Din kundvagn är tom

H/K, JBL och AKG visning

2011-07-08

För ett par veckor sedan hade Harman Nordic ett event i Köpenhamn där de presenterade sina nya produkter. Erik & Markus från Hembiobutiken åkte ner och mötte upp ett gäng kollegor i branschen från övriga Norden.På hembiofronten kommer H/K starkt med 3 nya modeller AVR 165, 265 och 365. H/K har gjort en rejäl bench marketing i USA men även i Europa och frågat vad som var viktigt för befintliga men även presumtiva kunder. Detta har de sedan försökt att implementera i deras nya sortiment. Den oerhört uppskattade designen från föregående modeller finns kvar, men redan på instegsmodellen AVR 165 levereras det kraft och teknikgodis. Vad sägs om 5 x 95 watt (nu pratar vi inte försäljarwatt), HDMI 1.4 med ARC, 3D-Deep colour, The Bridge IIIP kontakt mm.

Nästa steg är AVR 265 och 365 där nätverksfunktionaliteten, mer HDMI-ingångar och snyggare menysystem är nytt. När iPod/iPhone dockan The Bridge IV släpps kommer alla H/K receivers (med bridge III-kontakt) få möjlighet att använda Air Play.

JBL satsas det mycket på och deras små iPod/iPhone system, som inte bara var nyheter, imponerande med ljud, funktionalitet och utbud.

JBL kommer med mycket kul och mest imponerande var deras nya Studio-serie som finns i dels Studio 1 och dels Studio 5. Två mycket trevliga serier där Studio 5 imponerade stort med sin lilla stativare. Klart och stort ljud, med kraftfull bas i det stora rum de spelades i. I denna serie får man även den hornladdade kompressionskonstruktion de jobbat med i LS-serien samt deras highend-sortiment.

Vi fick även chansen att lyssna på en av JBLs värsta högtalare, den stora K2. I en konsertlokal med platser för 660 sittplatser kan man inte bli mer än imponerad. De fyllde ut rummet utan problem och lät oerhört kontrollerat och med en detaljåtergivning som var snudd på felfri.


Skrivet av Markus 2011-07-08


Visad 3.190 gånger

Kommentarer till H/K, JBL och AKG visning


stefan

2011-08-19 - 00:11:16

Hej Det ni skriver om H/K:s nya modeller angående deras wattstyrka stämmer inte. De har nu på det nyare modellerna börjat mäta med mindre antalet högtalare drivna,inte som tidigare då dom belastade alla kanlaer vid mätning. Så några 95 watt med alla kanaler belastade är missvisande på deras instegsmodell. mvh Stefan


Markus

2011-08-25 - 00:15:14

Hej Stefan, Du har helt rätt, tack för att du påvisade detta för oss. Jag har nu justerat texten på AVR 165.