Din kundvagn är tom

Harman Kardon BDS-paketen + ATV3

2013-03-22

Moderna lifestyle-lösningar har länge varit på tapeten inom vår underbara bransch. Kombinationen supersnygg enhet med matchande välljudande högtalare är oftast en svårslagen kombination som många lärt sig uppskatta genom åren.Harman Kardon har länge satt sin prägel att bibehålla muskler i ljudet samtidigt som man köper en produkt som ser bra ut och som alla i hemmet kan lära sig att uppskatta. Det amerikanska bolaget har länge haft tuff konkurrens mot andra tillverkare som Bose, Loewe, Bang & Olufsen men har en klar fördel: Priset matchar prestandan och man får en komplett totallösning utan specialkablar eller tillsatser.

Den nya BDS-lineupen
Harman Kardons BDS (Bluray Disc System) introducerades på marknaden för några år sen när den tog över efter de klassiska HS-systemen som istället hade DVD-spelare. Under de senaste 3-4 åren då Bluray-formatet vuxit sig starkare har Harman Kardon sett till att vara tidigt ute och presenterat sin totallösning för högupplöst bild och ljud i ett minimalistiskt och elegant utförande.

I år har H/K dels jobbat på det yttre, men det är även det inre som fått en rejäl uppgradering. Den klassiska formen med rundade hörn, högblank front och inbyggt disc-slot finns där men bygger endast 8 cm på höjden och går enkelt in i de flesta TV-bänkar. För att kompensera den låga höjden har enheten blivit något djupare - ca 30 cm mot förra modellens 26 cm. Den upplysta volymratten känns även den igen från tidigare H/K-produkter men används nu även som standby-knapp med ett litet tryck. Harman Kardon har även utvecklat en ny fjärrkontroll som är mer pedagogisk och slimmad med tydligare knappar och är programmerbar som innebär att den kan användas som en multifjärr med andra enheter.

Funktioner
Toppmodellen BDS 877 har fördelen att man får med en trådlös subwoofer. Den medföljande sändaren kopplas in på BDS-enhetens baksida och kommunicerar trådlöst med en inbyggd mottagare som sitter i basen. Systemet har även Harman Kardons HKTS65-satelliter som sticker ut från resten med platta membran som ökar frekvensomfånget och även ger mindre distorsioner. Precis som förra året görs BDS-paketen i olika färgalternativ beroende på modell och med olika högtalare i antingen en 5.1 - eller 2.1-uppsättning.

Airplay, DLNA och enkel styrning
De primära funktionerna i nya BDS-lineupen är fler nätverksfinesser och att man anpassat dem mer för smartphone/surfplattor. Airplay-stödet är ett välkommet tillskott med trådlös uppspelning av musik från en iPhone/iPad, men även att det nu finns både DLNA-stöd och uppspelning via Bluetooth vilket säkerställer att det finns funktioner för alla oavsett om man äger en iOS-enhet, Android-telefon eller en NAS. Inget inbyggt wifi eller medföljande dongel så en hederlig nätverkskabel behövs för att få uppkoppling till cyberspace. Harman Kardon har även utvecklat en ny styr-applikation där hela systemet kan styras via sin telefon/surfplatta och möjliggör att systemet kan gömmas undan och styras över nätverket istället. I och med att BDS-enheten är en integrerad 3D Blurayspelare kan även filmer och CD-skivor navigeras med sin nalle eller padda.

Autokalibrering, HDMI och ARC
Autokalibrering med mikrofon, HDMI-växel med 3 in och 1 ut med ARC-stöd för TV-ljudet känns igen, men finns där och ser till att man får liknande funktioner som i en klassisk hembioreceiver fast i ett mindre och mer praktiskt utförande. Något som ofta tas för givet men som ser till att BDS-systemen får en längre livslängd, och skiljer sig från billigare system som oftast mer kan beskrivas som en Bluray-spelare med matchande plastiga högtalare.

Extra möjligheter
Tillsammans med nya BDS-lineupen har vi på Hembiobutiken valt att bundla Apples egna mediaspelare Apple TV gen 3. Den lilla spelaren har fått 1080p-stöd och ger ett bredare användningsområde med BDS-systemet där filmer, appar och play-tjänster som Viaplay och Netflix kan spelas upp och speglas direkt upp på TV:n via Apple TV. Mediaspelaren har 802.11n wifi-stöd och kan koppla upp sig på nolltid mot hemmets trådlösa nätverk. Tänk bara på att inhandla en HDMI-kabel för att kunna ansluta spelaren till TV:n eller BDS-systemet för bild och ljud.

Alla Harman Kardon BDS-system där ATV3 ingår utan extra kostnad…


Skrivet av Patrik 2013-03-22


Visad 4.172 gånger