Din kundvagn är tom

ISF-kalibrering hos Hembiobutiken

bild till ISF-kalibrering hos Hembiobutiken

Hembiobutiken har utbildad och certifierad personal för ISF-bildkalibrering i både Stockholm och Göteborg.

Vad är ISF?

ISF står för Image Sience Foundation som utbildar och certifierar personal världen över i att kalibrera och justera in olika typer utav bildvisare för att återge bild korrekt enligt standard. En bildkalibrering är idag ett urvattnat begrepp. Inställningsskivor, inställningsguider i tv-apparater och kopierade inställningar är några exempel på kreativa lösningar som används för att förbättra bildvisarens bildkvalité. I vissa fall kan nämnda exempel hjälpa till att göra bilden snyggare och mer korrekt men för att nå utmärkt och dokumenterat rätt bildåtergivning krävs både kunskap om bild, förståelse för olika tillverkares inställningar på projektorer och TV-apparater samt avancerad mätutrustning. Genomgång samt konsultation gällande vilka typer utav källor som bör användas rekommenderas innan din TV eller projektor kalibreras.


- En ISF kalibrerad projektor/TV återger bilden korrekt, snyggare och garanterar att rätt information syns.
- Din High-End projektor/TV är inte High End innan bilden återges korrekt och naturligt.
- Dokumenterad rapport samt förteckning över inställningar och resultat överlämnas efter genomförd kalibrering.
- ISF-kalibreringen genomförs på plats hemma hos dig där bildvisaren ska användas.
- Genomgång av de källor du kommer använda genomförs för att säkerställa att någon källa inte förvränger bildsignalen på vägen.
- Vår ISF-kalibreringstjänst genomförs i Göteborg och Stockholmsområdet
- ISF-kalibrering genomförs i dagsläget mot HD-standarden (REC709).
- Nya Ultra-HD/4K standarden går att kalibrera väldigt begränsat i dagsläget. Vi på Hembiobutiken har alltid de bästa och senaste projektorerna samt TV-apparaterna för visning. Därför kan vi noggrant följa utvecklingen av kalibrering för de nya bildstandarderna.


Varför ISF-kalibrera?
Alla typer utav bildproduktion är inspelade enligt vissa standards för hur bilden ska se ut, bla. hur mycket detaljer ska synas i kontrast, färgbalans, hudtoner och naturlig ljussättning för att nämna några exempel. Ovan parameterar justeras innan produktionerna går ut till oss konsumenter på förstklassiga kalibrerade referensmonitorer med betydligt lägre feltolerans än vad som accepteras på konsumentanpassade bildvisare. Med andra ord perfekt inställd kvalité på en perfekt bildpanel. Det är här fördelarna med en auktoriserad ISF-kalibrering kommer in. Det kan ibland vara skrämmande hur felinställda det olika förinställda bildlägena är på även de bästa TV/projektormodellerna.Många får en riktig ”aha” upplevelse när man upplever en korrekt kalibrerad bildvisare jämfört med de förinställda lägena. Som tex korrekta naturliga hudtoner. Ibland är färgerna så felinställda att en bil kan ha en helt annan färg än den som visas i okalibrerat läge. En annan vanlig upplevelse är att man har missat 20-30 procent i de mörkare detaljerna i kontrasten. Att kopiera inställningar från andra likadana modeller kan i vissa fall ge bättre och mer korrekt bild men då varje panel är unik är det ingen garanti för att du tittar på den bild regissören/skaparen vill förmedla.


Bildexempel


I nedanstående bildexempel har vi kalibrerat en av marknadens bättre hembioprojektorer i 50.000 kronors-klassen i Sundbybergs biorum. De vänstra bilderna är kalibrerade i REC.709-standard i projektorns "User"-läge, medan de högra är okalibrerade och satt i projektorns "Cinema"-läge. En klar förbättring i vitbalans och kontrast, samtidigt som man får en komplett färgjustering och får bort mycket av det blåa i bilden.Vi kalibrerarI princip alla våra visningsmodeller i både Göteborg och Stockholm är kalibrerade så du som är nyfiken på skillnaderna är varmt välkommen till någon utav våra butiker/showrooms för en maximal upplevelse! Om vi inte redan pratat om förutsättningarna i ditt rum ser vi helst att du använder formuläret för förfrågan nedan innan du använder köpknappen. Det går även bra att kontakta oss per telefon för bokning. Kalibrering sker i första hand utav projektorer/tv-apparater sålda utav Hembiobutiken. För tv/projektorer köpta från andra handlare tillkommer en extra kostnad.


Kontakta våra experter för en inledande genomgång.