Din kundvagn är tom

 

Hembiobutiken välkomnar Ecosse Cables

bild till Hembiobutiken välkomnar Ecosse Cables

Som enda representant i Sverige är vi fantastiska stolta över att ingå samarbete med skotska Ecosse Cables!

Vilka är Ecosse?Ecosse startade 1996 i Kilmarnock, Skottland och fokuserar på att bygga riktiga kvalitetskablar utan "hokus pokus" eller överpriser, noggrant framforskad teknik med ett flertal patent. Hjärnan bakom Ecosse Cables har vi Elliot Davis att tacka för; en sann musikälskare med stor erfarenhet som bl.a manager till bandet Wet Wet Wet, konsertarrangör för Prince och New Order under 80-talet, samt var med och tog fram artister som Primal Scream och Shirley Manson från bandet Garbage. Det hela började med att Elliot ville förbättra ljudet i sin egna musikstudio och började experimentera med ny kabeldesign som använde sig av den nedlagda tekniken Monocrystal™. Elliot insåg snabbt att detta gjorde underverk i hans studio och började fila på att få ut teknologin till andra fast till en rimlig prisnivå.


Varför välja Ecosse?
Ecosse filosofi är väldigt simpel; bättre och billigare. Som hängiven hifi-entusiast och tillverkare av analoga/digitala signalkablar, högtalarkablar och strömkablar förstår man värdet av kvalitetskablar till sin anläggning. Till skillnad från många andra tillverkare lägger man inte tid och pengar på flashiga broschyrer, exklusiva förpackningar eller dyr marknadsföring utan all energi läggs på det som alltid bör prioriteras - produkterna. Teamet bakom Ecosse är det enda hifi-företaget i världen som är grundat av riktiga audio-proffs med individuell succé inom studioinspelning, artistmanagement och musikspelning. Många aktörer idag på marknaden använder olika marknadsföringsknep för att locka konsumenten men har oftast dålig insyn hur musiken i sig ska låta. Bra ljud är subjektivt men har man inte haft erfarenhet att jobba bakom ett mixerbord i en studio eller spelat live själv kommer man aldrig veta hur korrekt musik låter. Tills nu.
Patenterad teknik


Ecosse har byggt sin framgång på deras patenterade Monocrystal™-teknik. Extremt ren koppar-och silverledare som, ursprungligen uppfanns av en japansk professor i Chiba, men som Ecosse har banat väg för på global nivå via deras patent. Liknande teknik hittas hos vissa konkurrenter men på helt andra prisnivåer och har banat väg för Ecosses succé med otaliga priser och utnämningar inom branschen. Utvecklingen stannade däremot inte där utan man tog fram Super Monocrystal (SMS) - en revolutionerande teknik som går steget längre och hittas b.l.a i deras SMS2.4 högtalarkabel med en fantastisk förmåga att ta fram klarhet i mellan-och övre registret samtidigt som det ger en härlig musikalisk värme i ljudet. Något för alla analoga dyrkare där ute!Hi-Fi News & Record Review Magazone UK


While certainly expensive this cable is a fraction of the price commanded by exotic cost-no-object designs... consequently it can be regarded as excellent value for high-end systems, its performance sufficiently transparent to do justice to the very best components.
The Ecosse Reference SMS2.4 sounded wide open and uncompressed, dispensing extended and powerful bass and conveyed plenty of ‘air’ at HF...set against a spookily black background the musicians were depicted lucidity in the soundstage.


Sortiment


Som representant av Ecosse Cables i Sverige kommer vi på Hembiobutiken jobba med ett brett sortiment av kvalitetskablar; analog stereo RCA/XLR, digital coaxial/toslink samt högtalarkabel på både löpmeter som färdigterminerade längder med banankontakter. Vi har själva testat och jämfört mot många ledande aktörer på den svenska marknaden och är otroligt stolta att kunna visa Ecosses sortiment med deras dynamiska och musikaliska ljudsignatur. Tillsammans med högtalare från Triangle, elektronik från Emotiva och subwoofers från SVS är vi stolta att nu kunna erbjuda en totallösning för hifi-och hembiobruk tillsammans med Ecosse Cables.Produkter