Din kundvagn är tom

Auro-CX

Senast ändrad: 2024-01-08

Auro Technologies presenterar banbrytande Auro-CX Codec vid CES 2024.

LAS VEGAS - Auro Technologies, det belgiska företaget känd för sin innovativa Auro-3D omslutande ljudformat, har aviserat att de kommer att demonstrera "den första och enda verkligt skalbara nästa generationens ljudkod" vid Consumer Electronics Show (CES) 2024.

Den nya Auro-CX-koden är framtagen för strömning men har även tillämpningar inom sändning. Den sägs erbjuda flera fördelar jämfört med befintliga kodekar, inklusive behovet av mindre lagringsutrymme och färre kodningspass. Auro-CX utmärker sig genom sin förmåga att skala ljudkvalitet, kanalantal/audioobjekt och samplingsfrekvens i en enda dataström. Detta möjliggör för avkodare att extrahera endast det som behövs från en enda kodning, till exempel 48-, 96- och 192-kHz strömmar.

Bert Van Daele, CTO på NewAuro B.V., betonar att "tack vare Auro-CX:s skalbara kvalitet har innehållsdistributörer flexibiliteten att nå flera målgrupper med samma ström." En enda ström kan inkludera högupplöst omslutande ljud för ljudentusiaster samtidigt som den erbjuder lägre bitrate-mixer för en bredare konsumentbas.

När det kommer till kodens förmåga att överföra audioobjekt som krävs för omslutande ljud i samma dataström, förklarade Van Daele att "andra format måste extrahera objekt från 7.1, vilket resulterar i en stor minskning av ljudkvaliteten, särskilt för höjdkanalerna i en omslutande ljuduppsättning." Auro gör saker annorlunda genom att bädda in audioobjekt i ett mer omslutande 13.1 kanaler, vilket skapar en mer rymdlig — eller "3D" — 7.1-upplevelse genom att förbättra kvaliteten på höjdinformationen, "vilket gör att mixen förblir trogen mot konstnärens avsikt."

Auro-CX stöder också ett utbud av sändningsfunktioner, inklusive dialogförbättring och lokaliserat ljud för flera språk, samt möjliggör interaktivt och assisterande ljud.

Nyheten att Auro visar upp Auro-CX-tekniken vid CES är ett tecken på att företaget kan vara på väg att återhämta sig efter att ha ansökt om konkurs 2022. Vid den tiden beskrev Wilfried Van Baelen, företagets grundare och uppfinnare av Auro3D-formatet, konkursansökan som en försiktighetsåtgärd som behövdes för att stärka företagets finanser. Auro rapporterades ha drabbats hårt av en minskning i försäljningen under pandemin och det efterföljande sammanbrottet i halvledarförsörjningskedjorna.

Information hämtat från Sound and Vision, Läs mer här.


Skrivet av Mattias 2024-01-08
Senast ändrad: 2024-01-08


Visad 4.948 gånger