Din kundvagn är tom

Minitest: Panasonic G20

2010-03-29

Vi har under en tid haft Panasonic TX-P42G20 i butiken, en skärm som imponerar vad gäller pris/prestanda. Riktigt bra svärta och naturliga färger, den har ett djup i bilden som få apparater i prisklassen kan jämföra sig med.Rent bildmässigt är den riktigt bra. Vad gäller andra funktioner som tex nätverk så kan vi bara konstatera att det fungerar riktigt bra. Den hittar vår musik som finns på vår NAS direkt, dock enbart mp3, något som förmodligen spelar mindre roll. Det material man har i Flac, WAV eller liknande högupplösta ljudformat kanske man hellre spelar upp direkt via maskiner som är gjorda för hög ljudkvalitet.

En annan sak som är riktigt intressant och fungerar förvånansvärt bra är Viera Cast. En knapptryckning och vips har man tillgång till Youtube, Eurosport med highlight-videos, Bloomberg mm. I första menyn har man även kvar originalbilden i mitten, dvs har man nyheterna på så kan man fortfarande se dem, men samtidigt välja att gå vidare till tex Youtube. Allt går riktigt fort och är lättöverskådligt.

Som helhet känns G20 som en mycket komplett produkt och med tanke på prisnivån är den i allra högsta grad en av årets mest intressanta apparater.


Visa G20-modellerna...


Skrivet av Erik 2010-03-29


Visad 3.882 gånger