Din kundvagn är tom

 

Eversolo och Krell

I vårt highendrum i Frölunda har vi haft Perlisten´s golvhögtalare S7t ihop med Krell elektronik ett tag. Det har låtit magiskt och ljudet har verkligen omfamnat en. Det är lätt att förstå varför Perlisten är en av de mest prisade högtalarna vi har och Krells för och slutstegskombination ger de allra bästa förutsättningarna för dem att blomma ut.

Produkterna som drivit dessa högtalare är som sagt ifrån Amerikanska High-End tillverkaren Krell. Vi har använt deras försteg i form av Illusion II. Denna är ackompanjerad av deras slutsteg Chorus 7200 XD som lämnar 200 watts uteffekt i iBias Class A. Det är en riktig best vi pratar om. Kraft och kvalite har funnits i överflöd. Streaming till försteget har skett via Arcams ST60.

Nu har vi testat en alternativ lösning, för att utvärdera en ny populär streamer med inbyggt försteg. Eversolo DMP-A6 Master Edition. Klarar den att leverera ens i närheten av vad Krells försteg ihop med Arcam ST60 gjorde? Vilket är vårt intryck av spelaren?


Perlisten-rummet!

Idén för denna artikel kom upp när vi ville dela vårt intryck när vi kopplade in streamer/dacen ifrån Eversolo. Under sista månaden har vi översköljts med frågor och glada tillrop om hur förträfflig DMP-A6 är. Det är alltså en streamer med alla ingångar du kan tänka dig och en DAC som jämförts med renodlade DAC:ar flera gånger dyrare än vad denna mångfacetterade produkt kostar. Kombinationen vi lyssnat på är EverSolo DMP-A6 Master Edition ihop med slutsteget Krell Chorus 7200 XD
och högtalarna Perlisten audio s7t.

Vi tänker att det finns många där ute som har ett bra slutsteg, receiver eller förstärkare men som saknar vissa funktioner eller saknar upplösning. Anslut då en Eversolo DMP-A6 och du har ett mycket bra ljud till en överkomlig peng.Intryck efter bytet


Vi går alltså ifrån verkligen High End till Mid End på försteget med DAC och vi var beredda på att det kunde bli svårt för Eversolo att fylla sin plats efter Krell. Efter ett antal låtar kan vi konstatera att DMP-A6 Master edition är en riktig fullträff. Upplösningen i ljudet var imponerande och ljudbilden var detaljerade och stor. Med de inbyggda filtrena i Eversolon kunde vi anpassa ljudet till en karaktär som passade högtalarna.

Basen är tydligt och definierad och ligger inte långt ifrån Krells prestanda. Det är aningen mer direkt spelstil och lite mer energi i de övre registerna ihop med Krell. Vi skall även prova med ett slutsteg ifrån Musical Fidelity för att se hur den gifter sig med Eversolo så inom kort hoppas vi få ge fler lyssningsintryck.Fler kombinationer

Det finns fler lyckade kombinationer man kan köra för att få en riktigt bra 2-kanalsanläggning med maximal flexibilitet. Dessa kombinationer nedan tycker vi fungerar bra med Eversolo och kan vara inspiration för dig som vill spara in på ett externt försteg för en musikanläggning.