Din kundvagn är tom

 

Roon - den ultimata musiktjänsten

bild till Roon - den ultimata musiktjänsten

Tjänsten som samlar all din musik på ett bekvämt och informationsrikt sätt!

Vad är Roon?

Roon är utvecklat av Roon Labs och är ett av marknadens absolut bästa musiktjänstbibliotek, där både streaming och lagrad musik presenteras tillsammans i ett gemensamt interface på ett snyggt, lättnavigerat och informationsrikt sätt. Roon lockar dig till att fördjupa dig i artister, kompositörer m.m. vilket gör att du hittar ny musik att lyssna till. Det hela styrs enkelt via Roon Remote appen som finns tillgänglig både till iOS, Android, Windows, OSX.

Bakgrund

Roon grundades redan i början av 2015, men har funnits redan 10 år innan med företaget "Sooloos", ett unikt musikbibliotek med helt nytt fräscht interface och med en touch-display som gav extremt mycket uppmärksamhet och var unikt för sin tid. Sooloos blev en stor succé för elektroniktillverkaren Meridian och på senare tid säljs numera liknande tjänst via Roon Labs.Roon Ready

Roon Labs har tidigare enbart fungerat med hårdvaru-kompatibla produkter, idag hittar man flera Roon "Ready" apparater som kan komminucera med Roon som exempelvis hos Arcam, NAIM, Oppo, Pro-Ject, KEF, Trinnov, Chord Electronics, m.fl.
Roon Core

Det som utmärker Roon mot många andra digitala musikbibliotek är att Roon bygger på en så kallad "Core", vilket är själva bevakningshjärnan kan man säga där kärnan ser till att rätt trafik och belastning håller korrekt nivå. Kärnan är en servermjukvara som krävs för att Roon ska fungera och ser till att du får en snabb och pålitlig upplevelse utan avbrott. Hårdvaran består av tex en dator med Roons mjukvara och licens, eller Roons egenutvecklade produkter som är ett musikserversystem med intern lagring och multirum-möjlighet. Själva styrningen "controllern" blir helt enkelt din dator/telefon/surfplatta.

Fördelar med denna teknik är exempelvis också att du får mer information om artisterna/albumen då Roon söker all information som finns tillgänglig och lägger in korrekt data från början via den objektbaserade databasen. Bilder, biografier, omdömen, sångtexter och kommande konsertdatum i en snygg presentation där du har en tydlig överblick över hela ditt musikbibliotek. Man kan även upptäcka intressanta kopplingar mellan artister i ditt bibliotek via Discover-funktionen.

Nackdelarna är givetvis att det är en dyrare lösning, exempelvis så använder Spotify sin information via "molnet" istället för kärnan som Roon kör med. Roon kommer närmre och närmre att integrera kärnan i molnet, men det krävs mycket bandbredd och därav sitter kärnan idagsläget i mjukvaran istället. För att Roon ska fungera så krävs det en licens, där man köper antingen 1-års abonnemang eller en livstids licens. Tecknar du Roon via oss på Hembiobutiken så får du 30-dagars prova på tid, kontakta oss gärna för mer info.

RAAT (Roon Advanced Audio Transport)Roon använder också en avancerad ljudtransport, kallat Roon Advanced Audio Transport. Vilket helt enkelt möjliggör stor kompabilitet av olika ljudformat och även nya format för framtiden. RAAT kan jämföras med Apples Airplay fast i en High-End version. Helt enkelt får du en optimal signalkälla/transport på köpet av Roon.


Roon-produkter i vårt sortiment