Din kundvagn är tom

Hembio SM 2016 Avgjort

2016-12-08

Hembio-SM 2016 blev en giganternas kamp då de bästa biobyggarna gjorde upp om titeln. Efter en tuff juryomgång står det klart att Niclas Lindström trots hård konkurrens från Ylva Rengart försvarar sin titel från i fjol. Anders Persson från Brastad tog tredjeplatsen.Ylvas maskinpark starkare
Vid bedömningen av maskinparken drar Ylva Rengart det längsta strået, mycket beroende på att hon har stöd för de senaste formaten med sin Ultra HD-projektor. Både Ylva och Niclas har en rejäl uppsättning basar och högtalare och buttkickers. Anders Persson har en otroligt fin bio men tekniskt ligger den inte på riktigt samma nivå som de två andra finalisterna.


Seriösa byggen


De tre finalisterna har alla mycket seriösa biosalonger både när det kommer till utseende, materialval och teknisk nivå. Man ser att det krävts hundratals timmar av planering och konstruktion för att uppnå resultatet. Men det starkaste bidraget står ut när man synar biograferna i sömmarna.

Helhetsbedömningen
Niclas Lindström tar guldet i Hembio-SM med en nästan vansinnig nivå på detaljerna i rummet, vilket är otroligt eftersom det rör sig om en biograf som byggts helt på egen hand. Från akustik till inredning är hans biograf genomtänkt hela vägen och allt är dolt och rent. Samtidigt har han en minst sagt imponerande maskinpark.

Priser Hembio-SM 2016

Utöver äran och ett elegant diplom belönas årets vinnare med:

1:a plats - presentkort på 20.000:- hos Hembiobutiken.
2:a plats - Great Northern Popcorn All Star-popcornmaskin, ett 24-pack med popcorn, ett kryddpaket och popcornbägare. Värde över 6.000:-
3:e plats - Great Northern Popcorn Matinee Movie Popper Bänk, ett 24-pack med popcorn samt popcornbägare. Värde över 4.700:-

Om Hembio-SM
Tävlingen arrangeras av Hembiobutiken i ett led att öka medvetandet kring alla de människor som lever för sitt hembiointresse och ge dem en vinstchans och en plattform att dela intresset med andra likasinnade.


Hembiobutiken startades 2001 av Mattias Björnberg och hans kollega Perra Sandström som drömde om att kunna leva på sitt stora intresse. Idag har Hembiobutiken en välsorterad webbutik och två fysiska butiker i Göteborg och Stockholm. Hembiobutiken har utsetts till årets e-handlare 2016, 2015, 2013, 2012, 2011, 2010, 2007 och 2006.


För mer info och bilder, kontakta:

Hembiobutiken
Mattias Björnberg, VD
031-456 031
[email protected]

www.hembiosm.se

www.hembiobutiken.se

Bilaga: JURYNS BEDÖMNING

I år har det varit extra svårt att välja en vinnare. Det har varit ett väldigt tajt race och alla tre finalisterna har väldigt fina biografer. I slutändan stod juryns val mellan Ylva som vann Hembio-SM 2014 och Niclas som vann 2015.


Några utdrag ur bedömningen:


Maskinpark: Ylva
Niclas har högtalare och basar som går djupare, Ylva har fler högtalare (men lika många kanaler). Ylva har Ultra HD projektor och spelare där Niclas har Full-HD. Niclas har kraftfulla slutsteg som driver ljudet och ett Anthem försteg medan Ylva har en fin surroundförstärkare från Integra. Båda har buttkickers. Det finns ingen tvekan om att båda anläggningarna är extremt seriösa.I slutändan anser vi att Ylva har en fördel genom att hon har stöd för Ultra HD. Anders har en otroligt fin bio med en projektor som har svärta i toppnivå, fullregister framtill och både Oppo och Marantz i teknikhörnan- men tekniskt ligger den inte på riktigt samma nivå som de två andra finalisterna.

Biodesign: Niclas
Niclas har byggt sidoväggarna i biorummet i vågor och har lutande undertak för att förbättra akustiken. Väggarna är klädda i matta för att dämpa reflexer. Den eldrivna ridån kan också användas för maskning vid olika bildformat. Alla högtalare och kablar är stilrent dolda. Men det är först när man börjar syna sömmarna som man inser vilket jobb som ligger bakom den här biografen. Alla detaljerna är perfekt utförda ända ner till belysningen under upphöjningen för andra raden.

Ylva har scenmoltontyg på väggarna och diffusorer utplacerade på lämpliga platser, högtalarna är svarta och syns inte mycket mot väggarna. Utöver flera bekväma biofåtöljer finns även en massagestol och en gamingstol. Golvet är täckt i röd heltäckningsmatta som både är stilren och hjälper till med ljudet. I taket sitter en stjärnhimmel. En riktigt fin biogrotta som klår de flesta.

Anders har ett riktigt stilrent och härligt biorum som vi alla skulle vara glada över att ha hemma! Vi älskar hur bakväggen, bakre skärmen och teknikhörnan smälter in sömlöst i rummets design och hur väl rummet är ljus- och ljudbehandlat.


Helhetsintryck: Niclas

Jämför vi alla biografer blir det tydligt att en av dem verkligen känns som en professionell bio. Trots avsaknaden av 4K har Niclas en väldigt hög nivå på sin maskinpark. Därtill en nästan vansinnig nivå på detaljerna i rummet. Det är nästan svårt att tro att vi ändå pratar om en biograf som byggts på egen hand. Från akustik till inredning är den här biografen genomtänkt hela vägen och allt är dolt och rent.

Ylva har ett avancerat biorum med riktigt häftig teknik, vare sig man ska spela eller se på film. Ambitionsnivån är väldigt hög i det här rummet, men ser man på inredning, detaljnivå och finish anser Juryn att Niclas ligger steget före.

Anders har ett stilrent biorum som både ljuskontrollerat och ljudbehandlat och en bra maskinpark därtill. Det finns ingen tvekan om att det här är ett rum där man verkligen kan njuta av film och musik! Jämfört med Niclas och Ylva är den dock inte riktigt redo för att ta ledningen ännu.


Skrivet av Harald 2016-12-08


Visad 12.813 gånger

Kommentarer till Hembio SM 2016 Avgjort


Anders

2016-12-08 - 00:15:38

Grattis Niclas till segern ,grymt fint biobygge!! Mvh Anders


Patrik

2016-12-08 - 00:16:10

Hej! Vad har vinnaren för maskinpark? Vore kul att veta! Mvh Patrik


Niclas

2016-12-08 - 00:16:40

Tack så otroligt mycket, sitter här och läser med tårar i ögonen glädje. Det känns helt otroligt roligt. Stort tack till alla som röstat och hembiobutiken som lagt ner mycket tid och pengar på att få till denna tävling. Givetvis även till min förstående fru.. Stort grattis till alla andra bidrag otroligt fina byggen det oxå. Nu får det bli en uppgradering på projektorsidan. Mvh Niclas på biobygget.se


Rickard Möller

2016-12-08 - 00:17:13

Bra kämpat alla finalister! Stort grattis till vinsten Niclas


Per Liljeros

2016-12-08 - 00:19:08

Stort grattis Niclas till ett grymt bygge och även till er övriga deltagare oxå!!!