Din kundvagn är tom

Minitest: JBL LS-serien

2010-04-09

Harman var på besök hos oss för ett tag sen och visade lite trevliga saker ur deras sortiment. I vårt biorum satte vi upp en komplett 5.1 anläggning bestående av JBL LS 80 som front, LS Center, LS 60 som surround samt LS 120P som subwoofer. Vi driver detta med Harman Kardon AVR660 som har ett riktigt bra driv och verkligen orkar få skjuts ordentligt trots en ganska krävande uppsättning högtalare.Det här är helt sanslöst. Vi kan vrida på ordentligt utan att det blir ansträngt och herre gud vilket drag det är! Testar ett par klipp som är riktigt krävande, men det känns som det inte finns något stopp i högtalarna, det här är riktigt kul.

Grejen med de här högtalarna är inte att man ska sitta och finlyssna på nån fantastisk inspelning av nån helt okänd jazzartist. Nej, här är det Mustasch som gäller på hög volym och det rockar något brutalt.

Det är inte ofta man hittar den där högtalaren som gör distade gitarrer och Chinasymbaler rättvisa. Oftast blir det skränigt och låter lite obekvämt. Här är det bara drag och riktigt ordentligt också. Det här gör högtalarna till fantastiskt roliga filmhögtalare. Att bara kunna bröta på så hårt det går och känna trycket i bröstkorgen är en trevlig känsla. Faktiskt. Till detta en riktigt bra center som tar fram röster utan att bli dränkt av allt annat som händer.

Subwoofern förtjänar ett eget inlägg egentligen. Jag trodde inte det var sant när vi körde Hurtlocker och i en explosion, där de flesta basar kroknar i en brutal djupbas, så körde LS120 bara på. Och det rejält. Väggarna började skaka en del och läpparna drog sig automatiskt ut åt sidorna i ett stor flin. Men det är inte bara kraftfull djupbas den levererar utan spelar mycket jämnt och rappt. Spelar jag musik så känns den bara som en förlängning av högtalarna. Den tar inte över utan hjälper bara till att få det extra djupet och tyngden.

Vi kommer att ha kvar det här systemet i vår Göteborgsbutik under åtminstone ett par veckor till så den som vill provlyssna själv är välkommen in!


Visa JBL LS-serien...


Skrivet av Erik 2010-04-09


Visad 4.997 gånger