Din kundvagn är tom

Nytt i Stockholm

2010-07-12

På Hembiobutiken går vi inte på halvfart bara för att det är varmt och soligt ute, vi har under de senaste veckorna fått in ett par mycket intressant produkter till butiken i Stockholm.Dels har vi satt upp den mycket omtalade duken från Screen Innovation, Black Diamond 1,4, och vi kan lova att det är något alldeles speciellt. Vi har provat den både inne i vårt mörka biorum och ute i den mycket ljusa butiken. Med givna förutsättningar gör den jobbet mycket bra och kanske absolut bäst av alla dukar vi hittills sett. Just nu hänger den monterad ute i butiken med en BenQ W6500 som ljuskälla och det fungerar riktigt bra även om svärtan självklart inte blir riktigt som inne i biorummet. Väl inne i grottan kan vi bara gratulera Screen Innovation till en kanonprodukt även för biofantaster med "batcaves". Jag anser att duken kombinerar önskade egenskaper för bra bild i ljusa och mörka förhållande på ett sätt som tidigare verkade omöjligt.

I ett ljust rum så hjälper den höga gainen, i kombination med dukens mörka färg, bilden att bli väldigt bra även om solen ligger på från sidan (som vi har i butiken). Sidoljus stöts bort på ett mycket effektivt sätt, svärtan blir mörk trots ljusförhållandet och trycket i bilden borde räcka även för de som vant sig vid de ljusstarka LED-TV apparaterna. Både jag och Jimmy är väldigt imponerade över hur den presterar ute i butiken då vi har provat med en rad dukar med samma tänk utan att få den kvalité som nu har infunnit sig. Med denna duk kan man verkligen prata om ett substitut till tv-apparater.

Väl inne i det mycket ljuskontrollerade demorummet blir bilden också förbluffande bra men här är det andra fördelar som är intressanta. Den mörka färgen gör att svärtan i bilden blir mycket mörk och detta gör att många lite enklare projektorer genast ser mycket bättre ut. Det kanske mest intressanta för de som har liknande rum hemma är hur den släcker ut rummet då det reflekteras väldigt lite ljus i sidoväggar och tak. Även inne i demorummet har vi testat ett gäng olika dukar men inget har hittills haft denna effekt. Det blir nattsvart i hela rummet men bilden poppar ut med ett enormt tryck.

Vi rekommenderar starkt att man kommer in och tittar på denna duk om man funderar på att införskaffa en ny duk i den lite högre klassen. I mån av tid kan vi även visa den inne i demorummet.

Den andra heta produkten som har inkommit är Svenska Primares nya multikanalsslutsteg A30.7. detta har vi nu kopplar upp mot Primares eget försteg SP32 och detta spelar ihop med Triangle Genèse Lyrr och tillhörande center Triangle Genèse Voce.

Detta har visat sig vara en mycket lyckad kombination med enorm kraft och pondus men med en väl avvägd mängd luftighet i toppen. Samspelet mellan Triangles lite softare spelstil och den digitalbaserade slutstegstekniken i Primaren verkar fungera riktigt bra ihop. Vi har kört dessa högtalare ihop med försteget under en längre tid men då med annan drivning och det känns verkligen som att allt föll på plats när Primares egna steg fick ta över. Steget lämnar 7 x 150 watt i 8 ohm med alla kanaler i drift vilket borgar för rikligt med kraftresurser och detta märks när man lyssnar på det.

Alla som är intresserade av häftiga produkter inom bild och ljud rekommenderas en åktur i denna rigg, duken sitter på samma ställe så varför inte komma in på en "dubbeldemo" någon solig sommarförmiddag.


Skrivet av Fredrik 2010-07-12


Visad 3.605 gånger