Din kundvagn är tom

Hembiobutiken hos Salming

2014-03-31

Fredagen den 28 mars öppnade Salming sin första Running Store i Sisjön. Hembiobutiken hade det stora nöjet att leverera ljud och bild i form av Sonabs unika ljudsystem för butiker och en superläcker 84 tums Ultra-HDTV från LG.Det blev en invigning av klass med After Work tema, fast istället för öl och vin så blev det vitamindrycker, skön musik, uppvisningar och tävlingar. Givetvis var hockeylegenden Börje Salming själv på plats.

Salming Running Store har en ny approach som går ut på att hitta den mest naturliga löparstilen för just dig. De hjälper dig att utnyttja hela din kropps anatomi för minimal energiförlust och färre skador. Butiken erbjuder en avancerad helkropps löpanalys som visar hur resten av din kropp påverkas när du löper för att hitta den optimala löparstilen. Salming Running Store är en del av Salming Sports som ingår i Libro-koncernen.
Salmingrunning.com …

Vi på Hembiobutiken fick förfrågan om vi hade ett ljudsystem som motsvarade deras behov samt en jättestor TV att ha bakom kassan. De ville ha ett system som ger bra ljud i hela butiken, som är ca 100 m², utan att störa men som man även skall kunna spela högt på om man vill. Det skall även smälta in med resten av inredningen och vara estetiskt tilltalande. Vi presenterade två ljudsystem, ett traditionellt med inbyggnadshögtalare och kabeldragning samt Sonab System 9 trådlösa ljudsystem för butiker. Valet av TV var relativt enkelt då LG:s 84 tums LM960W är relativt ensam i klassen med sin suveräna Ultra-HD panel och enorma storlek. Det är svårt att inte bli imponerad av den när man kommer in i butiken.

Valet av ljud föll på Sonabsystemet vilket inte heller var det billigaste men totalkostnaden blev inte högre då man slipper arbetskostnad för kabeldragning och inbyggnad. Sonab Systemet går otroligt snabbt och lätt att installera så installationskostnaden blir väldigt låg. Kravet att det inte skulle störa kunder löses genom att systemet delas upp i volymzoner, en zon för varje högtalare vilket gör att man kan ha högre volym i exempelvis entrén och lägre där kassan är. Det är också fantastiskt bra spridning av ljudet så det låter bra även vid låg volym. Högtalarna sätts upp på samma skenor som spotlights i butiken vilket gör att de blir en naturlig del i inredningen samt extremt lätt att flytta om man vill bygga om i butiken. De ljudprodukter som vi har levererat är 4 trådlösa högtalare, en trådlös subwoofer och styrutrustning från Sonab.

Mer om Ljudsystemet kan man läsa här…

Fördelar med Sonab system 9:
- Användande av existerande 3-fas skenor för ström ger enastående flexibilitet och mångsidighet.
- Smälter in osynligt i en butiksmiljö.
- Minimal installationskostnad utan kostsam kabeldragning och enkelt handhavande.
- Premium trådlös ljudkvalitét.
- Volym och zoner, låt musiken spelas på olika volym i olika områden.
- Felsäkert och framtidssäkert med både trådlös och trådat alternativ.
- Lätt att montera ned vid ombyggnation.

Börje Salming

Salming räknas till en av de främsta svenska ishockeyspelarna genom tiderna. Förutom 46 landskamper, 2 SM-guld och ett stort antal utmärkelser så spelade han hela 17 år i NHL. Han värvades till Toronto Maple Leafs redan år 1973 och räknas till en av pionjärerna bland europeiska Hockeyspelare i Nordamerika. Salming blev 1996 som förste svensken invald i Hockey Hall of Fame, vilket bara ett fåtal personer som har varit betydelsefulla för ishockeyns utveckling blir.


Skrivet av Johannes 2014-03-31


Visad 4.070 gånger

Kommentarer till Hembiobutiken hos Salming


Ulf Berggren

2014-03-31 - 00:11:50

Bra jobbat, det låter tokbra