Din kundvagn är tom

 

Triangle firar 40 år som högtalartillverkare och släpper exklusiva jubileumsmodeller!

bild till Triangle firar 40 år som högtalartillverkare och släpper exklusiva jubileumsmodeller!

Triangle firar 40 år som högtalartillverkare och två ikoniska högtalare återuppstår i limiterade utgåvor!

Triangle fyller 40 år

Triangle Hifi är en anrik fransk tillverkare av high-end högtalare. Grundat 1981 har de i över 40 år växt till en av de mest respekterade tillverkarna i branschen. Idag finns modeller från prisvärd instegsnivå till high-end klass med den hyllade Magellan-serien som kronan på verket.

Företaget grundades av Renaud de Vergnette, som skilde sig från dåtidens tillverkare genom att ha en tydlig vision att återskapa den livekänsla som han upplevde på konserter, samtidigt var han mån om att högtalaren skulle ha en snygg design och finish. Dessa ledord följs än i dag hos tillverkaren och de uppskattas för dess engagerande ljudkaraktär samt vackra utseende.

Produkterna idag har blivit mycket populära i Sverige och internationellt kom en höjdpunkt där Borea-serien valdes ut till bästa produkt och fick EISA-awards, där 23 länders Hifi-journalister valt favoritprodukter som lanserats under det gångna året.

Triangle är en av få högtalartillverkare som själva tar fram sina element i egna lokaler i Frankrike, för de högsta serierna handtillverkas de i Soissons, mellan Champagne-distriktet och Paris. Att äga en högtalare i Signature eller Magellan-serien är verkligen en investering för livet då det är en högtalare som det är svårt att slita sig ifrån.

Franskt hantverk
Två exklusiva och limiterade jubileumsmodeller

För att fira sitt jubileum har Triangle tagit fram limiterade och exklusiva specialversioner av två av de mest ikoniska högtalare de någonsin producerat; Comète och Antal. Högtalarna är helt omarbetade från grunden där inget lämnats åt slumpen för att kunna leverera det härliga och engagerande ljud som Triangle gjort sig kända för världen över.

ANTAL 40th

Jublieumsmodellen av Antal använder sig av en magnesium dome diskant som anodiserats i läcker rose gold och utvecklats speciellt för de två 40th Anniversary modellerna.

Högtalaren har bestyckats med dubbla baselement där inspirationen hämtats från flaggskeppet Australe i Esprit-serien för att kunna leverera ett härligt driv även i de lägsta frekvenserna

Mellanregistret levererar på klassiskt Trianglemanér det detaljrika och klara ljudet med den härliga närvaron som Triangle gjort sig kända för.

Antal 40th Anniversary har dubbla högtalaranslutningar vilket gör det möjligt att både använda bi-wire och bi-amping från din förstärkare/slutsteg.
COMÈTE 40th

Den andra ikoniska modellen från Triangle, stativhögtalaren Comète, har hämtat mycket av tekniken från storebror Antal.

Den nya magnesiumdiskanten, som anodiserats i rose gold, ger en härlig detaljrikedom med hög upplösning och närvaro.

Bas/mellanregistret i Comète är gjort av naturligt celluslosapapper som fått en speciellt anpassad motor och upphängning för att kunna återge ett bredare spektrum av musiken.

Comète fungerar bra placerad på en hylla eller bänk men kommer bäst till sin rätt på de dedikerade stativen S04 40th Anniversary


Tidlös design med kompromisslösa material

De två 40th Anniversarymodellerna är hantverk på högsta nivå med speciellt utvalda material och tekniker som hämtas från Triangles flaggskeppsserier Signature och Magellan.

Kabinetten i HDF (High Density Fibreboard) och den optimerade interna uppstagningen av högtalarna ger en stum låda utan påverkbar färgning av ljudet. Utanför HDF:n har äkta fanér använts för att ytterligare förstärka exklusiviteten hos jubileumsmodellerna.Lyxigt trä och anodiserad aluminium i rose gold

40th Anniversarymodellerna har fått för dessa jubileumsmodeller två exklusiva finishar för att framhäva dess exklusivitet: Santos Rosewood i högglanslack som ger ett härligt djup till träets ådring samt den skandinaviskt inspirerade Blond Sycamore som lackats med ett lager matt lack för att skydda ytfinishen och framhäva träets naturliga egenskaper.

På flera utvalda platser som Triangles unika diskant, elementens trimringar, anslutningspanelen på baksidan, högtalarens spikefötter samt den speciella plaketten med 40th Anniversary märkningen, har man använt sig av diskreta och lyxiga detaljer i rose gold för att markera att detta verkligen rör sig om en speciell och exklusiv modell.Speciellt framtagna element

TZ2520MG, hornladdad diskant

Jubileumsmodellerna Antal och Comète använder sig av en hornladdad TZ2520MG magnesium dome diskant som ytbehandlats i rose gold och utvecklats speciellt för de två 40th Anniversary modellerna.

Diskanten har hög känslighet med minimal distortion och utmärkt riktingsverkan. Valet av magnesium beror på materialets önskvärda egenskaper som ett lätt och styvt material.

Domen är speciellt designad för att ge support till talspolen vilket ger en jämn och homogen placering.
Mellanregistret

Ända sedan starten av Triangles högtalarproduktion har de använt sig av pappersmembran för sina mellanregister. Fördelarna med detta material är dess egenskaper att återge röster levande och med precision.

Mellanregistret som används i 40th Anniversary är nyutvecklat och tillverkas av ett till 100 procent naturligt cellulosa pappersmembran, ett fibermaterial utan ytbehandling vilket förhindrar färgning av ljudet, för att på klassiskt Trianglemanér återge röster på ett precist och levande sätt för att verkligen få till den härliga närvaron som Triangle gjort sig kända för.

Själva profilen på konen har fått en ny form för att förbättra frekvensresponsen i framförallt de lägre frekvenserna. Detta ger en mer linjär signal vilket minskar behovet av extra filterkomponenter som kan inverka negativt på ljudet.


Baselementen

Högtalarna i 40th Anniversary har bestyckats med nya baselement där inspirationen hämtats från flaggskeppet Australe i Esprit-serien för att kunna leverera ett härligt driv med hög musikalitet även i de lägsta frekvenserna.

Det extremt styva materialet är en unik blandning av två typer av pappersmassa och lin som kombinerats med kolfiber för att minimera distortion trots det långslagiga elementet. Elementet har en överdimensionerad driver för att ge utmärkt kontroll och skärpa även när det spelas på för fullt.


Kablage och filter

Internt har högtalaren uppdaterats med kablage som hämtat inspiration från Signature-serien. Det kombinerar två avskärmade kopparledare med extremt låg syrehalt (OFC) för bästa möjliga signalöverföring och bibehåller tonartens korrekthet. Vidare har kabeln isolerats med en skärm av PVC för att förhindra elektromagnetiska störningar.

Exklusiva högtalarterminaler

Högtalarterminalerna i 40th Anniversary är tillverkade i aluminium som anodiserats i den snygga finishen rose gold. Anslutningarna sväljer kablar med upp till 5 mm diameter och hanterar banankontakter där möjligheten finns att låsa kontakten för bästa kontakt.

Antal 40th Anniversary har dubbla högtalaranslutningar vilket gör det möjligt att både använda bi-wire och bi-amping från din förstärkare/slutsteg.


Spikes och dedikerade högtalarstativ

Högtalarna i 40th Anniversaryserien levereras med ett tillbehörskit för att optimera dess placering mot lyssningspostionen.

Kitet består av två set av akustiskt avkopplande spikes: ett med höjdjusterbara spikes i rose gold för dig som placerar högtalarna på t.ex en matta eller oömt golv samt ett kit med gummifötter för dig som vill skydda din parkett. Genom att använda spikes eller gummitassar får du en bättre avkoppling mot underlaget vilket minskar oönskade vibrationer och förbättrar lyssningsupplevelsen.

Till Comète kan du även köpa till de speciellt framtagna stativen S04 40th Anniversary. Högtalarna kan skruvas fast i stativet för bättre stabilitet och avkopplingen mot underlaget görs då i bottenplattan, där du kan använda de snygga höjdjusterbara aluminiumspikesen som anodiserats i rose gold eller, om underlaget inte gillar vassa spikes, gummitassarna som även de medföljer.