Din kundvagn är tom

Samsung 2010

2010-01-28

Idag hade vi ett möte med representanter från svenska Samsung och gick igenom lite vad som komma skall samt nuvarande utbudDet är onekligen ett riktigt spännande sortiment som kommer lanseras runt april och det är inte bara 3D som är det mest intressanta bland funktionerna. För det första kommer det komma ännu mer modeller än i dagsläget. Samsung satsar på att förstärka sin position som nr 1 på TV i Norden och som en del i det blir det fler modeller samt certifiering för de modeller som kräver mest kunskap att sälja/dema. Det ser vi som extra roligt då vi traditionellt varit starka på toppmodellerna från Samsung.


Samsung bygger dessutom in mer finesser i TV-apparaterna och Blu-Ray spelarna, tex kommer stöd för inspelning av TV-program via EPG (Elektronisk Programguide) och via externt minneskort/hårddisk att vara möjligt på vissa modeller. Multimaskiner som klarar att spela upp Blu-Ray och MKV-filer samt spela in TV-program och som har inbyggd hårddisk lanseras vilket blir en perfekt partner till din projektor.

Sedan, hör och häpna, kommer vi få se surroundreceivers från Samsung. Kanske inget för dagens toppsegment men ändå en intressant utveckling.

Hembiobutiken kommer att skriva avtal med Samsung vilket ger oss en bra position och stärker oss både pris- och kompetensmässigt. Vi längtar nu till våren för lansering av de nya produkterna!


Skrivet av Mattias 2010-01-28


Visad 4.339 gånger

Kommentarer till Samsung 2010


Mattias

2010-03-19 - 00:16:20

Nu har jag haft ytterligare ett möte med Samsung och vi har mer konkret fått se på modellprogrammet. Fortfarande lika intressant och 3D funktionalitet kommer finnas långt ned i modellserierna. Samsung kommer även att ha inbyggd funktionalitet i TV-apparaterna med 3D där den skapar en virtuell 3D-bild ur vanligt 2D-material. Du kommer behöva aktiva glasögon för att se 3D och naturligtvis kan du stänga av 3D funktionen och använda TVn som en Vanlig 2D-TV. Glasögonen kommer inte följa med TVn utan du köper dem separat alternativt att du köper den 3D-kompatibla Blu-ray-spelaren där de kommer bundla 2 glasögon och någon 3D-film. (modellen heter BD-C6900). Så snart modellerna lanseras kommer vi så klart att testa och rapportera om våra erfarenheter här i bloggen. /Mattias