Din kundvagn är tom

Kom in och upplev 9.2

2012-11-05

Nu gör Definitive Technologys välljudande högtalare entré i vårt biorum i Frölunda och vi vill bjuda in er att uppleva deras mäktiga symfoni i äkta 9.2-ljud med oss!Alla hembioentusiaster vet att det inte bara är filmen som skapar stunden – det krävs rätt system för att förflytta dig från vardagsrummet till en helt annan värld. Definitive Technology är marknadsledande på highend-högtalare för musik och film i USA och skapar både snygga och välljudande produkter för att ta dig dit!

I biorummets 9.2 konfiguration finns det utöver de vanliga 5.1-högtalarna även två stycken extra högtalare ovanför frontarna som hjälper till att skapa en känsla av förflyttning i höjdled och bidrar till att öka positioneringen i bilden. Det ger en helt ny dimension åt filmer som Avengers där det är mycket rörelse och ett detaljerat ljudspår. Två stycken välplacerade subwoofers gör också att basljudet fördelas mer jämnt i lokalen, utöver att de naturligtvis också ger ett otroligt mäktigt dån som känns i magen vare det sig är från ett vattenfall eller en explosion!

En annan viktig del i en stark filmupplevelse är ambiensljudet. På sidorna och baktill sitter de bipolära högtalarna Definitive Technology SR8040BP och storebror SR8080BP. Bipolära högtalare sprider ljudet bättre i lokalen, genom att de har högtalarelement i två riktningar, och skapar en större känsla av närvaro och inlevelse. Som när kameran panorerar över den mäktiga naturen i början av Prometheus och man hör hur vattnet forsar fram runtomkring soffan så att man nästan vill lyfta på fötterna för att undvika att bli blöt. Man upplever det verkligen som om man vore mitt i filmen!

Den detaljerade knivskarpa bilden kommer från JVCs värstingprojektor, DLA-X70, och visas på en akustiskt transparent duk. Det innebär att duken släpper igenom ljudet utan att förändra dess karaktär. Centern kan då placeras bakom duken för att få bästa möjliga positionering av röster. X70 fyller lätt den 3 meter breda duken med klara, rena färger och är en perfekt partner för att komplettera bioupplevelsen - men lita inte på oss, kom in och bedöm själv!

I vårt biorum har vi också ett stort urval av subwoofers från märken som Velodyne, SVS, Ken Kreisel för att nämna några. Bakom den 130 tum stora motoriserade duken sitter det också två stycken 80-tums dukar på vilka du kan jämföra många fler projektorer. Titta gärna in idag eller varför inte boka en visning på telefonnummer 031-456 000 för ett längre besök?

Definitive Technology 9.2 Systemet

Front High: Mythos XTR-20BP
Front: Mythos Ten

Center: Mythos Ten
Surround Wide: SR8080BP
Surrond Back: SR8040BP
Subwoofers: SuperCube Reference
Förstärkare: Onkyo TX-NR3010
Bluray: Oppo BDP-95EU
Projektor: JVX DLA-X70


Skrivet av Harald 2012-11-05


Visad 4.662 gånger

Kommentarer till Kom in och upplev 9.2


Niclas

2012-11-05 - 00:22:50

Ja det låter som ett grymt rum att besöka. Synd att det är lite lite långt från västerås. Men jag får svänga förbi när jag har ledigt någon dag.. Ps Kör ni bara 9.2 o) I mitt biobygget.se så sattsar jag på 11.3 Titta in för mer info... Mvh Niclas


Hembiobutiken - Mattias

2012-11-06 - 00:93:05

Ajdå, där vann du :) Vi körde faktiskt för några år sedan 11.2 och det var en mäktig upplevelse. Kommer säkerligen igen i demorummet men just nu får vi hålla tillgodo med 9.2.