Din kundvagn är tom

Mörkläggning och dolda dukar

2016-06-22

Under sommarens ljusa månader älskar vi solen. Sol och bad, grillkvällar, picknickkorgar, men även tidpunkten för stora och viktiga sportevenemang. Dagsljuset letar sig in i vardagsrummet eller biohörnan och bländar den viktiga fotbollsmatchen eller avslutningen av Usain Bolts världsrekord på 100 meter.För att råda bot på detta har vi tagit in Drapers solskyddsprodukter. Ett effektivt och flexibelt sätt att antingen mörklägga rummet, eller få till en blänkkontroll samtidigt som man får ett behagligt klimat i rummet.

Mörkläggning
En mörkläggande väv från Draper används vanligtvis till rullgardiner i till exempel ett sovrum för att få bästa möjliga sömn, eller till ett biorum där man vill minimera störande ljusläckage. Solskyddsprodukterna måttbeställs efter dina önskemål vilket gör att man kan få en optimal mörkläggning eller solskydd som är anpassat för ditt rum med rätt väv. Dessa kan man även få motoriserade med styrning och fjärrkontroll. Mörkläggningen är fullt kompatibel med Euroscreens motoriserade dukar där man tex kan få en snygg lösning att mörkläggningen åker ner samtidigt som man firar ner duken och slår på projektorn.

Att tänka på:


  • Vad vill du använda ditt solskydd till? Är du endast ute efter blänkkontroll och att bibehålla ett behagligt klimat inomhus kan en screenväv vara perfekt för dig. Vill du få till en riktig biokänsla med totalt mörker, utan att för den sakens skull behöva inreda en fönsterlös källare eller vind, är det en mörkläggande väv du ska ha.

  • Det kan vara en bra idé att tänka på åt vilket väderstreck fönstret vetter åt. Ligger fönstret mot norrsidan och kanske mest används på förmiddagar kan det vara en bra idé att använda en relativt transparent väv, för att få in åtminstone lite ljus i rummet.

  • Vilken färg väven har påverkar också ljusdistributionen i rummet. En vit eller ljus väv, som inte är helt mörkläggande, reflekterar ljus i större grad än vad en mörkare väv gör.

Dolda dukinstallationer
Att installera ett riktigt hemmabiosystem behöver inte vara särskilt skrymmande, tack vare den utvecklade tekniken. Vill man använda rummet till annat än bioaktiviteter är det ibland önskvärt att diskret kunna gömma undan utrustningen när den inte används. En så kallad inbyggnadsduk är perfekt för dessa tillfällen. Kassetten är utformad för att installeras i ett tomrum ovanför innertaket, och passar de flesta tak så länge det finns utrymme att bygga in den i. Ytterligare en fördel med inbyggnadsdukar är att övrig inredning i rummet inte behöver anpassas. Det är bara att hissa ner duken när biomyset ska börja, för att sedan hissa upp den igen när du är färdig. Enkelt, smidigt och snyggt!

Hembiobutiken erbjuder Euroscreens sortiment av infällda dukar där vi framförallt hittar Sesame samt den större Freya-kassetten. Dukarna gå att få i olika dukmaterial, men vi rekommenderar ett högkontrastmaterial som React för att verkligen få till den bästa bilden i ett ljusare rum.


Skrivet av Patrik 2016-06-22


Visad 2.630 gånger