Din kundvagn är tom

Hembiobutiken lanserar nytt ljudformat!

2020-03-24

Med många år i branschen och ett starkt varumärke tar nu Hembiobutiken nästa stora steg framåt. Tillsammans med legendariska producenten PA Hansson och flera stora tillverkare presenterar de ljudformatet hbb.2020.

Till skillnad från tidigare ljudformat är hbb.2020 rakt igenom objektbaserat och samtliga kanaler kan konfigureras helt efter användarens önskemål. För att skapa en komplett ljudbubbla är det enda kravet att högtalarna placeras inom högst 35 graders vinkel från varandra.

- Det låter helt otroligt bra i alla tester vi genomfört. Och då pratar vi både om akustiskt bearbetade biorum såväl som vardagsrum. Dagens förutsättningar med AI och datorsimuleringar med hög precision har revolutionerat hela processen för att ta fram avancerade dataset, säger PA Hansson.

Den stora fördelen med hbb.2020 är att du får mycket friare händer att placera högtalarna. De kan helt enkelt anpassas efter tillgängliga ytor. Placera en högtalare ovanför fönstret och den andra på en pall nere vid dörren - den automatiska kalibreringen kommer ändå att mäta alla avstånd och vinklar och sömlöst föra samman de olika ljudkällorna till en trovärdig bubbla runt dig.

Förstärkare med den här symbolen kommer fungera med det nya ljudformatet.


Systemet bygger på ett modultänk där du kan bygga ut systemet med fler högtalare allt eftersom. Hela vägen från tre högtalare upp till 20. I botten ligger en 23 år gammal algoritm ursprungligen skapad för broadcasting där man arbetade på att integrera vinylskivornas höga upplösning i sändningsutrustningen för radiostationer. Genom att anpassa stereokanalernas ljudvågor mot varandra fann man att scenen blev större, mer detaljerad och att kanalerna integrerades sömlöst, trots begränsningar i högtalarnas uppbyggnad och position.

Första produkten ut med den nya tekniken blir ett försteg med 20 balanserade utgångar, men enklare modeller med bland annat rca-kontakter följer enligt Harald Baltzer, marknadsföringsansvarig på Hembiobutiken.

- Det här är bara början på vad vår teknik är kapabel att göra. I ett första steg vill vi visa upp vad hbb.2020 klarar av på marknaden och då riktar vi in oss på high end, men snart kommer vi också kunna lansera produkter vid många fler prispunkter. Det här kommer bli grunden för folkhembion.

För mer info mailar du oss på [email protected]


Skrivet av Harald 2020-03-24


Visad 1.460 gånger