Din kundvagn är tom

Maximera din Sonos-upplevelse!

bild till Maximera din Sonos-upplevelse!

Hur ska jag placera mina högtalare? Hur kopplar jag ihop mitt Sonos-system? Vilken Sonos-högtalare ska jag köpa? Hur kopplar jag ihop mina högtalare? Japp, som ni ser kan frågorna vara många och våra Sonos-experter har gjort det enkelt för dig. På den här sidan har vi samlat våra bästa och hetaste tips & tricks för att du ska kunna njuta av en stämningsfull upplevelse hemma hos dig.

Vilken Sonos-högtalare ska jag köpa?

Har du gått runt och funderat länge men inte vet vilken Sonos-högtalare du ska välja?
Vi vet att valen är många och det kan kännas knepigt att veta på förhand vilken högtalare som passar just dina behov.
Vi har samlat alla Sonos-högtalare på en och samma sida så du kan lätt läsa och veta vilken högtalare som passar just dig och dina behöv.
Klicka här för att läsa artikeln!
Vad behöver jag för att komma igång med Sonos?


För att komma igång med ditt Sonos-system behöver du ha tre saker vilket vi förutsätter att de flesta i dagsläget har.

- En smartphone eller en surfplatta för att kunna styra musiken ifrån är bra att ha i hemmet om du vill kunna styra och streama din musik till ditt Sonos-system.

- Du behöver därefter välja streamingtjänst för att kunna streama din musik ifrån. Spotify och Tidal är några av våra favoriter men utbudet är enormt.

- En stabil WiFi-uppkoppling i hemmet för att högtalarna inte ska tappa kopplingen.Varför skall jag välja Sonos?


Letar du efter ett multiroom-streaming-system som är lätt att använda och samtidigt kraftfullt? Sonos är utan tvekan marknadens mest sålda trådlösa system världen över. Att använda Sonos kräver inte särskilt mycket. Det räcker det med en stabil WiFi-koppling i hemmet samt ha tillgång till en surfplatta eller en smartmobil så är du igång och kan börja använda din Sonos-produkt.Multiroom med Sonos?


Javisst, det är inga problem. Att få ljud i alla hemmets rum låter kanske komplicerat men Sonos är kända för att enkelt kunna integreras på bästa sätt i alla rum.

Multirumslösningar har funnits i väldigt många år men det var faktiskt Sonos som gjorde det tillgängligt för den stora massan. Idag när man pratar om multirumsljud, eller ljud i hela hemmet, är det Sonos de flesta tänker på eller känner till.

Med hjälp av din smartphone eller surfplatta, en musikstreaming-tjänst såsom Tidal, Spotify etc och en stabil WiFi-uppkoppling behöver du endast bestämma dig för vilka högtalare du skall ha. Ladda sedan ner Sonos-appen för att snabbt komma igång med att sätta din prägel på varje rum.
Hur många Sonos-högtalare behöver jag?


Att veta i förväg hur många och vilka typer av Sonoshögtalare och produkter du behöver kan vara utmanande. Utbudet styrs dels av din budget, vilka krav du har på ljudet och vilka bekvämligheter du önskar ha i hemmet, flera av Sonoshögtalare kan t.ex styras med rösten.

Det bästa med Sonos är att du kan börja med vilken Sonos-högtalare eller produkt som helst och sedan enkelt bygga vidare på ditt system. Önskar du mer tips och rådgivning är du välkommen att kontakta oss!Hur kan jag maximera upplevelsen från mina Sonos-högtalare?


Med hjälp av den smarta inbyggda Sonos-funktionen Trueplay™ kan dina högtalare anpassa sig efter ditt rum och omgivning, även om det finns något hinder i vägen. Flyttar du på dina högtalare i efterhand behöver du göra om Trueplay-kalibreringen igen för att maximera ljudet ur dina högtalare. Observera att Sonos Trueplay endast stöds av iOS-enheter.

Gör så här för att gå till Trueplay:

Sonos-Appen > System > Välj rum > Trueplay > Trueplay-justering och därifrån följer du instruktionerna.

Nu var det klart! Njut!
Hur kan jag ändra ett rumsnamn i mitt Sonos-system?


Du kan flytta på dina högtalare hur du vill till olika delar av ditt hem. Det kan även vara bra att ha koll på vad de olika heter. Namnen på högtalarna är förinställda med produktens namn men du kan enkelt döpa om dom i Sonos-appen till t.ex “badrum”, “vardagsrum”, “kök” etc.

Du ändrar namnen på dina Sonoshögtalare i din Sonos-app. Klicka på fliken “Inställningar” längst ner till höger i appen > System > Välj rum > Namn.

Nu var det KLART!


Kan jag spela mina vinylskivor på mitt Sonos-system?


Att kunna njuta av dina vinylskivor med hjälp av Sonos är inga problem. Sonos erbjuder några enkla lösningar för dig så du kan lyssna på dina favoritskivor. Flera av Sonos produkter har en separat ljudingång, observera att du måste ha en skivspelare med inbyggt RIAA-steg eller använda ett externt RIAA-steg mellan spelaren och din Sonosprodukt. I vissa fall kan det även krävas en stereo RCA till 3.5 mm adapter. (produktlänk till adapter)

Följande Sonosprodukter har en extern ljudingång som du kan koppla skivspelaren till:
-Sonos Five
-Sonos Port
-Sonos Amp

Du går sedan in i Sonos-appen och väljer källa.

Enkelt. Klart!


Sonos HögtalareSonos Bluetooth högtalareSonos FörstärkareSonos SoundbarsSonos Blu-Ray/MediaspelareSonos Tillbehör

Klicka här för att se vårt Sonos-tillbehör-sortiment!