Din kundvagn är tom

Monitor Audio Bronze 6G serien

bild till Monitor Audio Bronze 6G serien

Här tittar vi närmare på Monitor Audios hyllade och i många fall testvinnande Bronze-serie av högtalare. En serie som lanserades under 2020 och som innehåller stativhögtalare, golvhögtalare, centerhögtalare, subwoofer samt Atmoshögtalare.

Monitor Audio Bronze

Bronze-serien är en anrik serie av populära högtalare från Monitor Audio, den första generationen lanserades 2006 och ansågs vara en referens för instegsnivån till Hifi-högtalare. Under 2020 lanseras så den 6e generationen av Bronze-serien. Sin vana trogen har Monitor Audio utnyttjat forskning och framsteg från framtagning av högre nivåer av deras serier, som Silver, Gold eller Platinum-serierna och använt erfarenheter för detta till denna nya Bronze-serie.

Bronze seriens diskant


För diskanten till Bronze serien så har Monitor Audio tagit fram en speciell waveguide, som de kallar Uniform Dispersion Waveguide, detta innebär att diskantljudet sprids på ett bättre sätt i rummet, vilket ger en bredare lyssningsarea där man får bra ljud. Timingen blir även bättre då diskanten flyttas bak i kabinettet och hamnar mer i linje med bas och mellanregisterelement. Tack vare den ökade effektiviteten så kan delningsfiltret ställas till en lägre frekvens vilket speciellt hjälper Monitor Audio Bronze 100 6G och Monitor Audio Bronze 500 6G vilka har 8 tums mid-bas-element.Diskanten skyddas av ett riktigt läckert metallskydd med utfräst mönster. Diskanten i Bronze-serien är en C-CAM Gold Dome, diskant och är ett exempel på där man utnyttjar utveckling från de högre serierna. C-CAM Gold Dome-diskanten är välkänd för sin detaljrikedom och lena ljud för de höga tonerna. En diskant som verkligen gör det roligt att lyssna på både modern och klassisk musik.

Bronze seriens bas och mellanregister


C-CAM elementen har utvecklats ytterligare och försetts med en ny teknik (DCM) som ger möjligheten till ett djupare och mer fylligt ljud samtidigt som man får ren och precis presentation. För att de ska arbeta lätt så sitter det en HIVE II port på högtalarna som är utformad för att inte ge något portljud. I utvecklingen av de nya elementen så användes Finita Elementmetoden för att optimera den akustiska designen.Riktigt läckert designad högtalare


Bronze-serien följer det nya formspråket från Monitor Audio, vilka även kan hittas i Gold och Silver-serien. En modern och stilren europeisk design som går hem hos våra kunder. Det finns flera utföranden vilket gör det lätt att välja en färg som passar ditt hem. Denna ack så viktiga parameter är en av orsakerna till att Bronze-serien blivit en av våra populäraste högtalarserier.

Bronze högtalare vinner tester

Golvhögtalare i Bronze-serien
Stativ och Atmos surroundhögtalare i Bronze-serien
Subwoofer och färdiga högtalarpaket i Bronze-serien


318770