Din kundvagn är tom

Trådlöst tar över!

2015-06-29

Nu är vi mitt inne i den svenska sommaren och runt om i landet ser vi allt fler tecken på att folk flyttar ut i stugorna. Gräsmattorna och rabatterna runt stugorna börjar trimmas. Utemöblerna pryder trädgårdarna och böckerna vilar titt som tätt bredvid saftglasen. Allt fler börjar gå på semester, söker sig till en vilosam plats och vill njuta lite extra av livet. Det här är också tidpunkten när vi får mest förfrågningar kring bärbara högtalare, vilka möjligheter det finns att strömma musik till olika rum eller vad som går att packa ner i resväskan. Så vi tänkte därför dela med oss av våra bästa tips för trådlös musik på semestern.Spotify Connect
Det är fortfarande många som inte känner till hur smidigt det är att spela upp musik från Spotify i olika delar av huset. Först ska man känna till att Spotify Connect har många fördelar över andra strömmade lösningar som Bluetooth eller Airplay. Det beror på att traditionella lösningar kräver att mobiltelefonen eller paddan spelar musiken och skickar över en ljudström som den själv påverkar (iPhone och iPad kan exempelvis inte hantera 16-bitars ljud och skalar ner ljudströmmen INNAN den skickar strömmen över Airplay). Det innebär också att de konstant drar ström, bryter musiken om det ringer eller tar emot ett meddelande. Med Spotify Connect tar enheten som du strömmar till själv över uppgiften att hämta musiken från internet och din telefon eller platta blir bara en fjärrkontroll. Du får bättre ljudkvalitet, sparar ström och kan gå därifrån med mobilen utan att ljudet bryts.

Använd din gamla stereo som en trådlös enhet

Har du en gammal stereo som inte är nätverksansluten? Inga problem. En mottagare som Rocki kan kopplas in på en stereoingång och kopplar upp sig mot ditt trådlösa nätverk så att du kan skicka över din musik (och inte bara Spotify heller, den tar massvis med filer och musiktjänster). Du kan alltså göra om din stereo till en trådlös musikspelare. Med fler Rocki kan du koppla upp olika enheter i hemmet med begränsningen att endast en kan spela samtidigt. Musiken kan flyttas med, men inte användas i flera rum. Detta är en begränsning som eventuellt kommer lyftas framöver då Rocki arbetar på en lösning.

Har du en surroundförstärkare där andra zonen bara kan spela upp analogt ljud (och inte den inbyggda Spotifyklienten) kan du exempelvis skaffa en Rocki och koppla in i en stereoingång så kan du spela den i alla rum.

Just nu har vi ett kampanjpris på Rocki Play!

Du hittar Rocki Play här...

Aktiva högtalare
Med aktiva högtalare menas högtalare som har en inbyggd förstärkare och därför bara behöver kopplas in i strömuttaget. Många kan kopplas upp direkt på nätverket och därefter kan du strömma till dem via Bluetooth, Airplay, Spotify Connect eller Google Cast. Men det skiljer sig mellan modellerna.

Nocs NS2 V2 är en liten men väldigt kapabel aktiv lösning som också har en Spotify klient. Plugga in dem i exempelvis köket, de finns i massvis med färger och tar inte upp mycke plats, men ger väldigt bra ljud med imponerande tyngd i basen för sin storlek. Vill du flytta dem är det enkelt att ta med dem till sommarstugan. Så länge ni har internet är det bara att spela på. Har ni inte det kan ni använda Bluetooth istället och strömma från telefonen.

Du hittar Nocs V2 här...

Bärbara högtalare för resväskan
Ljud är inte bara något vi njuter av i hemmet. Det är väldigt skönt att kunna koppla av på hotellrummet, balkongen eller picknicken med lite behagliga toner. För dessa ändamål är givetvis en liten nätt enhet bäst.

TDK Trek Max ET-A34 är en förhållandevis tunn enhet som inte fyller upp hela resväskan och som tål regn och vattenstänk. Eftersom den är tänkt att användas på resande fot där man inte alltid har trådlöst nätverk är den baserad på Bluetooth vilket gör att du strömmar till den från din telefon, dator eller läsplatta. Du kan även koppla in dem via en liten 3.5mm stereokabel om du vill koppla in en äldre mp3-spelare eller musikkälla. Med 8 timmars batteritid håller den för en intensiv dag på stranden eller festen och som en bonus har den även inbyggd mikrofon om du vill prata i telefon med släkten samtidigt som du pillar med något annat (som att läsa en godnattsaga för barnen från hotellrummet).

Du hittar TDK Trek Max ET-A34 här...

Trädgårdshögtalare

När det inte räcker med en liten portabel enhet så finns det större och rundstrålande högtalare. De är lite tyngre att konka runt på i sommarvärmen men ger ett rejält ljud och eftersom de är rundstrålande sprider de ljudet åt alla håll med. Det gör att alla får del av ljudet, inte bara de som sitter framför högtalaren (men tänk på grannarna!).

Soundcast Outcast är en stabil och vädertålig utomhushögtalare som går att kopplas via Bluetooth (med adaptern som följer med i vårt paket) eller 3.5mm stereokabel. Den är en lika god kompanjon vid den privata swimmingpoolen eller på segelbåten som vid en krockettävling i trädgården. Med en trådlös sändare (Soundcast UAT) kan du skicka Spotify eller annan musik till den från exempelvis datorn upp till 90 meter vid fri sikt.

Du kan läsa mer om den här...

Trevlig sommar önskar vi på Hembiobutiken!


Skrivet av Harald 2015-06-29


Visad 6.001 gånger