Din kundvagn är tom

Nya Ultra HD-referensspelare från Pioneer och Panasonic

2018-09-05

Nya fina hi-end spelare för 4K från Pioneer och Panasonic!

Oppos bortfall från marknaden kommer lämna ett tomrum när man pratar hi-end Blurayspelare. Lagom till hösten lanserar därför både Pioneer och Panasonic varsin referensspelare för 4K Ultra HD Bluray. Precis som med Oppo har man valt att satsa stenhårt på exemplarisk byggkvalitet och bildbehandling, samt en välljudande analogdel så man ska kunna använda de som universalspelare för både högupplöst bild och ljud.

Pioneer UDP-LX500


Pioneer har en lång erfaranhet av att tillverka kvalitetsspelare. Bolagets DVD-spelare var en av marknadens bästa och har även producerat pålitliga Blurayspelare som den legendariska BDP-LX91 som släpptes 2008. Senaste UDP-LX500 är en vidareutveckling av BDP LX-spelarna som fanns för några år sen fast nu anpassade för 4K Ultra HD Bluray-formatet. Fördelen är att man får fler och bättre inställningar för HDR, riktigt fin DAC, stöd för HDR och Dolby Vision, samt Pioneers egna PQLS-teknik för att reducera bort jitter om man har en kompatibel Pioneer-receiver. Designen påminner om en pansarvagn med en stabil konstruktion anpassad för Ultra HD-formatets höghastighetsskivor. Vi har skyhöga förväntningar på Pioneer och tror stenhårt på att vi kommer se en ny kung på tronen inom kort.


Panasonic DP-UB9000


Panasonics flaggskeppsmodell utannonserades tidigt under 2018 och släpps nu äntligen under september/oktober. Panasonic var först ut på marknaden med Ultra HD Bluray-spelare och är den tillverkaren som släppt flest spelare på marknaden sen formatets release 2016. Det är däremot först nu som vi får en riktig hi-end maskin som kommer ge Pioneer en ordentlig match. Panasonic har lång erfarenhet inom film och broadcast med väldigt naturlig och korrekt färgåtergivning i sina produkter. Precis som Pioneer har Panasonic valt en rejäl byggkvalitet med front-och sidopaneler i aluminium, stålförstärkt basplatta och en strömförsörjning som är separerad mellan D/A-omvandlaren och de analoga utgångskretsarna. En mycket lovande apparat som dessutom fick utmärkelsen "Best Product 2018" i High-End UHD Blu-Ray Player-kategorin av branschorganisationen EISA. Panasonic har även störst HDR-stöd då man, utöver HDR10 och Dolby Vision, har HDR10+ som är ett nytt HDR-format utvecklat mellan Samsung och Panasonic för att konkurrera med Dolby Vision.


Vi på Hembiobutiken kommer utvärdera dessa skönheter närmare så fort de finns i lager. Spelarna kommer finnas för visning i både Frölunda och Sundbyberg senare under hösten där de kommer hårdtestas i våra butiker!


Skrivet av Patrik 2018-09-05


Visad 1.914 gånger