Din kundvagn är tom

 

SVS lanserar en ny högtalarserie, Ultra Evolution!

bild till SVS lanserar en ny högtalarserie, Ultra Evolution!

Högtalarserien Ultra Evolution stiger upp som tillverkarens nya flaggskeppsserie och representerar höjdpunkten av SVS framsteg inom ljuddesign, för att uppnå prestanda som är svårslagen i sin prisklass.

SVS Ultra Evolution

SVS, en av de ledande tillverkarna av högpresterande högtalare, subwoofers, trådlös ljudutrustning, kablar och tillbehör, kan nu med stolthet presentera sin nya flaggskeppsserie, SVS Ultra Evolution. Den nya serien består av hela sju modeller med avancerad design för element, kabinett och valet av högkvalitativa komponenter, vilket markerar början på en ny era av referensljud från den amerikanska tillverkaren. Ultra Evolution representerar en helt ny tanke kring högtalardesign för SVS och kombinerar banbrytande akustiska designtekniker med en passion för ljudexcellens, vilket placerar den nya serien bland världens främsta högtalare.


Ultra Evolution definierar tydligt vad som är möjligt i sin prisklass och långt bortom genom att skapa ljudupplevelser som överträffar sin klass och ger referensprestanda till fler människor än någonsin tidigare," sa Gary Yacoubian, SVS President. "Jag är otroligt stolt över vad vårt designteam har åstadkommit. Vi hade verkligen inga begränsningar och lämnade ingen sten orörd. Dessa nya högtalare representerar klimaxen av vårt livs arbete, och det syns i varje aspekt av design och prestanda. Ljudet är beroendeframkallande, jag kan helt enkelt inte sluta lyssna på dem!
Akustiskt optimerad elementplacering

Det första man lägger märke till är den mest framträdande designfunktionen: den akustiskt centrerade och tidsoptimerade högtalararkitekturen. Den svängda frontbaffeln justerar ljudutsläppspunkten för diskanten och varje element i en vertikal linje, vilket säkerställer att ljud från varje element når lyssnarens öra exakt samtidigt. Detta maximerar fasens samstämmighet för en mer övertygande och engagerande ljudbild. För golvmodellerna specifikt, placeras mellanregisterelementet och baselement ovanför och under diskanten för en sömlös övergång, vilket skapar en idealisk "point-source" (punktkälla) där ljudet flödar från en enda punkt framför högtalaren för att optimera spridningsegenskaperna.


Nyutvecklad diskant med diamantbeläggning

Genom en process som kallas ångavlagring appliceras ett lager av diamantkol på diskantens aluminium dome för att kraftigt förbättra styvheten och de akustiska egenskaperna. Denna teknologi höjer frekvensresponsen långt bortom människans hörbara spektra och resulterar i ett luftigt och ansträngningslöst diskantregister utan mätbar distorsion. Diamantbeläggningen ökar även frekvensomfånget hos diskanten för en mer sömlös blandning med mellanregistret.

Den organiska diskantdiffusorn använder ett mönster som liknar organiska cellstrukturer för att förbättra ljudspridningen och maximera lyssningsområdet, vilket resulterar i förbättrad ljudupplevelse även utanför den direkta lyssningspositionen.
Unik lösning för baselementen

Den nya baselementkonfigurationen i de tre golvhögtalarna i Ultra Evolution-serien är ett resultat av SVS arv från sin mångåriga kunskap inom subwooferkonstruktion. Liknande designen hos tillverkarens ultrakompakta subwoofer 3000 Micro, har dessa högtalare dubbla motriktade baselement placerade på ovan- och underdelen av högtalarlådan i en så kallad "Force Balance Array" formation. Detta ger en smidig respons på låga frekvenser samtidigt som den tar hänsyn till "room modes".

Genom att ha åtta baselement från varje högtalarpar, som alla är synkroniserade och riktade åt olika håll, fylls lyssningsområdet med djup och auktoritär bas som jämnar ut toppar och dalar. Mekanisk energi från varje framåtriktat baselement balanseras av det bakåtriktade baselementet i kabinettet, vilket eliminerar mekanisk färgning. Detta ger ren och exakt basåtergivning oavsett lyssningsvolym.


Nyutvecklade bas- och mellanregister

Bas- och mellanregisterelementen är tillverkade i en glasfiberkomposit vilket ger dom ett ypperligt förhållande mellan hårdhet och massa för hög känslighet. De precisionsgjutna aluminiumkorgarna ser till att optimera värmeavledningen och elementens ventilerade Kapton-talspolar är väldigt lätta för utmärkt dynamik och transientåtergivning.


Välbyggda kabinett

Kabinetten håller en väldigt hög klass och är tillverkade i MDF där sidorna håller en tjocklek på 18 mm och frontbaffeln hela 25 mm, vilket ger elementen ett rejält fundament att stå emot krafterna från de högpresternande elementen.

Internt i kabinettet så har bas- respektive mellanregistren akustiskt avstämda kammare för optimal separation vilket även minimerar risken för oönskade kabinettvibrationer och ger ett kristallklart ljud över hela frekvensregistret.

Frontbaffelns avfasade kanter ser till att minimera kantdiffraktioner för optimal frekvensrespons off-axis.

Påkostade delningsfilter

Ett kompromisslöst 3-vägs delningsfilter, med högkvalitativa komponenter, ser till att övergången mellan de olika elementen sker på ett sömlöst sätt. Subtila musikaliska nyanser återges med imponerande klarhet, samtidigt som kraftfulla dynamiker strålar med tyngd och kontroll över hela frekvensområdet från de högsta till de lägsta tonerna.

Klangmatchade till Ultra och Prime-serierna

Högtalarna i Ultra Evolution-serien är klangmatchade mot tillverkarens Ultra- och Primeserie, vilket gör det enkelt att blanda högtalare mellan de olika serierna för att skapa ett ultimat hembiosystem.

Tillgängliga i flera olika färger

Högtalarna i Ultra Evolution-serien finns i flera olika finishar för att tilltala olika smaker och som även gör att de lättare kan appliceras i olika miljöer. Välj mellan svart ekfanér, svart högblank eller vit högblank. De medföljande tygfronterna är magnetinfästa och kommer i matchande färger.

Komplett serie av högtalare för film och musik

Ultra Evolution serien består av inte mindre än hela sju olika modeller.
För dig som vill ha en golvare kan du välja mellan tre olika modeller: Ultra Evolution Pinnacle, Titan och Tower. I serien finns även stativmodellerna Bookshelf och Nano, centerhögtalaren Evolution Center samt Dolby Atmos/surroundhögtalarna Ultra Elevation.Best Of CES 2024

Flera högt ansedda HiFi- och hembiotidningar samt sajter utsåg den nya Ultra Evolution-serien till en av mässans absoluta höjdpunkter.SVS går igenom nya Ultra Evolution-serien

I denna videoserie i tre delar diskuterar SVS President Gary Yacoubian, chefdesignern Smith Freeman och Vice President Nick Brown designfilosofin bakom Ultra Evolution-högtalarna, inklusive nyckelinnovationer och teknologier.Högtalarna i Ultra Evolution-serien köper du här hos Hembiobutiken