Din kundvagn är tom

 

Klipsch Reference Premiere (RP) ny högtalarserie 2018

bild till Klipsch Reference Premiere (RP) ny högtalarserie 2018

Klipsch lanserar i september 2018 sin nya Reference Premiere-serie och här går vi igenom lite av nyheterna och förändringarna jämfört med den gamla Reference Premiere (RP). Reference Premiere förkortas i produktnamnet till RP, till exempel RP-8000F

Reference Premiere


En av nyheterna är att modellprogrammet utökas väsentligt, nu hittar du hela 16 olika högtalarmodeller i Premiere-serien vilket gör att du bör hitta en som passar just ditt behov. I övrigt ser vi en ny ventilerad diskant som skall förbättra de övre registren med ett klarare ljud. På den kosmetiska sidan ser vi en ny finish, nya trimringar runt elementen samt nya gjutna aluminiumfötter som både ger ett snyggt utseende och gör att högtalaren står stabilt på golvet och med minskad resonans jämfört med tidigare. Modellerna kommer finnas initialt i två utföranden, Ebony = Svart samt valnöt, lite längre fram kommer även högpolerad svart pianolack.


Massor med modellerI den nya Reference Premiere-serien hittar vi som tidigare nämnts 16 olika modeller. Allt från golvhögtalare med inbyggd Atmos-kanal, till fyra nya golvmodeller och fem centerhögtalare. Då har vi inte ens räknat de två nya subwoofers som lanseras på samma gång. Största golvhögtalaren heter Klipsch RP-8000F.Ny diskantDen nya diskanten är av ventilerad typ vilket minskar stående vågor bakom membranet vilket ska ge ett jämnare frekvenssvar i det övre registret.

Diskantmembranet är tillverkat av titan vilket ger det låg vikt men hög vridstyvhet.

Upphängningen är av LTS-typ vilket är en teknik som Klipsch tagit fram som ska ge lägre distortion.

Magneten sitter i en keramiskt hölje vilket skärmar av det på ett eftektivt sätt.
Tractrix port och dubbla terminalerPå Reference Premiere-serien får du till skillnad från vanliga Reference dubbla terminaler, så att du kan bi-wirera eller bi-ampa din högtalare genom att ansluta direkt mot Högfrekventa registret och det lågfrekventa.

Tractrix porten har en geometrisk design som skapar ett bättre luftflöde med mindre distortion och turbulens för de lägre registren.