Din kundvagn är tom

Ljud och Bild testar Emotiva DR2 2-kanals slutsteg med toppresultat

2019-01-07

Tidningen Ljud och Bild har satt tänderna i Emotivas referensslutsteg XPA-DR2.

Nästan obegränsade effektresurser, våldsam dynamik – och så låter den bra!


Ljud och Bild ger Emotivas XPA-DR2 full pott i sitt omdöme och hyllar slutsteget rejält. Lite citat från testet:

" Den svarta bjässen håller högtalarna i ett järngrepp och serverar musikens impulser med en bekymmerslös våldsamhet som får slagverk och trummor att kännas som ömsinta smiskningar med en betongpåle. Och man sitter med skräckblandad förtjusning och väntar på pisksnärtarna och pukorna när Banditen Galopp läggs på skivspelaren.

Och både fruktan och förväntan infrias. Inte minst för att avsaknaden av kompression och ansträngning lockar en att vrida upp volymen lite högre än normalt. De flesta mindre starka förstärkare tvingas ge upp inför komplex musik på hög volym, men här kan man tryggt vrida upp och njuta av musiken med full konsertstyrka.

Slutats:
Även om priset placerar den i mellanklassen så befinner sig ljudkvaliteten på highend-nivå. Det är svårt att hitta någon annan förstärkare med den kombinationen och därför får den våra varmaste rekommendationer.
"

XPA-DR2 ingår i den senaste generationen av XPA-steg och har fullt balanserad uppbyggnad. I serien finns både 1, 2 och 3-kanalsvarianter för att passa alla behov. Läs gärna mer om slutstegen på produktsidorna:

Emotiva XPA-DR1
Emotiva XPA-DR2
Emotiva XPA-DR3

Läs hela testet här


Skrivet av Mattias 2019-01-07


Visad 1.476 gånger