Din kundvagn är tom

Ny sajt

2014-10-25

Ni som hängt med oss sen starten vet att vi ändrat utseende med jämna mellanrum och byggt på med ny funktionalitet. I dag är vi väldigt stolta över att kunna presentera en helt ny sajt som ska underlätta för alla våra besökare, oavsett om de sitter med en mobil, en platta eller framför datorn!
Fler och fler använder sina mobiler för att surfa och det är något vi sett som en tydlig trend bland våra besökare. I skrivande stund står mobiler för 23% av besöken, plattor för 17% och datorer för 60%. Väl medvetna om att vår sajt fram tills i dag inte varit något nöje att besöka på tex en mobil var det viktigaste att göra nya sajten lätt att använda för alla typer av enheter.

Den här tekniken, som kallas Responsive Web Design, är inget nytt så det finns gott om ramverk att välja mellan för den som vill bygga en sajt. Vårt val föll på Bootstrap som från början utvecklades av Twitter men som senare släpptes som open source. Fördelen med att välja ett ramverk är att man slipper uppfinna hjulet igen och open source innebär att det finns gott om utvecklare som bygger så kallade plugins med utökade funktionalitet.

Bootstrap sköter bara om det vi kallar presentationslagret, det man ser när man är inne på sajten. Alla program bakom som hämtar produkter, sorterar dem, lägger i kundvagnen osv är fortfarande våra egna.

Den nya sajten är testad på alla moderna webbläsare, på iOS och Android, på Mac och på PC men att få med alla tänkbara konfigurationer är i princip omöjligt. Skulle du uppleva problem eller något som inte fungerar som det ska så skicka gärna ett mail till [email protected] och förklara problemet så försöker vi fixa det så fort som möjligt.

Vi hoppas att ni ska tycka lika mycket om den nya sajten som vi gör!


Skrivet av Perra 2014-10-25


Visad 3.225 gånger