från tjänster som Spotify Connect, Tidal, Deezer m.m. Här finns även möjligheten att spela upp lokalt lagrad musik som ligger på en NAS, eller ansluten USB-sticka. Perfekt när man vill komma åt de tunga högupplösta musikfilerna som FLAC, WAV och DSD.

Du kan också använda dig av Apple AirPlay2 för att streama musik direkt till förstärkaren eller vidare ut till kompatibla enheter.


2022/2023-års förstärkare, försteg och slutsteg från Marantz handlar du här!