Din kundvagn är tom

CES 2016: Massor av godis

2016-01-11

Den årliga CES-mässan i Las Vegas avslutades nyligen och är perfekt för den som läskas av bild-och ljud-produkter som vi kommer att få se under 2016. Som vanligt är de stora TV-bjässarna på plats och visar nya apparater, tekniker och standarder för de nya modellerna, men det som media och kunder länge velat se är 4K Bluray och de nya spelarna som skulle premiärvisas under årets mässa. Nedan kommer lite samlad information som vi kan förvänta oss se under 2016.Ny Ultra HD Premium standard

4K Ultra HD etablerade sig ordentligt under 2015 men nu har tillverkarna enats om en standard när det gäller 4K Ultra HD-material med HDR-stöd. Begreppet står High Dynamic Range och kan enklast beskrivas som "bättre pixlar" där man ökar kontrastomfånget för en högre detaljnivå i de ljusa och mörka partierna samtidigt som man får en bättre färgåtergivning. Panasonic kommer under vintern med sin flaggskeppsmodell 65DX900 som kommer vara den första modellen på marknaden med Ultra HD Premium-standarden.

Mer infoLife is Good!

LG fortsätter pumpa ut OLED-skärmar och kommer med en ny lineup under 2016. Åtta läckra modeller kan vi förvänta oss, inkl en helt ny Signature G6 modell med brutal prestanda och design inklusive ett nytt stativ som hanterar hårdvaran och har en integrerad soundbar. En annan uppseendeväckande nyhet är att LG släpper en 98 tums 8K LED(!). Hur många årslöner den går på vet vi inte än men här snackar vi en TV som verkligen kan bräcka grannens 65 tummare!

Mer infoÄntligen 4K Bluray

Under våren kommer vi äntligen kunna grotta ner oss i riktigt 4K Ultra HD-material. Panasonic, Samsung och Philips utannonserade sina första 4K Bluray-spelare samtidigt som en del titlar finns att förbeställa på tex Amazon så nu är det faktiskt äntligen på väg. Endast Samsung har gett en prisindikation (399 dollar) så vi vet inte än vad det kommer landa på här i Sverige men vi slipper nog se samma prisnivåer som de första Bluray-spelarna när de lanserades för ett par år sen.

Mer info
Trådlösa inear-lurar från Onkyo

In-earlurar med Bluetooth har vi sett innan men nu är det äntligen helt trådlöst. Lurarna laddas upp och trycks in i varsitt öra precis som vanligt där de även kan agera handsfree vid telefonsamtal. Priset kan tyckas vara i det högsta laget (220 £) men verkar samtidigt riktigt välbyggda.

Mer info

Coola vinylspelare från Sony och Audio Technica


Vinyl fortsätter vara hett och en tydlig trend under CES 2016 är fler spelare och smarta funktioner. Audio Technica släpper sin AT-LP60-BT som är en vinylspelare med Bluetooth för att kunna spela skivor trådlöst till ett par Bluetooth-högtalare, hörlurar eller AV-receiver och kommer ihåg upp till åtta olika enheter.

Även Sony vill vara med på ett hörn där deras PS-HX500 släpps under året med inbyggd A/D-omvandlare för att konvertera sina skivor upp till högupplösta DSD eller WAV-filer.

Mer info om Audio Technica
Mer info om Sony
Sammanfattning
Detta är såklart bara ett axplock av alla heta tech-nyheter som har visats under årets mässa men 2016 ser helt klart lovande ut på framförallt bildsidan med bättre skärmar, standarder och format med Ultra HD Blu-Ray som bara verkar vara några månader bort!


Skrivet av Patrik 2016-01-11


Visad 3.063 gånger