Din kundvagn är tom

 

Hembiobutiken proudly presents legendariska Cerwin Vega

bild till Hembiobutiken proudly presents legendariska Cerwin Vega

Det är nog få, om ens några, hifientusiaster som inte känner till den legendariska högtalartillverkaren Cerwin Vega. I över 65 år har den amerikanska tillverkaren levererat högtalare till såväl proffssidan som hemmamarknaden. Kännetecknande för deras högtalare är att du kan spela högt...riktigt högt, för att få till den rätta partykänslan eller sugas in i filmens handling när det smäller på som mest.

Mer än 65 års erfarenhet av ljud

Cerwin Vega grundades redan 1954 av ingenjören Gene Czerwinksi som tidigare haft ett förflutet inom flygindustrin. Genes kärlek till musik drev honom att börja producera högtalare som skulle vara hållbara och kunna leverera ett naturtroget ljud med högt ljudtryck som inte kostade skjortan.

1957 introducerade Vega världens första solid state förstärkare, en pjäs med 125 watts uteffekt som på den tiden ansågs vara ett riktigt kraftpaket.

På 60-talet när populärmusiken började utvecklas blev Cerwin Vega en av de ledande leverantörerna av både högtalare och kompletta system till företag som Fender, Acoustic, Sunn och Vox.

1974 släpptes filmen Earthquake (med Charlton Heston i huvudrollen) där en helt ny teknologi kallad Sensurround introducerades. För första gången integrerades ljud som en del av filmens specialeffekter vilket krävde ny och banbrytande teknik. Konceptet krävde stora och kraftfulla baskabinett för att kunna producera riktigt låga frekvenser för att bokstavligt skaka om biosalongerna genom att simulera en jordbävning. Cerwin Vega utvecklade då de speciella "E" bashornen med enorma 18-tums element som placerades i ett speciellt horn.

På 70-talet samarbetade Cerwin Vega med flera av dåtidens största band och musiker som Rolling Stones, David Bowie, Emerson Lake and Palmer för att nämna några. I slutet av årtiondet blev Cerwin Vega den första tillverkaren att producera sina egna digitala inspelningar för att att utvärdera en högtalares designparametrar. Den här tekniken användes bland annat vid utvecklingen av deras D-serie av hemmahögtalare.

Över de kommande årtiondena har Cerwin Vega vidareutvecklat sina högtalare och skapat sig ett rykte som producent av högeffektiva, dynamiska högtalare med rejäl output och oöverträffad basåtergivning.

Cerwin Vega idag

Cerwin Vega är idag en stor leverantör av ljud för PA-världen (Professional Audio), Car Audio och konsumentmarknaden där ledordet fortfarande är detsamma...stort ljud med hög effekttålighet och grym bas till överkomliga priser! Elementen med sina kännetecknande röda ringar lever fortfarande kvar och väcker tonårslusten till liv igen med härliga partyhögtalare som fyller de flesta rum.

Vi på Hembiobutiken fokuserar på sortimentet av hemmahögtalare som fungerar lika bra till den rena stereoanläggningen som den dedikerade hemmabion. Med två olika serier, XLS och SL, finns det en mängd olika högtalare från rejäla golvare med dubbla 15-tums baselement till klangmatchade centrar och något som passar alla plånböcker och rum.

XLS-serien

XLS-serien är den finare serien med välbyggda och ordentligt uppstagade kabinett för att kunna leverera det ljudtryck Cerwin Vega gjort sig kända för. Långtslående basar med rejäla talspolar ger ett rejält ljudtryck, mellanregistren placerade i en waveguide (horn) ger en naturtrogen återgivning av röster med bra spridning för en bred sweetspot samt diskanten, även den placerad i waveguide, förmedlar detaljer på toppen kristallklart. Här hittar du hela åtta olika modeller med flaggskeppet XLS-215 på toppen som verkligen får igång partykänslan med sina maffiga dubbla 15-tums basar. Matchande surround- och centerhögtalare finns såklart för dig som vill bygga en komplett bio samt två djupgrävande aktiva subwoofers för det rätta trycket när det smäller på i actionfilmerna.SL-serien

Den lite enklare SL-serien anammar fortfarande Cerwin Vegas grundfilosofi med stort ljud till en rimplig peng men i ett nåt simplare utförande. Kabinett och uppstagning samt elementbestyckningen är enklare för att få ner prislappen men du kan fortfarande vara helt säker på att få den rätta Cerwin Vega känslan. Även här hittar vi ett brett utbud av högtalare, totalt hela åtta stycken, med flera golvare, stativhögtalare och matchande centrar för att bygga upp en komplett hemmabio.Vårt sortiment av Cerwin Vega