Din kundvagn är tom

 

2020-års OLED från LG lanserade

2020-05-19

Nu har de nya OLED-skärmarna från LG lanserats inklusive de superexklusiva 8K-modellerna i Signature-serien!

3 olika modellserier i OLED-lineupen

2020-års OLED från LG kommer i 3 olika serier: CX, GX och den superexklusiva ZX-serien där de förstnämnda har 4K-upplösning medans ZX-serien stoltserar med en upplösning på äkta 8K (7680 x 4320).

Spännande nyheter

LG bjuder på en hel del nytt under skalet och vi ser bland annat den 3:e generationen av den kraftfulla Alpha 9 processorn för en ännu snabbare och bättre bildbehandling. Dolby Vision IQ är en vidareutveckling av HDR-formatet Dolby Vision och i det här läget kalibreras TV:n automatiskt efter ljuset i rummet. En ny funktion är även Filmmaker Mode som ser till att filmen visas på det sätt som regissören tänkte sig den. LG har laddat på ordentligt för gamers med funktioner som Nvidias G-Sync och AMD FreeSync för en oöverträffad spelupplevelse med extremt låg input lag och responstid.

Filmmaker Mode

Ett omtalat ämne har varit just hur filmer representeras på våra TV-apparater i vardagsrummet. Att TV-apparater har mjukare rörelser genom att lägga ”bilder mellan bilder” för att få jämnare rörelser. Det är inte så filmer är tänkt att se ut och därför har bildläget Filmmaker Mode tillkommit. Bildläget är utvecklat av UHD Alliance som är en grupp bestående utav folk från bland annat Dolby, LG, Netflix och Warner Bros. Filmmaker-läget kommer bibehålla allt som materialets skapare har tänkt att det ska vara. Bildläget har fått godkännande från Directors Guild of America, The Film Foundation (skapat utav Martin Scorsese) med flera.

En dröm för gamers

LG är en av de första att lansera stöd för Nvidias G-Sync. Det ultimata tillbehöret när man slåss på det digitala slagfältet. G-Sync låter dig spela på en stor bild utan att lag, flimmer och andra konstigheter uppstår. Med en väldigt låg input lag och en 1ms respons blir det en klar och jämn bild, även under det snabbare rörelserna. CX6 har även stöd för HGiG, som levererar en vacker och detaljrik HDR bild under PC-spelandet. Ett måste för den seriösa spelaren! Notera att du behöver en dator med ett grafikkort som stöder G-Sync!


HDMI 2.1

HDMI 2.1 är den nya kommande standarden för HDMI och LG är först att introducera detta in sina skärmar. Flera nya bildförbättrande funktioner som VRR (Variabel Refresh Rate), ALLM (Auto Low Latency Mode) och HFR (High Frame Rate) ligger som en del i det nya protokollet. En extremt låg input-lag (ner till 12.9ms) gör den till en dröm för spelaren som kräver en stor skärm med snabb responstid.

Skrivet av Erikwelin 2020-05-19


Visad 699 gånger

  

Tidigare inlägg:


Populärast:


Mest visade produkterna: