Din kundvagn är tom

Synology NAS

2013-02-08

Nu utökar vi sortimentet för att kunna erbjuda våra kunder kompletta multimedia-lösningar! Med Synologys NAS:ar kan du lagra all din media på en lättillgänglig enhet på nätverket och streama till din smart-tv, mediaspelare, läsplatta eller mobiltelefon!Har du någon gång önskat att du slapp springa och hämta USB-stickan för att visa släkten dina foton och filmer eller känt att det hade varit skönt att ha alla dina CD-skivor tillgängliga i CD-spelaren samtidigt? En NAS från Synology löser allt det och mycket mer.

NAS
NAS står för Network Attached Storage, vilket enkelt beskrivet är en nätverksansluten hårddisk. De flesta modellerna idag är i princip enklare datorer som kan utföra en stor mängd funktioner och samarbeta med de andra enheterna i ditt nätverk.

De kan bland annat dela ut filmer, musik och foton till din TV, mediaspelare, läsplatta eller mobiltelefon. De fungerar med nästan alla enheter och kan dela ut till såväl Apple-, Windows som Android-enheter. Ifall du behöver ladda ner filer medan datorn är avstängd har den det täckt med en inbyggt torrentklient. De kan också fungera som en backup för viktiga filer på dina datorer och kolla nätverket efter virus.

En NAS styrs vanligtvis genom att du loggar in på en webbsida via din vanliga webbläsare och kan där konfigureras efter dina önskemål. De är gjorda för att vara lätta att komma igång med, men vill du komma åt mer avancera funktioner så är de ändå inte lika lättanvända som en extern hårddisk och kräver datorvana och ofta god engelska (DSM, operativet, kan köras på svenska).

Strömförsörjning och ljudnivå
En stor fördel med en NAS gentemot att konfigurera en dator som backup-lösning är att de drar mycket mindre ström och dessutom kan gå in i viloläge och själva starta upp när de får en förfrågan. De har också väldigt låg ljudnivå till skillnad mot de flesta datorer och kopplas heller inte till skärm och tangentbord vilket gör dem enkla att gömma undan.

Mediadelning
Synologys NAS:ar kan dela ut alla de stora filformaten såsom mkv, divx, avi och mp3. På de större modellerna som DS412+ kan de även konvertera om filformatet i realtid så att de skickar en signal som din mediaspelare kan ta emot med hjälp av Plex Media Server som är gratis att ladda ner. Plex har även en app för tex Samsungs Smart TVs så att du enkelt kan bläddra igenom dina bibliotek på NAS:en med fjärrkontrollen.

Kompatibla hårddiskar
Om du kopplar in flera hårddiskar får du högre läshastighet, större kapacitet och mer säkerhet (om du speglar diskarna). Men du kan också börja med en hårddisk och sedan expandera till flera.

Här finns en lista på hårddiskar som är kompatibla med Synlogys enheter och den uppdateras löpande.

Synology
Företaget startades år 2000 med målet att skapa lättanvända och kostnadseffektiva backup-enheter för hem och företag och arbetar exklusivt med nätverkslagring och övervakning. De erbjuder säkra, centraliserade system som kan användas med de flesta plattformar.

2004 lanserades deras första NAS tillsammans deras egna operativsystem Diskstation Manager (DSM). Sedan dess har de blivit en av de absolut största aktörerna på marknaden för nätverkslagring med ett rykte för kvalitet och stort stöd för tredjeparts applikationer.

Vårt sortiment av Synology NAS:ar…


Skrivet av Harald 2013-02-08


Visad 7.511 gånger

Kommentarer till Synology NAS


Hembiobutiken - Perra

2013-02-08 - 00:11:15

Jag har kört en NAS från Synology (212+) i ca 1 år och är väldigt nöjd. Inga problem med varken hård- eller mjukvara. Rekommenderas!