Din kundvagn är tom

Cantonfabriken

2011-05-18

I veckan hade vi på Hembiobutiken förmånen att få åka till Cantons fabriker i Tyskland och kolla hur produktion och utveckling går till. Då vi har sålt Canton i många år och verkligen gillar hela deras produktlinje, från Movie paketen till Reference serien är det här något vi har sett fram emot under en lång tid.Några mil upp i bergen utanför Frankfurt ligger huvudkontoret och den tyska fabriken. Då Sverige är Cantons största exportland hade de flaggat lagom till vår ankomst.

Vår guide under dagen var grundaren av Canton, Gunther Seitz, som med sin kunskap och sitt glada humör outröttligt visade oss runt och svarade på alla frågor.

I det här rummet stod alla aktuella modeller ur Cantons högtalarserie. Här radade man upp prototyper för att säkerställa att de hade samma karaktär i utseende och ljudkaraktär. De var även noggranna med att ställa frågor till oss om vad vi trodde om eventuellt kommande produkter.

Nya modeller ritas upp i datorn innan de sätter ihop den första prototypen.

Cantons chefskonstruktör Frank berättade om hur de testar högtalarna i det här rummet, som för övrigt kändes som att komma in i ett vakuum, innan de tweakas i det vanliga lyssningsrummet för att passa i mer normala rum.

Alla högtalare mättes upp innan de var godkända för packning. Fram tills var det också genomgående noggrann kvalitetskontroll.

Element i mängder som man normalt bara ser av muffins på ett bageri. Canton hade generellt väldigt mycket delar på lager för att kunna möta en ökad efterfrågan.

Vi fick montera varsitt par högtalare från färdiga delar till montering, testning, märkning och packning. Första steget var att montera högtalarterminaler, delningsfilter och sätta in dämpull.

Nästa steg var att löda fast elementen.

Efter det skulle elementen skruvas fast i kabinettet.

När högtalarna var färdigmonterade testades de med en rad olika mätningar.

Här är högtalarna vi monterade färdigpackade. Nu vet jag vad ni tänker, men ni behöver inte vara oroliga, ni riskerar inte att få några av dessa skickade till er ;)

Vi har också glädjen att berätta att det äntligen kommer en center i Reference-serien. Vi hade nöjet att lyssna på den tillsammans med Canton Reference 1.2 och den överträffade våra förväntningar, en riktig best till center. Den kommer att premiärvisas om en vecka.

Slutligen vill vi tacka Canseda som gjorde den här resan möjlig och Canton för deras inspirerande tillverkning och strålande produkter.


Skrivet av Daniel 2011-05-18


Visad 5.390 gånger

Kommentarer till Cantonfabriken


Magnus

2011-07-25 - 00:17:16

Otroligt intressant besök,är lite avsjuk,canton har varit mitt högtalarmärke sedan 80 talet.