Din kundvagn är tom

Minitest: Colorfly och Beyer Dynamic

2012-03-02

Jag har testat den portabla mediaspelaren Colorfly C4 Pro tillsammans med hörlurarna Beyer Dynamic T50p och tänkte dela med mig av intrycken.Vi börjar med Colorfly C4 Pro, denna för mig helt unika portabla skapelse både till utseende och ljudkvalitet. Med Colorfly C4 Pro har jag äntligen fått tillbaka det ljud jag saknat sedan min sista minidisc gav upp. Och det med råge!

Den spelar FLAC, WAW, MP3 för att nämna de populäraste formaten. Själv har jag laddat den med FLAC och tillsammans med Colorflys otroliga DAC är det, utan tvekan, det bästa jag har ägt i ljudväg och förmodligen kommer att äga på länge. Du kan med fördel koppla ihop C4 Pro med din stereo för att ge din CD-spelare en match.

Som om att det inte vore nog så är den också skönt cool till utseendet. Med baksida och kanter av äkta trä och en front som är gjord av någon form av oxiderad, mässingsliknande metall är Colorfly C4 Pro den enda av sitt slag som jag känner till. Storleken, utformningen, det analoga volymreglaget och den stora displayen ger en gedigen retrokänsla. C4 Pro har ett 6.3 mm jack och kan driva lurar på 300 ohm vilket innebär att man kan använda mera krävande hörlurar. Det går även bra att använda det vanliga 3.5 mm jacket för mindre lurar.

T50p är min första bekantskap med Beyer Dynamic och de har med sin stilrent tyska design och välbalanserade ljudbild lyckats frälsa mig ordentligt.

Jag valde T50p för att jag ville ha bästa möjliga ljud i minsta möjliga format utan att gå in på snäckor som enligt mig inte riktigt kan prestera på samma nivå. T50p har en storebror (T70p) som är en fullskalig hörlur som jag själv känner passar bättre för hemmabruk.

T50p tillsammans med Colorfly ger en upplevelse i detaljrikedom, värme, djup, stil och känsla långt utöver det vanliga. Kombinationen kan varmt rekommenderas!


Skrivet av Lowe 2012-03-02


Visad 3.911 gånger