Din kundvagn är tom

 

Klipsch Reference - ny högtalarserie 2018

bild till Klipsch Reference - ny högtalarserie 2018

Klipsch nya enklare serie, Reference lanseras nu på marknaden i september 2018. Vi går igenom lite grand om vad som är nytt i serien och dess olika komponenter.

Klipsch Reference


Med Klipsch Reference-serie som tar över den gamla serien med samma namn, så har Klipsch jobbat på flera fronter för att förbättra upplevelsen. Reference-serien är utrustad med horndiskanter, vilket gör att man kan kontrollera riktningen på ljudet i större grad och därmed rikta diskantljudet mot lyssnaren. Detta är inte den enda fördelen med hornet utan likt en megafon så förstärks ljudtrycket tack vare hornet vilket gör att högtalaren blir mer lättdriven och kan skapa ett högre ljud trots lägre insatt kraft från förstärkaren. I den nya Reference-serien så har man ökat storleken på Traxtrix hornet och man har även utvecklat en ny 1 tums aluminiumdiskant.



Ny finish



Utseendemässigt har det hänt en hel del, med nytt utseende och ny finish på vinylen som täcker MDF-kabinettet. Längst ut ser man även framifrån tunn kant som löper längst framsidans sidor. Trim ringarna har även de fått sig en make over. Reference-serien står nu även mer stabilt då de tagit fram nya fötter som gjuts av aluminium.



Tractrix basport



Basporten är flyttad till baksidan och hjälper till att skapa ett högre ljudtryck. Utformningen är sådan att den skall minska turbulens som uppstår vid snabba luftflöden och därmed minska distortion i kabinettet.