Din kundvagn är tom

Manuell hantering ökar säkerheten

bild till Manuell hantering ökar säkerheten

Som lageransvarig handlade allt om att vara tidseffektiv. Men för att logistiken ska klaffa krävs att alla länkar i kedjan fungerar som det är tänkt. Fotbollsfrälste Jens Jacobsson ser stora likheter mellan e-handel och hur man tar ut en förstaelva: Alla spelare måste göra sitt jobb och alla måste samarbeta.

23-årige Jens gick mer eller mindre från gymnasiet som nittonåring till jobbet på Hembiobutiken. Efter fyra år som lageransvarig har han skiftat till E-handel, kundsupport, sälj och produkter. Han värderar tiden från lagret som en betydelsefull erfarenhet och menar att det gav honom en djupare insikt om hur Hembiobutiken fungerar - från inspiration till levererad produkt.

En säkrare webbhandel

2020 blev året då webbhandeln boomade på allvar och de sista osäkerhetsfaktorerna försvann ur konsumentens medvetande. Med branschinterna certifieringssystem, säkra betalningar, snabba leveranser och stabila returvillkor har en trygghet skapats som gör att även nybörjare vågar prova den digitala handeln.

- Klarna och securelösningar med mobilt Bank-ID är ett utmärkt tekniskt filter, men vi hanterar och godkänner även alla ordrar manuellt för extra säkerhet. Om något inte verkar stämma, märker vi det. Det kan vara exempelvis personnummer, e-postadress eller leveransadress, berättar Jens.

Hög säkerhet även på lagret

Företag som säljer kapitalvaror brukar omgärdas av ett rigoröst säkerhetstänk. Hembiobutiken är inget undantag och det gäller både lagret och butiken som har kameror i varenda hörn. Men säkerhetstänket går även igen i transporterna.

- Att lägga alla ägg i en och samma korg brukar inte anses som jättesmart. Därför finns våra varor på spridda adresser. Det har även en logistisk fördel då vi kan plocka ordern närmare kunden. När vi får in en order innan 14.00 packar vi och skickar den samma dag. Distributören kommer dessutom och hämtar gods hos hos oss flera gånger per dag.

Fritid med seger och smärta

På Jens fritid blir det mycket fotboll. Extremt mycket fotboll. Förutom att slaviskt följa favoritlaget

Liverpool i Premier League spelar han även korpfotboll som mittback. Och om inte korpens tacklingar är hårda nog får han smärta och förtvivlan så det räcker som gaisare. Det är viktigt med kontraster.

- Jag hyser lika stor kärlek till GAIS som till Liverpool. Men det är tuff kärlek med de förstnämnda och ögonen blöder under alldeles för många matcher. Då har det varit betydligt behagligare att följa Liverpool i år. Vad det gäller mitt eget korplag är det under utveckling. Arbetsnamnet är ”Real Ölkagge”, avslutar Jens med ett leende.