Din kundvagn är tom

Öppna upp en ny värld med Dolby Atmos

bild till Öppna upp en ny värld med Dolby Atmos

Letar du högtalare för att komplettera din anläggning med Dolby Atmos, då har du kommit rätt. Här tipsar vi om fem bra Atmos-högtalare för olika budgetar och användningsområden.

Atmoshögtalare

Du har säkert redan läst vår hembioskole-artikel kring Dolby Atmos eller temasidan kring placering av Atmos-högtalare. Vilket leder dig in på att skaffa Atmos-högtalare till din bio. Därför vill vi tipsa om ett antal bra produkter för detta. Produkterna fyller olika behov och budgetar och vill du ha hjälp med ditt val så är det bara att fylla i detta formuläret så hjälper våra Atmos-experter dig med detta.
Vägg eller takhängd högtalare för Dolby Atmos


En lättplacerad lösning som låter väldigt bra är SVS sinnrika högtalare Prime Elevation, med enkel vägghängning (eller takmontage via tillhörande takfäste) så kan du få till Atmoskanalerna till bion med rätt vinkel ned mot lyssningsposition. Prime Elevation kan verkligen rekommenderas, både för ljudkvalitet och för dess unika design vilket gör den väldigt lättplacerad i de flesta rum. Priset är per par.Infälld takhögtalare för Atmos-kanalerna


För dig med seriösa ambitioner så kan vi erbjuda Speakercrafts AIM Series 2, en serie högtalare som inte bara låter bra för musik och film utan som även passar perfekt som Atmos-högtalare i en biouppsättning. Dessa högtalare använder vi själva i våra biorum för demonstration. Modellserien AIM Series 2 har flera olika modeller beroendes på önskad storlek och ljudkvalitet. Högtalaren fälls in i taket och de har en integrerad högtalarlåda vilket gör det enkelt att installera. Själva högtalarkonen och diskantarrayen kan sedan vinklas i lådan för att riktas mot lyssningspositionen, perfekt för Atmos! Diskantarrayen ger rätt ljudtryck för de övre registren samt sprider ljudet lämpligt för Atmos. Dessa högtalare kan vi verkligen rekommendera för den med höga krav. Priset är per styck.

Några exempel ur serien är:Infälld Atmoshögtalare för vägg


När vi ändå är inne på Speakercraft så måste vi tipsa om deras finurliga infällda högtalare för väggbruk, dedikerad för Studsande Atmosljud. Perfekt i de fall du inte kan fälla in i taket men ändå vill ha en diskret och snygg lösning som fungerar. Högtalare har uppåtriktade element som gör att ljudet studsar i taket och sedan upplevs som att det kommer ovanifrån. Högtalarna kan placeras antingen ovanpå ett par Speakercraft Cinemahögtalare (man kan köpa till en extra hög frontgrill) eller placera dem där de passar för din lyssningsposition. Priset är per styck.Kom igång med Atmos

ELAC Debut A4 är ett par högtalare som du placerar för att ljudet ska studsa i taket och sedan nå din lyssningsposition. Dessa är perfekta för dig som vill prova på Atmos-ljud till din bio. Enkelt att installera och komma igång med, diskret design och en bra prislapp. Perfekt för dig som vill utöka surroundupplevelsen via din anläggning.

229060

Inbyggd Dolby Atmos i högtalaren


Med Focals högtalarpaket så får du inbyggd studsande Atmos i fronthögtalarparet, detta ger en diskret lösning som ger en bättre surroundupplevelse. Perfekt för dig som vill ha en allt i ett lösning som är vacker att se på och som låter bra för storleken på högtalarna.

264830


Produkter med Dolby Atmos-tagg (spelare/förstärkare/filmer).