Din kundvagn är tom

ISE-mässan: Besök

2010-02-22

Marcus och Conny reste för House Controls räkning till Amsterdam den 2-4 februari för årets upplaga av ISE-mässan.ISE står för Integrated Systems Europe och är den överlägset största mässan i Europa för installationselektronik inom ljud och bild. Större och mer omfattande än någonsin lockade den inte mindre än 28.489 besökare (en ökning med 14,4% från 2009). Det stora antalet utställare gjorde det till en tuff match att hinna med allt även på 3 heldagar.

Väl på plats hade vi fullt program med leverantörsmöten och utbildningar samt givetvis se det senaste i branschen. När det gäller styrsystem går marknaden allt mer mot IP-baserade system precis som vi alltid förmodat och för konsumentelektronik och biografer är 3D den stora grejen för 2010. Vi testade några olika 3D system och kortfattat så varierar kvaliteten kraftigt mellan de olika aktörernas lösningar, allt från mediokert till fantastiskt.

Det har kommit mycket intressanta lösningar för våra företagskunder, bland annat ett mycket smart bokningssystem / infotavla för konferensrum som enkelt synkar med Outlook utan någon annan mjukvara involverad. Även liftar och infällda paneler, skärmar etc. har utvecklats vidare. Vi gick även igenom Mitsubishi’s Play Out digital signage system som vi kommer att arbeta vidare med på hemmaplan för bl.a. skolor, företag och butiker.

I Philips Pronto montern såg vi glädjande att House Controls logotyp nu finns representerad på den maffiga ”hall of fame” pelaren med integrerade produkter i Pronto-familjen, där vår egenutvecklade ”House Control HDMI 4x4e” matris switch är fullt integrerbar med Pronto och dess extenders (IR och RS232). Det är marknadens (med bred marginal) mest prisvärda HDMI distribution för 4 HDMI källor till 4 olika rum över Cat6 kabel. Totalt är över 55 välkända företag med som integrerade partners med Pronto och vi har ett nära samarbete med Philips genom vår svenska distributör.

I övrigt är det mycket fokus på smarta hem med automation och ljusstyrning, vårt huvudsegment, samt miljötänk där vi ser över produktsortimentet ytterligare vad gäller stand-by effekter och att minimera miljöpåverkan. Det skulle gå att skriva mycket om mässan men har du några funderingar kring automation eller integrerade lösningar så tveka inte att kontakta House Control. Vi ser redan fram emot nästa års mässa! Det är en magisk upplevelse!


Skrivet av Marcus 2010-02-22


Visad 3.434 gånger