Din kundvagn är tom

Trådlösa högtalare från Q Acoustics

2020-10-13

De brittiska ljudexperterna Q Acoustics släpper trådlösa högtalare med omfattande streaming- och anslutningsstöd.

Q Acoustics

Q Acoustics har länge varit kända för att tillverka högkvalitativa högtalare i en prisklass som tilltalat många. För ett par år sedan lanserades de fina golv- respektive stativhögtalarna i Concept-serien som tog väl emot av både fackpress och kunder. Detta var lite ny mark för engelsmännen då man siktade ganska högt med en prislapp som var betydligt mycket högre än vad deras kunder varit vana vid. Att satsningen lyckats fick de bevis på 2017-2018 då organisationen EISA utsåg Conecept 500 till årets bästa högtalare!

Aktiva högtalare med unik design

Nu lanseras Q Acoustics första aktiva högtalare och man har inte sparat på krutet, vare sig det gäller elementbestyckning, byggkvalitet eller streamingstöd. Först ut är stativhögtalaren Q Active 200 som precis som sitt referenssyskon Concept 300 kan placeras på ett par ursnygga golvstativ.Konstruktion och design

Q Active har en unik design med sina BMR (Balanced Mode Radiators) element placerade asymmetriskt på fronten. Anledningen till detta är att de ger en suverän ljudkvalitet över hela lyssningsområdet och inte i en snäv sweet spot som många konventionella element kan ge. För ytterligare anpassning till ditt rum kan du välja att ha högtalarna med BMR placerade antingen på in- eller utsidan, en switch på baksidan ser till att stereoinformationen alltid hamnar där den skall vara.

För att få till basresponsen så bra som möjligt har Q Acoustics använt sig av en Wave Guide som sitter direkt bakom själva elementet vilket ger total kontroll över högtalarnas basåtergivning, oavsett hur de placeras i rummet.

En switch på baksidan gör att du kan ställa in högtalarnas placering i förhållande till rummet; nära bakväggen, i ett hörn eller helt fristående. Detta tillsammans med Wave Guiden låter Q Active "finjustera" de lägsta frekvenserna för att alltid få en optimal ljudupplevelse.

Omfattande streamingstöd

Q Acoustics har valt flera olika streaminglösningar för att få till en så flexibel plattform som möjligt för att tilltala de flesta användare. Q Active Control Hub har stöd för Chromecast, Apple AirPlay 2, Bluetooth, UPnP, Spotify Connect samt är ROON Ready. Välj och vraka mellan hundratals olika streamingtjänster på nätet och streama dom enkelt från din telefon, surfplatta eller dator. Tjänster som Tidal, Deezer, Apple Music, internetradio och mycket annat är endast en (eller ett par) knapptryckningar bort.

I videon nedanför presenterar Q Acoustics själva Q Active högtalarna, en sevärd video som på ett enkelt sätt förklarar hur de fungerar.

Skrivet av Erikwelin 2020-10-13


Visad 361 gånger