Din kundvagn är tom

High-End mässan: Rapport

2013-02-22

Ett stort tack till alla som besökte oss på High-End mässan i Stockholm den 16 – 17 februari! Det var framförallt kul att så många uppskattade ljudet från Definitive Technology och att vi fick omvända skeptikerna!Två timmar efter att mässan startat märkte man att den hade vaknat till liv! Det kom musik från alla håll och kanter och vart man än gick var rummen fyllda med de upp emot 2000 förväntansfulla besökarna. Vi hade ett rum lite avskilt en trappa ner, men besökarna hittade enkelt till oss. Det var ju bara att följa ljudet med mest tryck!

Våra ljudexperter Erik Ekman och Lowe Erbom var med och demade på mässan. De sammanfattar sina upplevelser såhär:

Erik:

"Riktigt kul mässa med trevliga och intresserade besökare. Många som fastnade i rummet och fick spela sina önskelåtar blev nöjda och förvånade över resultatet. Mässan i sig var väl genomförd trots flera olika byggnader hittade folk runt. Trevlig personal på plats som såg till att allt flöt på även under riggningen på fredag.

Första gången jag hörde "DefTech 8060" blev jag mycket imponerad av den ruskiga kraft som fanns i basen. Rummet skakade när vi spelade på som bäst och visst fanns det platser i rummet där basen blev för mycket. Men i mittposition blev det fantastiskt bra för den relativt låga prislappen. Det var dock inte bara basen som imponerade, även mellanregister och diskant gjorde otroligt bra ifrån sig. Luftigt och detaljrikt med en kraftfull kropp i rösterna gjorde att allt från Lemarc till Infected Mushroom visades från sin bästa sida.


Elektroniken hade givetvis ett finger med i spelet och där tycker jag personligen att Sherbourn passar utmärkt till Definitive Technology. Ger dem lite mer värme men framförallt finns kontrollen där. En rå kraft som inte ofta återges i prisklassen tillsammans med den finess som de levererar."


Lowe:

"Efter en ganska trög start (som förmodligen berodde på att folk hade lättare att hitta till World Trade Center som är beläget mitt emot centralstationen) så tycker jag att det artade sig fram mot lunchtid. Besökarna började strömma till och det gjorde även alla kommentarer om framförallt högtalarna som mer eller mindre bara bekräftade det vi redan visste, väldigt mycket/bra ljud för pengarna. Att se alla skeptiker som gick in för att 10 minuter senare komma ut som frälsta DefTech-anhängare var otroligt givande. Det blev en hel del kommentarer så som "för DOM pengarna?!?" och "det trodde jag aldrig".

Besökarna tyckte för övrigt att mässan i sig var väldigt trevlig om än en aning förvirrande med de olika utställningshallarna och personligen kan jag bara hålla med. För att summera så har jag tre ord som flyger upp i huvudet; inspirerande, förvånande och förvirrande."


Vad vi demade
De högtalare som spelades mest under mässan var det senaste tillskottet BP8060ST (Sverige-premiär). Det är en modell som ger sann njutning för både ögon och öron i en bi-polär konstruktion. De har också en inbyggd aktiv subwoofer vilket ger bra klipp och djup i basen utan att ta bort uppmärksamheten från mellanregistret eller den krispiga diskanten. Dessa drev vi med Sherbourns försteg PRE-1 och deras slutsteg 2-250.

Utöver dessa högtalare visade vi upp hela förstärkarutbudet från Sherbourn samt ett stort utbud högtalare från Definitive Technology, däribland Mythos STS Supertower. En superslimmad högtalare gjord i flygplansgraderat aluminium med väldigt stort ljud. Då även dessa har en inbyggd subwoofer med ett slutsteg på 300 watt så behövs ingen extern subwoofer. Elementens utförande gör att ytan på baselementen i varje högtalare motsvarar en 12 tums bas.

Mässhelgen börjar gå mot sitt slut
Som vi förväntat oss blev söndagen inte lika rik på besökare, men rummet var nästan lika fullt med härliga besökare hela dagen ändå. Vid 15-tiden så började det mattas av och man märkte på de få besökarna som var kvar att alla inte riktigt hade hunnit lyssna och titta på allt och de kändes nästan lite stressade. Och allt eftersom tempot gick ner började man själv känna att helgen hade varit lång och tung men väldigt rolig! Ganska exakt klockan 16:00 gick sista besökarna och det var dags för mässan att säga tack och adjö för i år. Nu återstod bara det tråkiga - att packa ihop - vilket vissa av oss tyckte var roligare än andra! (Se bild på Lowe nedan)

Definitive Technology

Definitive Technology är ett av de största märkena i USA när det gäller premiumsegmentet och är ofta synliga i diverse tester med mycket gott resultat. De har en tydlig ambition att leverera genomtänkta produkter till konsumenter med krav på bästa tänkbara prestanda, kvalitét och materialval. Företaget grundades 1990 av tre audiofiler som specialiserat sig på design, akustik och marknadsföring. De är idag ett av världens mest hyllade högtalarmärken, med en rad innovativa patent som visar på nytänkande inom högtalarkonstruktion och ljudåtergivning. Sortimentet är heltäckande med allt från små 5.1-system, högtalare för inbyggnad och väggmontage, till fristående golvhögtalare. Högtalarna passar till musik, där de gör ett utmärkt jobb, men de passar ännu bättre till film där du får ett enormt tryck och närvaro. Alla högtalarna från Definitive Technology är klangmatchade vilket innebär att du kan utan svårigheter bygga ut ditt system med flera högtalare.

I butiken i Göteborg har vi satt upp ett 9.2 system från Definitive Technology vilket verkligen är värt ett besök. Här kan du läsa mer om 9.2 systemet.


Skrivet av Robert 2013-02-22


Visad 2.793 gånger