Din kundvagn är tom

2001

bild till 2001

Kampanjen är igång, nu firar vi 20 år! Klicka här!

STARKARE UPPLEVELSER SEDAN 2001

Hembiobutiken är den största privatägda aktören specialiserad inom hemmabio och hifi. De sista åren har vi fått äran att representera de tyngsta internationella märkena i vårt segment i Sverige och Norden och samtidigt har vi för elfte gången vunnit årets E-handlare i Pricerunners omröstning. Vi har de högsta betygen på både Prisjakt och Pricerunner och slår nya rekord i antal levererade produkter år efter år. Hemligheten bakom framgångarna är att kärnan i verksamheten är densamma nu som 2001.

VÅRA VÄRDERINGAR - AV ENTUSIASTER FÖR ENTUSIASTER

Vi på Hembiobutiken baserar våra råd och tips på många års erfarenhet. Vi är alla entusiaster. Många av oss experimenterar dagligen med vår hemelektronik. Vi har ISF-certifierade kalibratörer, ljudkalibratörer, akustikexperter, hembioarkitekter, projektledare och många fler specialister. Det ger oss en unik gruppdynamik där vi hela tiden hittar nya lösningar på alla tekniska utmaningar vi ställs inför.

Vi är också väl medvetna om att vi bara kan försörja oss på vår passion genom att vi vinner våra kunders förtroende om och om igen. Varje besök, samtal eller e-mail är en möjlighet för oss att visa vad vi kan och en chans att skapa en långsiktig relation.

Beställer du på nätet kan du alltid räkna med att vi skickar iväg paketet på kortast möjliga tid, utan att du betalar någon expressavgift eller gör något extra i gengäld.

På de flesta produkter ger vi också, utan kostnad, förlängd garanti som vi själva står för. Det innebär att vi tar diskussionen med tillverkaren och löser eventuella problem för dig som tack för att du valde oss.

Som kund hos Hembiobutiken ser vi dig som en medlem i vår stora familj.

HUR BÖRJADE ALLT?

Hembiobutiken växte fram genom många olika projekt och utmaningar. Rötterna börjar redan 1994, när gymnasieeleven Mattias Björnberg startar en datorbyggarfirma med några kompisar. Det var många idéer och trådar som behöver gå i samma riktning och inte alltid helt lätt att hitta en väg framåt. Men den tidiga erfarenheten av att driva ett företag, överkomma utmaningar och organisera projekt kom att bli tongivande för de kommande åren.

1997 börjar studierna till civilingenjör maskinteknik med inriktning logistik. Vid den tiden driver Mattias Björnberg ett av de första renodlade e-handelsföretagen och säljer datorkomponenter över nätet. Det övergår med tiden till att framför allt sälja Pioneers hifi-produkter, allt från bilstereo till surroundförstärkare, och ett nytt företag.

2000 är Minhembio.com platsen där alla ljud- och bildentusiaster nöter och blöter sina teorier, visar upp sina byggen och möter likasinnande. Den digitala hubben för Sveriges samlade hembio-nerdar. Forumet är det sista i en rad som skapats av programmeraren och entusiasten Perra Sandström. I en intervju från 2011 gjord av forumsmedlemen m-be berättar han:

Tanken var att vi som var intresserade av hembio skulle kunna diskutera allt som hade med hembio att göra och att vi skulle kunna visa upp våra anläggningar och byggen för varandra. Bortsett från forumdelen byggde jag avdelningar för artiklar, tester, en DVD-databas, uppladdning av egna bilder osv. Sajten blev populärare än jag någonsin trott och det ledde till massor av kontakter.

Här korsas också deras vägar. Mattias messar Perra flera gånger för att be honom publicera lite nyheter om hans verksamhet inom hembio.
Hemsidan som den såg ut när den lanserades.


- Jag tyckte han skrev bra texter och gjorde bra tester av produkter. Mitt intresse för bio hemma växte och det ledde till att jag tillslut kontaktade Perra angående möjligheten med en gemensam satsning, inriktat på hemmabio, säger Mattias Björnberg.

2001 - EN HEMBIO-ODYSSÉ

I maj 2001 startar de aktiebolaget Hembiobutiken AB tillsammans. Några månader senare, i september, lanseras hemsidan.
Perra har själv programmerat den digitala infrastrukturen med kopplingen till hemsidan, försäljning och lager efter Mattias specifikationer. Han skriver texterna, länkar till intressanta tester, fixar bilder och hjälper kunder med tips och råd. Mattias sköter det kommersiella med förhandlingar med leverantörer, inköp och försäljning. I ett inlägg på minhembio.com skriver Perra:

Vår affärsidé är ganska enkel och bygger på att genom låga omkostnader erbjuda de bästa produkterna till låga priser. Utan att ha några volymer är vi redan från starten betydligt billigare än tex NetOnNet och Hi-Fi klubben på vissa produkter.

Ni som varit besökare på minhembio under en längre tid vet att jag aldrig dragit mig för att kritisera butiker, tillverkare eller filmbolag som enligt min mening beter sig på ett felaktigt sätt. Men istället för att bara kritisera kan det vara givande att själv försöka prestera något bättre. Därmed inte sagt att Hembiobutiken i dag är den perfekta butiken, men målet är att den ska bli det.


Tack vare den trogna skaran entusiaster från minhembio.com blev succén omedelbar.

- Den första enormt populära produkten var en högtalare från Heco. Heco Mythos. Den sålde vi massor av. Den hade kostat 15000 kr men vi importerande från Tyskland och sålde dem för 4000 kr, säger Mattias Björnberg.

Konceptet med kvalificerad rådgivning av riktiga entusiaster blandat med Mattias sinne för förhandlingar fungerar och Hembiobutiken fortsätter att växa och anställer nya medarbetare. Det blir dock allt svårare att hålla igång minhembio.com forumet vid sidan av verksamheten och när VDn på Prisjakt kontaktar Perra för att ta över forumet känns det som en perfekt lösning... To be continued....