Din kundvagn är tom

Premiär för nya Emotiva Airmotiv-serien

bild till Premiär för nya Emotiva Airmotiv-serien

Upplev det rena ljudet från Airmotiv+ serien

Med Airmotiv+ serien av högtalare, vilket är Emotivas bästa högtalarserie, har de fokuserat på att skapa ett så distorsionsfritt ljud som möjligt i kombination med en neutral ljudkaraktär. Detta för att ge en grund för allt filmljud eller musik ska kunna återges på ett bra och naturligt sätt. I utvecklingen av serien har man tittat på vad som skapar bäst förutsättningar för ljudsignalen och akustiken vilket lett fram till denna konstruktion. Sin vana trogen skapar även Emotiva en otroligt prisvärd lösning, där ingen del av budgeten läggs där det inte ger ett mervärde för kunden. En av de stora förändringar som gjorts är det nya delningsfiltret som ger ett jämnare ljud i framförallt mellanregistret. Har du äldre högtalare ur Airmotiv-serien behöver du inte vara orolig då både gamla och nya serien är klangmatchade ihop.
Hög byggkvalitet med påkostade komponenter

Allt från kabinettet i HDF (High Density Fibre), istället för MDF som är det normala, till hur filmkondensatorer eller elektriska motstånd i delningsfiltret är noga utvalt för att skapa en högtalare med bästa möjliga ljudkvalitet för pengarna. Tester runt om i världen visar även att de lyckats väl på denna front. Högtalarnas hörn är avfasade, inte bara för att ge ett coolt utseende utan även för att optimera de akustiska egenskaperna. Fronten är lackad i flera lager med en svart matt lack, för att undvika fingeravtryck och reflektioner. Sidorna är täckta av en vinylfilm som imiterar en läderomfattning. Allt som allt skapar det ett stabilt kabinett med låga vibrationer. Ett måste för att kunna återskapa ljud som är nära originalets inspelning.


Airmotiv banddiskant

I alla högtalare i Airmotiv-serien används en 32 x 25 mm stor banddiskant för att återge ett klart och krispigt ljud med hög upplösning utan den minsta tendens till att låta vass eller ansträngd. Diskanten fungerar genom att luft pressas genom flera lager av en lätt och otroligt stark film av polyimid och drivs av ett en talspole med låg massa och ett par kraftfulla neodymiummagneter. Detta tillåter en liten och precist kontrollerad rörelse av diafragman för att återskapa en kontrollerad rörelse av luften.


Komplett högtalarserie


Airmotiv serien består av inte mindre än hela tolv olika modeller, från de rejäla golvarna T2+ med dubbla 8-tums baselement, referensbasen Airmotiv RS13 till infällnadshögtalaren Vaulta. Välj mellan tre olika golvhögtalare, bokhyllehögtalare, två olika centrar, surroundhögtalare, Atmos Enabled högtalare och fyra olika subwoofers. Det finns, kort sagt, något för alla smaker oavsett om det gäller ren HiFi-lyssning eller hemmabio.Airmotiv+ golvhögtalare

Som nämnts ovan finns det tre olika golvhögtalare i serien. Toppmodellen Airmotiv T2+ är en bastant 3-vägs golvare med dubbla 8-tums baselement, 5.25-tums mellanregister och den högupplösta 32 x 25 mm stora Airmotiv banddiskanten. Mellanmodellen T1+ är även den en 3-vägare i ett smäckrare format med 6-tums element samt minstingen T Zero+ med dubbla 5.25 basar. Alla är utmärkta alternativ för seriös stererolyssning i vardagsrummet eller som frontar i din biouppsättning.

321980
321970
322240Centerhögtalare

I Airmotiv-serien finns två välljudande centrar: den grandiosa 3-vägs C2+ med dubbla 6.5-tums basar, dubbla mellanregister och 32 x 25 mm banddiskant, som är förstavalet för den seriösa bioälskaren samt lillebror C1+ med två 5.25 basar, 3 tums mellanregister och samma fina banddiskant.

322000
321990Stativ- och surroundhögtalare

I serien finns flera högtalare som fungerar som surroundhögtalare: bokhyllemodellen B1+, väggmodellen E2+, A1 Atmos Enabled/vägghögtalare samt inbyggnadshögtalaren Vaulta AVL 6.5.

321810
323340
300050
320270Subwoofers

Ingen hemmabio är komplett utan en eller flera subwoofers för att kunna återskapa det dedikerade basspåret som ligger i alla filmer. I Airmotiv-serien finns ett antal olika basar, alla aktiva såklart, i varierande storlek och prisklass. Värstingen RS13 Reference är ett rent monster med sitt 13-tum stora och långslagiga element som drivs av ett Klass D slutsteg med peak effekt på hela 2.000 watt (1.000 watt kontinuerlig effekt).
320360
320330
322090


Emotiva - High-End för alla!

Emotiva är grundat av Dan Laufman och hans team där bolagsnamnet kommer från italienskans ord för emotionell. När Emotiva startade frågade man sig själv varför riktigt bra AV-utrustning skulle kosta så mycket. Filosofin är därför enkel; exceptionella produkter till ett lagom pris som de flesta konsumenterna har råd med. Bolaget har gjort sig ett stort namn på global nivå, och är kända för sina prisvärda slutsteg, förstärkare och monoblock med mycket kraft och effekt. I den allt mer växande produktportföljen återfinner vi hembioförsteg i referensklass, D/A-omvandlare, stereoförsteg, subwoofers, högtalare och mycket annat.

Med Emotiva kan vi skapa en total hembiolösning för dig med fullt balanserade försteg med Dirac Live kalibreringsystem, extremt kraftfulla monoblock till multikanals hembioslutsteg och högtalare samt subwoofers.

Välkommen in till våra butiker för att själva få uppleva "The Emotiva Experience"!Har du några frågor om Emotiva är du välkommen att kontakta oss via telefon eller genom formuläret nedan.