Din kundvagn är tom

MESH-system - effektivt och funktionellt nätverk hemma

bild till MESH-system - effektivt och funktionellt nätverk hemma

MESH-system är framtidens nätverk och en stabil grund när det ska streamas film och musik trådlöst i större hem. Istället för att ha en router med begränsad räckvidd och extra accesspunkter jobbar systemet sömlöst i hela hemmet med perfekt täckning.

Vad är ett MESH-system?


MESH-system eliminerar effektivt döda zoner. Istället för att skicka ut signalen från en enda punkt som med traditionella routers har MESH-system flera trådlösa routers/accesspunkter, så-kallade noder som kommunicerar med varandra och hjälper upp täckningen. Du börjar med en nod som kopplas upp direkt till det fasta modemet, som skickar ut en trådlös signal. Därefter lägger man till ytterligare en eller flera noder, för att förlänga och förstärka den trådlösa signalen. Detta ger dig en stabil och snabb uppkoppling över hela ditt hem.Trött på ostabil internetuppkoppling, hackande filmer eller musik som helt plötsligt slutar spelas?I det moderna hemmet ställs det otroligt höga krav på ditt hemnätverk. En stabil internetuppkoppling är väsentlig om du vill lyssna på strömmad musik eller kolla på serier. Helst av allt ska uppkopplingen kunna ske trådlöst så att du kan strömma det direkt via mobilen också! Äntligen finns det ett nytt koncept för hemnätverk, som ger ökad stabilitet och perfekt trådlös uppkoppling även om du rör dig mellan rum eller våningsplan, och det kallas för ett MESH-system.
Ett MESH-system gör det möjligt att effektivt åstadkomma detta även i stora hushåll eller till och med hela kontorskomplex.

Behöver jag ett MESH-system?
Svaret är att det beror på hur du använder Internet där hemma. Har du enbart ett rum, där din befintliga router har bra kapacitet och trådlös täckning så ger MESH-systemet ingen fördel.
Bor du däremot ett större hem och rör dig mellan rum? Där du vill kunna koppla upp dig oavsett om du befinner dig i köket, sovrummet eller badrummet utan att tappa uppkopplingen?
Är svaret Ja! så är det förmodligen dags att skaffa sig ett MESH-system där hemma. Det ger dig sömlös koppling mellan enheterna som skapar den trådlösa täckningen och du behöver inte skapa flera trådlösa nätverk med olika SSIDn, och behöva koppla upp dig mot respektive. Du får alltså snabbare och stabilare uppkoppling över hela hemmet.


Finns det andra fördelar med MESH-system?Utöver den ökade räckvidden på din WiFi-signal finns det flera fördelar med MESH-system. Dagens MESH-system är busenkla att sätta upp, nästan helt automatiserade och kan dessutom styras från en mobilapplikation.
MESH-system skiljer sig också från en nätverksextender/accesspunkt, som kan kräva att du sätter upp ett separat nätverk med inloggning, vilket gör det nödvändigt att byta nätverk beroende på vart du är i huset. Eftersom alla MESH-systemets noder delar samma nätverk kan du förflytta dig sömlöst mellan rummen. Om du har en befintlig router med hög prestanda eller en viss fiber-leverantörs specifika modell så går detta enkelt att integrera mot MESH-systemet. Man ställer då om noderna att enbart hantera det trådlösa nätverket och därmed får du fördelarna för detta i samarbete med din befintliga router.


Vilket system ska jag välja?MESH-system är framtiden, därför har ett flertal tillverkare tagit fram egna lösningar. Dessa skiljer sig dock åt en hel del i prestanda. Vi säljer de system vi vet fungerar och som har rätt prestanda. Därför kan du alltid rådgöra med oss över vilken lösning och hur många noder du behöver för ditt hem. Vi ser till att du får ett riktigt bra nätverk där hemma som fungerar för Streaming, Gaming och hederligt gammalt internetsurfande.