Din kundvagn är tom

Vi satsar på bästa testmiljöerna

2015-06-29

Sedan vi öppnade den nya fina flaggskeppsbutiken i Sundbyberg har vi härnere på Sveriges framsida känt att vi legat efter och när småstadskomplexet gör sig påmint är det dags att göra något! I maj smidde vi våra planer och började den senaste ombyggnationen av butiken. Nu vill vi visa er vart vi är och hur vi kontinuerligt arbetar med butiken.Ny projektorshootout

Sedan vi byggde om vårt visningsrum på nedre plan till en komplett men stilren Atmosbiograf har vi saknat en bra plats att jämföra projektorer och dukar sida vid sida.

Därför har vi på ovanvåningen nu två stationer med två Euroscreen Linea-kassetter vardera. Den främre duken är av deras senaste högkontrastmaterial React 3.0 och den andra består av det vita materialet Flexwhite.

Det gör att vi kan växla mellan vitt dukmaterial till högkontrast snabbt och lätt, alternativt köra halva bilden vardera. Allt i en ljus vardagsrumsmiljö som visar hur dukmaterielen beter sig vid olika belysning.

Varje station har plats för två stycken projektorer där vi kan också kan jämföra olika projektorer sida vid sida med samma eller olika förutsättningar (om du funderar på hur du ska spendera budgeten mellan projektor och duk exempelvis). Vill du se på projektorer i ett dedikerat biorum med mörka väggar och tak har vi naturligtvis vårat Atmos-rum också.

(Vår nya shootout på ovanvåningen. Här ser du de dubbla uppsättningar av dukar med vit duk bakom och högkontrast-material framför.)


Nya stilrena designmiljöer
Det har hänt väldigt mycket inom design och funktion i hemelektronikbranschen de sista åren. Äntligen har de flesta tillverkarna insett att högtalare, förstärkare och tv-apparater faktiskt är en möbel som ska placeras i hemmiljö. För att visa och inspirera våra besökare satsar vi mycket på att presentera snygga lösningar som inte tummar på kvalitet.

- Det är inte helt lätt att skapa en hemmiljö i en butik, framförallt när det är så många olika koncept som samsas. Men sedan vi gjorde om känner jag att jag själv inspireras av hur rent och snyggt man faktiskt kan få det i en vardagsrumsmiljö, säger Patrik Bussler, som tillsammans med Erik Ekman skapat det nya butikskonceptet.

Entréplan har genomgått en stor ansiktslyftning och är nu mycket ljusare och framförallt mysigare! Titta gärna in och se Monitor Audios snygga Soundframe-högtalare där kan byta ut högtalargallrena till flera olika motiv eller använda egna foton. Döljer man kablarna blir det som en fotoram eller ett konstverk som spelar musik!

(Stilrena vardagsrumslösningar utan synliga kablar. Här med Monitor Audio Soundframe 1.)


Alltid något nytt

Vårt Atmos-biorum är fortfarande en av höjdpunkterna vid ett besök och här vill vi fortsätta visa hur bra en drömbio kan bli. Här kommer vi också att med jämna mellanrum visa upp nya och häftiga produkter eller lösningar som är på tillfälligt besök. För tillfället har M&K Sounds high-end S300-högtalare tillsammans med subwoofern X12 hälsat på till många besökares förtjusning. Titta gärna in med jämna mellanrum så finns det något nytt och spännande att lyssna på!

(M&K Sounds S300-serie ger järnet vid alla volymer. De tre diskanterna minskar kraften som krävs för att öka ljudtrycket såväl som distortionen vid högre volymer.)


Vad händer i framtiden?
Framöver är planen att vidareutveckla designkoncepten och skapa fler snygga lifestyle-lösningar där vi på bästa sätt kan demonstrera hur man kan styra och streama trådlöst. Vi har snart mer att presentera inom det området. Biorummet är nu toppmodernt men även där vill vi titta på små förbättringar (som en upphöjning i golvet för att placera dubbla rader med åskådare) såväl som göra det ännu mysigare med fler inredningsdetaljer.

Butiksytorna justeras och renoveras ständigt, produkter byts ut och nya lösningar testas för att det alltid ska vara intressant att komma på ett besök. Eftersom vi är duktiga på och kan hjälpa till med installationer och ritningar är det något som vi också gärna vill få fram tydligare.

Har du något tips på vad du skulle vilja se eller förslag på ändringar i butiken? Kontakta oss gärna på [email protected] då vi alltid är intresserade av att höra vad du vill se och lyssna på!

Vi återkommer med en inblick i vår Stockholmsbutik framöver, där vi också har projektorshootout, Atmos-biorum och mycket mer!


Skrivet av Harald 2015-06-29


Visad 4.086 gånger