Din kundvagn är tom

Test: LG 960V och 950V

2015-06-15

Att LG sedan flera år har varit en spelare att räkna med inom TV är inget nytt men den senaste tiden har de verkligen visat sig på styva linan och briljerar med fantastiska OLED-apparater och en absolut toppmodell i LED-LCD segmentet.I butikerna har vi sedan våra hembiodagar haft bra möjlighet att bekanta oss med dessa två toppmodeller. Det handlar om LG 65UF950V, en LED-TV i referensklass, och den helt fenomenala OLED-modellen LG 65EG960V.

Båda apparaterna har 4K/Ultra UD upplösning och det absolut senaste inom bildhantering, svärta och smart-TV. Att dessa apparater är fullproppade med det senaste inom bildhantering och panelteknologi blir uppenbart redan när man tittar på en Blu-Ray film. Dra man sedan igång Netflix med någon av serierna som finns i 4K/Ultra HD upplösning förstår man verkligen vad som finns att tillgå i form av bildkvalité.

De bildmässiga fördelarna med OLED är otaliga och nästan för fantasiska för att kunna beskriva i ord men om man ska försöka beskriva vad man upplever framför en LG 65EG960V så är det utryck som absolut svärta, sprakande färgrymd och en närmast kuslig skärpa som poppar upp i huvudet. OLED är helt enkelt något man måste komma in och titta på för att verkligen förstå!

I den miljö vi har LG 65EG960V upphängd konkurrerar den med vårsolen precis mitt emot stora fönster men trots det har den överlägset den bästa svärtan vi någonsin sett i en TV. Ljusstyrkan kan vi också konstatera räcker till då den är riktigt ljusstark även i en så utsatt miljö. Med andra ord en skärm som lämpar sig lika bra i biorummet som vardagsrummet och ger dig en magisk bild oavsett.

För den mer prismedvetna men fortfarande kräsna (för visst kostar OLED precis som alla andra referensprodukter en hel del pangar) finns LG 65UF950V, LGs bästa TV innan man tar klivet upp till OLED. UF950V är en så kallad LED-TV och har 4K/Ultra HD upplösning och en riktigt bra bild. Framför allt har vi efter tester bredvid konkurerande modeller kunnat konstatera att den är väldigt bra på att hantera betraktningsvinkel och generell svärta.

I dagsläget har vi tyvärr nästan fått vänja oss vid ojämn svärta och grå/blå bild så fort man sitter och tittar lite från sidan. Även om ingen LED-TV är helt befriad ifrån detta så är LG 65UF950V helt klart en av de bästa vi sett. Precis som sin storebror har LG 65UF950V ett mycket smidigt och välfungerande smart-TV gränssnitt. LGs Web-OS, som de kallar det, har tvingat konkurrenterna att förnya sig för att hänga med men fortfarande ligger Web-OS bra till för att kunna krönas som det bästa smart-TV systemet som finns.

Sammanfattningsvis kan vi bara konstatera att LG levererar på en extremt hög nivå med dessa två produkter. De står för marknadens genom tiderna bästa TV i form av LG 65EG960V och dessutom en prisvärd toppmodell i LED-segmentet med unika egenskaper!

Välkommen in för en demo i någon av våra butiker!


Skrivet av Fredrik 2015-06-15


Visad 4.482 gånger