Din kundvagn är tom

Skräcktrailer gav ny anläggning

2015-08-31

Fredrik vann med sitt skräckinspirerade bidrag i Hembio-SM en helt ny hembio. Nu är det dags att se hur filmlivet blev efter vinsten.Det blev ett par spännande dagar för Fredrik och familjen när de såg att de var nominerade bland finalisterna i Botten-kategorin. Tävlingen gick ut på att visa för juryn att man hade störst behov av en uppgradering bland det svenska folket, något som Fredrik löst med både humor och skräck. Men de var långt ifrån säkra på en vinst.

- Nej, jag trodde inte att vi skulle vinna. Jag tänkte att vi måste sticka ut på något sätt, göra något annorlunda med filmtema. Så det blev lite skräckfilmsinspirerat. Fick barnen att ställa upp på bild och så gick jag ut på kvällen och tog lite foton.

Det var en idé som gick hem hos juryn. Den välregisserade trailern blev snabbt en favorit och vann tillslut i hård konkurrens. När så vinsten utropades lät inte reaktionerna vänta därhemma.

- Det blev ett stort jubel, särskilt från min fru. För då blev det en vit TV också och det blev ju helt perfekt. Jag blev jätteglad med för jag hade en gammal TV som var ett riktigt härke.

Vinsten består av en Philips TV, en Canton DM9 soundbar och en Canton SUB 8.2. Allt i vitt. Så det blev en ren installation gentemot det tidigare systemet som när renovering börjat förpassats till garaget. För att dölja subwoofern har de köpt en vit förvaringslåda från Ikea med lufthål vilket gör att även den smälter in i rummet.

Än så länge har de dock inte hunnit se på så mycket film även om det dåliga sommarvädret hjälpt till att fixa stämningen.

- För barnen har det nog blivit mer än för oss, det är så mycket att renovera nu. Och det är svårt att hinna sitta ner så mycket när man har tvillingar på sex år.

Har skräcken släppt?
- Haha ja, det har den gjort. Det blev faktiskt riktigt snyggt och det passar görbra in när det blivit renoverat också.

Vad blir nästa steg?
- Det finns alltid nya roliga saker. Skulle vilja ha trådlöst till subben men det får bli en senare fråga.

Fredriks anläggning:

Ljudlimpa: Canton DM9

Subwoofer: Canton SUB 8.2

TV: Philips 48PFS6719/12


Har du en häftig anläggning du vill att vi skriver om?

Maila oss på [email protected]!


(Så här stilrent blev det. TV:n ska monteras upp på väggen framöver med när tiden tillåter. Foto: Fredrik)
(Subwoofern har dolts genom att placeras i en förvaringslåda köpt på Ikea. Foto: Fredrik)
(Baktill har ett hål gjorts större för att få plats med elkablarna. Foto: Fredrik)
(Kablarna har dolts genom en kabellist för att hålla det helt rent)


Skrivet av Harald 2015-08-31


Visad 3.196 gånger