Din kundvagn är tom

Viaplay i Panasonic TV

2012-07-20

Vi har precis fått information om att Viaplay nu finns tillgängligt som en applikation i Panasonics TV-apparater med Smart VIERA. Utöver de modeller som nämns nedan borde det även fungera på tidigare modeller med Smart VIERA. (Skriv gärna en kommentar om du installerar appen på en äldre modell.)Nedan är pressreleasen från Panasonic:


Molnet av webbaserad underhållning i Panasonics Viera-skärmar växer. Nu utrustas de nya modellerna med en applikation som ger tillgång till Viaplays video on-demand-tjänst med ett stort utbud av filmer, TV-serier och gigantiska sportevenemang – direkt i TV-skärmen.

I samband med att Viaplay lanseras på bred front kommer nu alltså tjänsten att finnas tillgänglig som en förvald applikation direkt under underhållningsportalen Smart VIERA. Det innebär bland annat att man får tillgång till ett stort utbud av filmer och program utan att behöva hyra eller ladda ner.

Med de senaste Viera-skärmarna öppnar Panasonic fullt ut för att använda TV-skärmen lika mycket för internettjänster som traditionell TV. Det är framförallt den cloudbaserade internetportalen Smart VIERA som öppnar alla dörrar för att integrera underhållningen.

Här finns till exempel en öppen webbläsare* vilket innebär att det går att surfa på internet ungefär som med en dator. En annan ny funktion är möjligheten att vara uppkopplad till Facebook, Twitter eller Skype parallellt med att man följer ett TV-program. Samt en lång rad smarta och praktiska funktioner som gör TV-underhållningen komplett.

Viera-sortimentet är bredare än någonsin. LED-skärmarna, som nu kommer i storlekar upp till 65 tum, utmanar hela marknaden med energisnåla designmodeller och suverän bildteknik. För de verkliga finsmakarna gäller främst plasmaskärmarna med Panasonics erkända bildteknik. De flesta är förstås utrustade med Smart VIERA**.


*Stöd för HTML5 och flash beroende på modell.

**Gäller plasmaskärmar i modellserierna VT50, GT50, ST50 och UT50 samt
LED-skärmar i modellserierna WT50, DT50, ET50, ET5 och E5.


Skrivet av Perra 2012-07-20


Visad 5.713 gånger

Kommentarer till Viaplay i Panasonic TV


Bengt Almgren

2012-07-27 - 00:18:34

Enligt Panasonic så går det inte att erhålla detta på äldre årgångar med viera connect.Fungerar inte på min VT20E, 3D skärm från 2010. Om uppdatering kommer till dessa vet man inte i dag.


Patrik - Hembiobutiken

2012-07-30 - 00:91:44

Hej Bengt! VT20 hade nog inte lika välutvecklat Smart Viera-gränssnitt som VT30 och senare modeller så därför funkar inte Viaplay. Vi tackar för ditt inlägg och återkom gärna om det skulle dyka upp nåt!


Uffe Gustafsson

2014-10-12 - 00:12:37

Valde länge när jag skulle byta tv. Ett av kraven var att viaplay-appen skulle finnas. Hittade en tv jag gillade och köpte den 14 januari i år. En Panasonic TXL 47ET60Y. Funkade kanon med appar men nu i oktober har viaplay utgått. Känns inte så kul. Finns det någon lösning? Verkar vara nån mjulvara som behövs uppdateras.


Harald - Hembiobutiken

2014-10-13 - 00:10:06

Hejsan Uffe! Om du mejlar oss dina uppgifter och ordernummer på [email protected] så ska vi se hur vi kan hjälpa dig! :) Mvh Harald


Benny Börjesson

2015-01-14 - 00:16:11

Köpte en 60 tum Panasonic 2014 trots att den var dyrare än övriga men ansåg att den hade bättre kvalitet än övriga och hade Viaplay app. Men nu har Viaplay appen slutat att fungera och det går inta att gå in vía webbläsaren heller. Vad gör man nu då. Känner sig lurad då Viaplay inte går att titta på.